Sarjana dalam Perisikan

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

persembahan

Ijazah Sarjana secara rasmi dalam Perisikan adalah ijazah rasmi II livello (peringkat kedua) dari Pegasus University of Italy, yang memberikan akses kepada doktor kerana penyesuaian dan penerimaannya kepada rancangan Bologna dan Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah (EHEA). Dengan ijazah sarjana ini, pelajar boleh memilih sebutan dalam Perisikan Ekonomi atau Keselamatan dan Pertahanan, bergantung pada mata pelajaran pilihan yang dia pilih.

Walaupun keperluan untuk mengetahui adalah ciri-ciri semula jadi manusia, serta keperluan untuk menjangka peristiwa, kekacauan yang diperoleh dari realiti kompleks di mana kita bergerak memerlukan usaha berterusan, biasanya tidak dapat dilihat, untuk memerintahkan kerumitan, melengkapkan diri dengan instrumen yang membolehkan penyahkodean maklumat sedia ada. Ijazah Sarjana Perisikan rasmi ini membuat kita melihat dengan cara ini bahawa manusia menghadapi dunia nyata dan maklumat yang dikandungnya melalui proses otak yang membolehkan akhirnya mengubah maklumat - sama ada awam atau peribadi - menjadi pengetahuan.

Tetapi pengetahuan tidak linear atau tidak dapat dipulihkan, kerana konsep-konsep informatif yang berbeza dari tahun 80-an abad ke-20 cuba untuk menggambarkannya (contohnya dalam Piramid Pengetahuan Russel Ackoff pada tahun 1989). Pada masa kini, pengetahuan tidak mencukupi dan ia perlu untuk melangkah lebih jauh, menjadikannya difahami.

Dalam ijazah sarjana rasmi ini dalam Perisikan, kita akan cuba menganalisa secara mendalam mengenai kecerdasan dan bagaimana ia diterapkan, mengekstrapulasi penggunaan strukturnya di mana ia digunakan. Dengan cara ini, kecerdasan sebagai alat untuk mengurangkan ketidakpastian dalam proses pembuatan keputusan mempunyai aplikasi langsung di sektor awam dan swasta. Walau bagaimanapun, dalam perisikan ini, anda tidak akan mendapati perbezaan teori yang panjang mengenai apa yang ada kecerdasan atau nama keluarganya dan tidak akan berpusat pada pengklasifikasian teknik pengumpulan yang tidak sistematik atau teknik analisis tidak saintifik (teknik berstruktur analisis).

Sebaliknya, kursus ini dalam kecerdasan adalah berorientasikan kepada cara menggunakan kecerdasan dalam prestasi profesional anda dari kekakuan teori dan kejelasan konsep, ya, tetapi dengan pendekatan praktikal bagaimana menggunakan alat ini dalam prestasi profesional.

Kami bermula dari keyakinan bahawa kecerdasan tidak dapat difahami atau dipelajari dalam vakum, secara bebas. Malah, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada hubungan yang ini (kecerdasan) dengan bahagian-bahagian lain struktur dan ruang temporal di mana ia digunakan.

Kurikulum Sarjana Rasmi dalam Perisikan

 • Asas perisikan
 • Evolusi: Struktur Perisikan
 • Pengeluaran Perisikan, Panduan Profesional Asas
 • Perisikan, Psikologi dan Membuat Keputusan
 • kontraintelijen
 • Rejim Perisikan Undang-undang di Sepanyol
 • Perisikan siber
 • Perisikan memandangkan Risiko dan Ancaman Masyarakat Antarabangsa Semasa (pilihan)
 • Perisikan Ekonomi dan Perniagaan (pilihan)
 • Kaedah Penyelidikan dalam Sains Sosial
 • Projek Sarjana Akhir (TFM)

Ijazah Sarjana Muda Perisik

Pelajar yang mempunyai akses kepada ijazah sarjana dalam Perisikan dengan ijazah akademik, ijazah sarjana atau setaraf akan menerima ijazah dua kali:

1.- Tajuk rasmi Pegasus University of Italy (Master di II Livello )

'Ijazah Sarjana Perisikan'

2.- Title of Iniseg

'Menguasai Perisikan'

Pelajar yang telah mengakses tanpa kelayakan akademik, akan menerima secara eksklusif ijazah INISEG sendiri.

Keperluan untuk belajar Sarjana Rasmi dalam Perisikan

Ijazah Sarjana secara rasmi dalam Perisikan mempunyai kerjaya yang praktikal dan bertujuan untuk profesional dalam sektor yang ingin memperbaiki amalan dan prosedur mereka atau yang berminat untuk menggunakan alat yang berbeza untuk mengurangkan ketidakpastian yang wujud dalam proses membuat keputusan dalam sektor mereka atau prestasi profesional.

Pelajar akan mendapati di kalangan rakan sekelasnya profesional lain dari sektor yang berlainan yang mana dapat memanfaatkan penggunaan dan pelaksanaan kecerdasan dari struktur yang berbeza.

Output profesional Master Rasmi dalam Perisikan

Antara output yang lain, pelajar yang mengambil Ijazah Sarjana dalam Perisikan boleh mendedikasikan diri mereka kepada profesion atau sektor berikut:

 • Jurutera komputer
 • Anggota Angkatan Tentera
 • Penganalisis ekonomi
 • Penganalisis perisikan
Bergantung pada subjek yang dipilih oleh pelajar, ini akan mendapat sebutan dalam Perisikan Ekonomi atau menyebut Keselamatan dan Pertahanan.
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

INISEG es un Instituto Internacional de Estudios que nació como una necesidad de entregar a sus futuros alumnos toda la formación, información de estudios, actividades y oportunidades profesionales qu ... Baca lebih lanjut

INISEG es un Instituto Internacional de Estudios que nació como una necesidad de entregar a sus futuros alumnos toda la formación, información de estudios, actividades y oportunidades profesionales que se desarrollan en el área de la Seguridad Global. Baca Ringkas