esdebarca301Masyarakat seperti yang kita ketahui beberapa tahun yang lalu tidak lagi wujud. Pengaruh kemajuan teknologi adalah sedemikian rupa sehingga tiada siapa yang berani untuk membuat ramalan jangka panjang tentang di mana kita menuju. Mana-mana kerjaya, dan terutama yang berkaitan dengan komunikasi dan jenama, memerlukan persoalan yang berterusan terhadap parameter dan asas mereka sendiri. Apa yang bernilai 10 tahun yang lalu, adalah sejarah. Yang penting adalah bagaimana kita menyesuaikan cara kita bekerja untuk kemajuan digital dan sosial yang berterusan.

Pengkomunikasikan hari ini mesti memahami hubungan yang mendalam antara teknologi, nilai peribadi dan hubungan manusia untuk menerapkannya pada penjenamaan . Jika tidak, mereka tidak akan dapat menjana mesej yang relevan untuk jenama dan produk.

Daripada refleksi ini, Master dalam Reka Bentuk Iklan dan Inovasi dalam Komunikasi Jenama dilahirkan . Dan juga dari kenyataan bahawa, mujurlah, titik permulaan yang diketahui akan sentiasa diperlukan: Kreativiti. Idea, cerita untuk memberitahu, App yang menghubungkan dengan orang, tweet yang memobilisasi beribu-ribu orang. Ringkasnya, kreativiti, dalam definisi yang paling luas, menjadi lebih besar lagi penanda aras mana-mana komunikator. Pada titik keberangkatan dan juga dalam tujuan pengurusan jenama .

Hari ini komunikator mesti menjadi pengetahuan otak yang sahih. Hanya dengan menyedari tentang cara orang telah memutuskan untuk menghubungkan dan menyatakan diri mereka boleh fikiran, cadangan, idea, produk atau tindakan relevan timbul. Ia tidak lagi cukup untuk memujuk. Sekarang kita perlu bergerak.

Pengiklanan, seperti yang lain dari disiplin komunikasi komersial, mesti mengambil langkah ke hadapan dan berkembang, sekurang-kurangnya, dengan kelajuan yang sama yang dilakukan oleh masyarakat. Dan dalam Master ini kami mencadangkan untuk melatih para profesional dan mempersiapkan mereka untuk mengurus persekitaran yang baru dan menarik ini .

objektif

Objektif utama program ini adalah:

 • Hidup dengan vertigo. Perasaan kita tidak dapat mengawal segala-galanya telah ditubuhkan untuk kekal. Di belakang adalah kempen di mana komponen sosial tidak diambil kira dan penyesuaian mereka dalam masa nyata berdasarkan tindak balas pengguna. Perasaan ini mesti difahami dan diterima sebagai satu lagi parameter.
 • Melatih para profesional dengan mentaliti terbuka dan kreatif. Nilai kreativiti Tuntut ia sebagai cara hidup, cara berfikir, dan bukannya sebagai alat yang dapat membantu kami mencapai ketenaran pada masa tertentu.
 • Untuk mendekati dan mempublikasikan trend terkini dalam tingkah laku sosial. Hanya dari pengetahuan yang mendalam mengenai tingkah laku sosial dan individu, akan membuat keputusan yang sah berlaku. Struktur keluarga, tabiat penggunaan, keutamaan dan keperluan baru ... lebih daripada sebelumnya titik permulaan untuk jenama.
 • Berikan pelbagai jenis pengguna dari pandangan emosi dan teknologi. Perspektif baru yang lebih manusia dan sensitif untuk membeli motivasi dan tingkah laku.
 • Menjalankan keupayaan untuk menjana kandungan yang relevan melalui banyak latihan praktikal yang dicadangkan dan diselia oleh profesional peringkat tinggi.
 • Pereka tawaran dan profesional komunikasi visi reka bentuk melintang. Media digital dan media fizikal mesti mencari koheren dan kesinambungan mesej dalam reka bentuk dan kreativiti.
 • Sediakan pelajar dengan pengetahuan yang cukup luas tentang teknologi baru dan teknologi baru muncul , dan bagaimana ia mempengaruhi hubungan antara orang dan jenama.
 • Memperoleh keupayaan untuk mencari rangkaian yang dapat menghubungkan pengguna dan jenama / produk. Belajarlah untuk menceritakan kisah-kisah di sekitar jenama yang menghasilkan bon emosi yang berpanjangan, relevan dan pulangan.
 • Menganalisis peranan jenama dalam masyarakat dari sudut pandangan pengguna. Apa yang diharapkan dari jenama dan apa yang mereka tawarkan untuk pertukaran transaksi komersial.
 • Memahami tujuan rangkaian sosial yang berbeza dan fungsi khusus mereka sebagai kenderaan untuk menghantar emosi dan berkongsi maklumat. Ketahui bagaimana untuk menjalankan wacana jenama yang sama mengambil kesempatan penuh ciri-ciri masing-masing.

Profil yang disyorkan

Program ini bertujuan untuk orang yang mempunyai profil berikut:

 • Graduan kanan dalam Reka Bentuk
 • Graduan dalam Komunikasi dan Pengiklanan
 • Sarjana Muda Seni Halus
 • Graduan dalam Komunikasi Audiovisual
 • Graduan pemasaran
 • Profesional dengan pengalaman yang diakreditasi dalam bidang jabatan rekabentuk, pengiklanan atau komunikasi perniagaan, dengan pengalaman yang dipuji oleh kurikulum akademik dan / atau portfolio.
 • Pengarah Kreatif dan Para Pengarah Perancangan Strategik Agensi Pengiklanan yang berminat dalam pengiklanan dan komunikasi, yang mempunyai perasaan dibanjiri oleh evolusi alat komunikasi yang berterusan, dunia digital dan perilaku pengguna baru; dan / atau bahawa mereka perlu mengitar semula atau mengemas kini pengetahuan mereka dengan cara pragmatik dan terpakai kepada projek mereka.

Dalam kes-kes di mana pelajar itu akreditasi pendidikan tinggi sebelum proses akreditasi ijazah Universiti, Jawatankuasa Akademik akan menilai CV dan portfolio calon serta kurikulum yang dikaji, yang mesti mengekalkan kesetaraan yang munasabah dengan kajian semasa Ijazah kawasan yang sama.

titratan

Orang-orang yang lulus penilaian program akan memperoleh gelar dua kali : Judul Sendiri dari ESdesign - Escuela Superior de Diseño de Barcelona dan Judul Sendiri dari Universiti Antarabangsa Valencia, yang akan mengakuinya sebagai profesional dalam bidang yang dikaji.

peluang kerjaya

Pelajar yang melengkapkan program ini boleh mengembangkan kerjaya profesional mereka dalam bidang berikut:

 • Jabatan kreatif agensi pengiklanan.
 • Jabatan agensi perancangan strategik atau pengiklan.
 • Jabatan pemasaran dan komunikasi perniagaan.
 • Jabatan akaun agensi pengiklanan.
 • Kajian jenama dan korporat, agensi media.
 • Profesional bebas, usahawan, permulaan, StartUps ...
Program diajar dalam:
 • Sepanyol

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh Escuela Superior de Diseño de Barcelona »

Kursus ini Online
Start Date
Nov 19, 2019
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
4,800 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Nov 19, 2019
Tarikh tutup permohonan

Nov 19, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date