Sarjana dalam Penuaan Sihat dan Kualiti Hidup - pembelajaran jarak jauh (Interuniversity)

Umum

Penerangan Program

Huraian

Tajuk: Ijazah Sarjana dalam Penuaan Sihat dan Kualiti Hidup, dari Universiti León dan Universiti Negara Basque

Pusat Bertanggungjawab: Fakulti Sains Kesihatan

Pusat di mana ia diajar: Fakulti Sains Kesihatan ULE dan Fakulti Perubatan dan Pergigian (UPV / EHU)

Jenis Pengajaran: Jarak

Bilangan tempat kemasukan baru yang ditawarkan: 15

Bahasa yang mana tajuk diajar: Bahasa Sepanyol

kecekapan

kemahiran umum

C1.- Kajian epidemiologi reka bentuk, serta membangun dan mengesahkan instrumen pengumpulan data, melatih kakitangan yang bertanggungjawab mengutip data dan mengawasi kerja lapangan, mengetahui bagaimana menguruskan pangkalan data dan menjalankan analisis statistik yang sesuai untuk menjawab soalan penyiasatan.

C2.- Menjalankan semakan sistematik dan sintesis kesusasteraan dalam bidang penyelidikan yang berpotensi dibiayai oleh agensi penyelidikan awam atau swasta, serta menulis manuskrip yang boleh diterbitkan dalam jurnal saintifik yang terkenal.

C3.- Memohon kaedah epidemiologi dalam penyiasatan sebab-sebab penyakit, dalam pengurusan kebersihan dan pengurusan klinikal orang tua.

C4.- Menggabungkan penyelidikan saintifik dan amalan berdasarkan bukti sebagai budaya profesional dalam Sains Kesihatan dan dalam bidang-bidang disiplin sosio-sanitasi yang berkaitan dengan warga tua.

C5.- Bertindak sebagai profesional dalam bidang penjagaan sosio-kesihatan, menjalankan tugas mereka pada tahap kecemerlangan di institusi akademik, bantuan, pusat-pusat sosial dan penduduk dan dalam amalan profesional untuk menjaga warga tua di pusat-pusat bergantung Pentadbiran awam

kemahiran tertentu

A1.- Kemas kini pengetahuan mengenai teori tentang proses penuaan normal dan patofisiologi proses penuaan.

A2.- Kemas kini pengetahuan mengenai patologi yang paling lazim dan insiden di kalangan orang tua, dan patofisiologi dan patogenesis penyakit dan keadaan di kalangan orang dewasa yang lebih tua.

A3.- Untuk mengetahui tindakan profesional dalam bidang sosial dan kesihatan, latihan dan bantuan orang tua.

A4.- Tahu metodologi revitalisasi yang digunakan dalam pelan intervensi orang tua dan reka bentuk untuk meningkatkan kualiti hidup orang tua.

A5.- Ketahui kaedah penjagaan yang digunakan untuk pelan tua dan reka bentuk intervensi untuk meningkatkan kualiti hidup orang tua.

A6.- Bekerjasama dalam reka bentuk pelan campur tangan pelbagai disiplin untuk pengurusan sosio-kesihatan orang tua, dan rancangan campur tangan reka bentuk untuk penjagaan sosio-kesihatan dan program senaman fizikal khusus untuk orang tua yang terjejas oleh patologi yang paling kerap.

A7.- Intervene dalam promosi kesihatan, pencegahan penyakit dan penjagaan pergantungan pada penduduk tua, dari semua aspek sosio-kesihatan.

A8.- Ketahui dan terapkan protokol dan prosedur yang digunakan untuk realiti penjagaan kesihatan dan sosio-kesihatan.

A9 Kecekapan kritikal dan komunikatif untuk menghuraikan dan mempertahankan penjelasan dan hujah dan tesis secara terbuka berdasarkan perspektif teori praktikal yang berbeza mengenai penuaan sihat dan kualiti hidup orang tua.

A10.- Kecekapan penyelidikan untuk membangunkan kerja monograf berdasarkan minat terdahulu dan proses metodologi yang logik dan berkomunikasi.

A11.- Keupayaan untuk memperoleh maklumat saintifik yang berkaitan dengan subjek pengajian, menganjurkannya, menganalisisnya dengan kritikal dan menghuraikan sintesis kandungannya, serta merancang perancangan strategik itu, dan membangunkan kemahiran untuk pengurusan komputer dan alat saintifik.

