Sarjana dalam Percukaian dan Nasihat Cukai

Umum

Penerangan Program

Dipilih terbaik Master of Spain 2013 dalam kategorinya oleh akhbar ABC

Pengetahuan yang betul mengenai sistem pajak Sepanyol menghendaki bukan hanya usaha untuk menganalisa dan menilai pajak yang terdiri daripada itu, tetapi juga untuk mengkaji dan mempertimbangkan isu-isu lain, seperti perpajakan internasional, perpajakan tertentu dari operasi tertentu dan perusahaan dengan cukai yang dibedakan, prosedur yang ditetapkan dalam perintah cukai, dsb.

Untuk menyumbang untuk meningkatkan kemahiran profesional dalam sektor ini, Ijazah Sarjana dalam Percukaian / Nasihat Cukai dibangunkan dengan orientasi didaktik dan praktikal yang nyata, yang menanggapi permintaan dari pasaran profesional: keperluan untuk memperoleh tinggi ijazah pengkhususan dalam bidang Percukaian.

Ijazah Sarjana Sastera / Nasihat Cukai adalah ijazah rasmi yang kurikulumnya diterbitkan dalam BOE nombor 31 Februari 5, 2010 dan pembetulan kesilapan dalam nombor BOE 75 pada 28 Mac 2012.

ditujukan kepada

Ijazah Sarjana dalam Percukaian / Nasihat Cukai bertujuan untuk memberikan latihan komprehensif, bermula dengan meletakkan dasar-dasar sistem pajak untuk kemudian menganalisis cukai-cukai yang berlainan dengan cara yang ketat, mendalam, beretika dan praktikal, dengan tujuan untuk memastikan pelajar visi keseluruhan dan global mereka, yang membolehkan anda melihat hubungan yang berbeza antara cukai.

Mana-mana orang yang berkepentingan, memiliki ijazah universiti rasmi, boleh mencapai realisasi ijazah Sarjana dalam Cukai / Nasihat Cukai.

Khususnya, ia bertujuan untuk: graduan dalam Undang-undang, Ekonomi, Pentadbiran Perniagaan atau Pentadbiran Perniagaan yang ingin memulakan dalam amalan nasihat cukai, serta profesional lepasan yang berdedikasi untuk aktiviti ini dan sedang mencari Jawapan Master terhadap kesukaran yang timbul dalam amalan harian profesion mereka.

Ia tidak perlu mempunyai pengalaman sebelumnya dalam bidang fiskal.

Profil pelajar

UDIMA bertujuan menyediakan peluang latihan kepada semua orang yang, kerana masalah penjadualan, masalah mobiliti, jarak geografi, konsiliasi keluarga, ... tidak dapat menghadiri kampus universiti, untuk melatih atau melengkapkan latihan mereka.

Tempoh Master sepenuh masa adalah 12 bulan (30 ECTS / semester). Walau bagaimanapun, untuk membolehkan pelajar mencapai matlamat mereka, penyiapan Ijazah Sarjana Paruh waktu 18 bulan (20 ECTS / semester) ditawarkan, memahami bahawa profil para pelajar adalah profesional yang akan menggabungkan aktiviti profesionalnya dengan proses pembelajaran dipercepat dan menuntut masalah fiskal yang berbeza.

Anggaran dan perancangan pelajaran yang sepadan dengan tajuk ini memerlukan dedikasi sekurang-kurangnya 20 jam seminggu.

Objektif utama Master

Ia bertujuan agar pelajar menguasai semua pengetahuan yang diperlukan yang membolehkannya untuk melaksanakan dengan secukupnya dan dengan jaminan kejayaan kerjanya sebagai penasihat cukai. Melalui kajian unit didaktik dan pencapaian aktiviti penilaian dan pembelajaran, pelajar memperoleh alat-alat yang diperlukan untuk menjalankan kerjanya menerapkan pengetahuannya.

Objektif umum ini boleh dibahagikan kepada objektif pembelajaran khusus berikut:

 • Mencapai pemahaman tentang asas asas undang-undang yang membolehkan pelajar melakukan penalaran deduktif.
 • Memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk melaksanakan nasihat undang-undang dan tugas perancangan cukai untuk individu.
 • Belajar untuk mengamalkan pembubaran yang sepadan dengan cukai yang berbeza (kedua-dua negeri, yang ditugaskan kepada masyarakat otonomi dan perbandaran) yang membentuk sistem cukai kami.
 • Untuk menyempurnakan kapasiti untuk menulis laporan dan pendapat, serta meneruskan persembahan awam mereka dan mempertahankan hujah mereka sendiri.
 • Bantu para profesional masa depan untuk mengembangkan kemahiran mereka untuk cepat mengasimilasi maklumat, mengenal pasti masalah undang-undang, mengumpul maklumat yang relevan dengan cepat dan mempromosikan alat pengurusan masa yang diperlukan untuk senario kerja yang menuntut.

Sistem pengajaran

Model latihan UDIMA berdasarkan pendidikan jarak jauh, menggunakan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) secara intensif untuk memudahkan proses pendidikan.

Sistem penilaian pembelajaran UDIMA merenungkan kesedaran dan, jika sesuai, mengatasi pelbagai jenis aktiviti. Peratusan berat yang ditubuhkan untuk menilai aktiviti setiap subjek akan diterangkan secara terperinci dalam fail setiap modul atau subjek yang terkandung dalam perancangan pengajaran dan akan ditubuhkan dari maksimum dan minimum yang ditetapkan dalam jadual berikut:

 • Penyertaan dalam aktiviti pembelajaran: ≥ 10%
 • Kawalan: ≥ 10%
 • Aktiviti Penilaian Berterusan (AEC): Andaian dan kes praktikal, kerja mencari maklumat, kesedaran dan pembentangan laporan: ≥ 20%
 • Peperiksaan akhir secara peribadi: ≤ 60%
 • JUMLAH: 100%

Dalam semua mata pelajaran mesti ada tindak lanjut akademik pelajar melalui kelayakan aktiviti didaktik berdasarkan ciri-ciri Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah.

Syarat kemasukan

Keperluan dan laluan akses untuk pengajian Sarjana

Keperluan untuk mendapatkan kursus sarjana tuan sarjana sesuai dengan yang ditetapkan dalam pasal 16 Keputusan Diraja 1393/2007 pada 29 Oktober yang menetapkan penyelenggaraan pendidikan universitas resmi:

 • Untuk mengakses program Sarjana rasmi, diperlukan untuk memegang ijazah universiti rasmi (*) dari Sepanyol atau yang lain yang dikeluarkan oleh institusi Pendidikan Tinggi Eropah yang memberi kuasa penerbit ijazah untuk mendapatkan ijazah Sarjana.
 • Graduan boleh mengakses mengikut sistem pendidikan di luar Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah, tanpa memerlukan homologasi kelayakan mereka, selepas pengesahan oleh universiti bahawa mereka memberi akreditasi tahap pendidikan setara dengan gelar universiti Sepanyol bersamaan dan bahawa mereka memberi kuasa negara yang mengeluarkan tajuk untuk mendapatkan akses kepada pendidikan pascasiswazah.
 • Akses dengan cara ini tidak akan menyiratkan dalam mana-mana kes homologasi tajuk terdahulu yang mempunyai kepentingan pihak yang berminat, atau pengiktirafannya untuk tujuan lain selain daripada mempelajari ijazah Sarjana.

(*) Mungkin ada tuan dengan laluan akses tertentu, berunding dengan halaman web setiap tuan.

Pelajar asing boleh memohon kemasukan tanpa memerlukan homologasi kelayakan mereka, selepas pengesahan oleh universiti bahawa mereka memberi akreditasi tahap latihan bersamaan dengan gelar universiti Sepanyol bersamaan dan bahawa mereka memberi kuasa di negara penerbit gelar untuk akses kepada pendidikan pascasiswazah. Keperluan ini mesti diakreditasi oleh pelajar baru supaya permohonan mereka untuk kemasukan diluluskan. Dan juga oleh pelajar-pelajar yang belajar di UDIMA dan yang ingin melakukan yang berbeza, menggabungkan mereka atau tidak dengan yang pertama.

Dokumentasi yang diperlukan untuk membuktikan keperluan ini adalah seperti berikut:

 1. Salinan fotokopi DNI / pasport / NIE yang disahkan.
 2. Salinan yang disahkan ijazah universiti rasmi atau setaraf
 3. Dalam kes pelajar asing, (sebagai tambahan kepada 2 dokumen terdahulu) mereka mesti mengemukakan sijil yang menyatakan kewarganegaraan mereka dan mereka memberi kuasa di negara penerbit gelaran untuk mendapatkan ijazah Sarjana, sebagai tambahan kepada program terperinci ijazah, untuk dapat memeriksa tahap latihan yang diperolehi dengan kajian.

Keperluan untuk dokumen untuk pelajar asing:

Dokumen-dokumen yang dikeluarkan di luar negara mestilah disahkan dan disahkan dengan sewajarnya melalui saluran diplomatik atau oleh Apostille The Hague (kecuali kajian-kajian yang telah selesai di EU). Mereka juga mesti disertai dengan terjemahan rasmi mereka yang sepadan dengan bahasa Sepanyol.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

UDIMA, una universidad sin distancias «La UDIMA pretende ser una Universidad sin distancias, en la que aprender haciendo resulte el factor primordial que dote a todos nuestros estudiantes de las comp ... Baca lebih lanjut

UDIMA, una universidad sin distancias «La UDIMA pretende ser una Universidad sin distancias, en la que aprender haciendo resulte el factor primordial que dote a todos nuestros estudiantes de las competencias precisas para emprender y asegurar su empleabilidad.» La Universidad a Distancia de Madrid (UDIMA) es una institución oficial de enseñanza superior, innovadora, abierta y flexible. Baca Ringkas