A12.- Kemas kini pengetahuan mengenai sumber dan alatan pengajaran disiplin yang berkaitan (Geografi, Demografi, Kerjasama Pembangunan, dan lain-lain) dengan bidang pengajian dan mengetahui metodologi yang sesuai untuk pembangunan praktikal dan memasukkan maklumat untuk lebih memahami persekitaran penduduk, lebih besar dan dengan itu dapat campur tangan dalam peningkatan kesihatan dan kualiti hidup mereka.

A13.- Keupayaan untuk mengkritik, mengaplikasikan dan memilih keputusan penyelidikan terpakai dalam psikologi dan sukan senaman di kalangan orang tua, serta keupayaan untuk menerangkan dan melaksanakan reka bentuk eksperimen.

A14.- Mengetahui dan mengurus maklumat saintifik dan menggunakan teknik meta-analisis sebagai strategi sintesis maklumat yang relevan mengenai strategi metodologi pengukuran dan penilaian pengaruh aktiviti fizikal dan latihan pada orang tua pada parameter psikologi yang berbeza dan gaya hidup, serta mengetahui soal selidik psikologi yang berbeza berkaitan dengan psikologi sukan dan pembelajaran untuk memilih yang paling sesuai mengikut objektif kajian.

A15.- Ketahui kemungkinan teknologi (ICT, rangkaian, platform dalam talian, robotik, dsb.) Dalam bidang kesihatan, senaman dan bantuan kepada orang tua.

Akses dan kemasukan

Dekri Diraja 861/2010, 2 Julai, yang mengubah Dekri Diraja 1393/2007, 29 Oktober, yang menubuhkan organisasi pendidikan universiti rasmi, menetapkan:

Berhubung dengan AKSES (Perkara 16):

  1. Untuk mendapatkan ijazah sarjana rasmi, diperlukan untuk memegang ijazah universiti rasmi dari Sepanyol atau yang lain yang dikeluarkan oleh institusi pengajian tinggi milik negara anggota lain dari Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah, yang akan membenarkan akses kepada pendidikan universiti. Sarjana
  2. Begitu juga, graduan boleh mengakses mengikut sistem pendidikan di luar Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah tanpa memerlukan homologasi kelayakan mereka, selepas pengesahan oleh Universiti bahawa mereka memberi akreditasi tahap pendidikan setara dengan gelar universiti Sepanyol yang sama dan mereka memberi kuasa di negara penerbit gelaran untuk akses kepada pendidikan pascasiswazah. Akses dengan cara ini tidak akan membayangkan, dalam mana-mana hal, homologasi tajuk terdahulu yang memiliki pihak yang berminat, atau pengiktirafannya untuk tujuan lain selain daripada mempelajari ijazah Sarjana.

Berhubung dengan ADMISI (Perkara 17):

  1. Pelajar boleh dimasukkan ke ijazah Sarjana mengikut keperluan dan kriteria khusus untuk menilai merit yang, jika sesuai, adalah khusus untuk ijazah Sarjana Universiti atau ditubuhkan oleh universiti.
  2. Universiti akan merangkumi prosedur dan keperluan kemasukan ke kurikulum, yang mungkin termasuk tambahan latihan dalam beberapa disiplin, bergantung kepada latihan sebelumnya yang diakreditasi oleh pelajar. Suplemen latihan ini mungkin sebahagian daripada Ijazah Sarjana dengan syarat jumlah kredit yang diambil tidak melebihi 120. Walau apa pun, sama ada atau tidak mereka adalah sebahagian daripada Ijazah Sarjana, kredit yang sepadan dengan suplemen latihan akan, untuk tujuan harga awam dan konsesi biasiswa dan pengajaran membantu pertimbangan kredit peringkat Master.
  3. Sistem dan prosedur ini harus termasuk, dalam hal pelajar dengan keperluan pendidikan khusus yang diperoleh dari ketidakupayaan, perkhidmatan sokongan dan kaunseling yang sesuai, yang akan menilai keperluan untuk penyesuaian kurikuler, jadual perjalanan atau kajian alternatif.
  4. Pengakuan tidak akan membayangkan, dalam mana-mana kes, sebarang pengubahsuaian kesan akademik dan, jika sesuai, profesional yang sesuai dengan tajuk terdahulu yang diminati oleh pihak yang berminat, mahupun pengiktirafan mereka untuk tujuan lain daripada mengejar ajaran Guru.
Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Existen al menos diez razones para escoger León como destino académico aunque estamos seguros de que tú encontrarás muchas más.

Existen al menos diez razones para escoger León como destino académico aunque estamos seguros de que tú encontrarás muchas más. Baca Ringkas
León , Ponferrada + 1 Lagi Kurang