Sarjana dalam Pengurusan Strategik dalam Kejuruteraan Perisian

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Pengurusan perniagaan seperti yang dipelajari pada abad ke-21, iaitu dalam masyarakat global yang dikuasai oleh teknologi yang menyediakan perkhidmatan dan produk baru yang disokong oleh Teknologi Baru, menuntut visi perniagaan yang berbeza.

Dalam konteks ini Kejuruteraan Perisian menduduki peranan dalam rantaian nilai syarikat, sama ada sebagai proses "teras" atau sebagai "proses sokongan", tetapi tidak pernah diputuskan, oleh itu menjadi bahagian intrinsik strategi perniagaan. Ini adalah sebab mengapa Kejuruteraan Perisian harus diarahkan dengan visi strategik yang mengiktirafnya sebagai agen perubahan organisasi dan strategi mereka sendiri.

Dalam erti kata ini, Kejuruteraan Perisian memerlukan kepelbagaian kepelbagaian yang berbeza, yang melangkaui kajian formal Kejuruteraan Perisian. Atas sebab ini, seorang profesional Kejuruteraan Perisian dengan visi strategik yang memfasilitasi meletakkan proses pembangunan perisian dengan perspektif strategik sendiri adalah perlu sebagai proses strategik, dan harus melakukannya dengan alat manajemen yang memungkinkannya untuk mengetahui dan memahami bahawa Kejuruteraan Perisian adalah proses pengurusan yang terdiri daripada orang dan mesin.

Program Master dalam Pengurusan Strategik dalam Kejuruteraan Perisian (MDEISw), menangani cabaran untuk melatih para profesional ini dengan mengatasi kecekapan pengurusan strategik mereka yang penting dan pelbagai elemen infrastruktur, pemodelan dan pengurusan teknologi Kejuruteraan Perisian, dalam pandangan komprehensif dan inovatif pengkomputeran dalam organisasi, sejajar dan sejajar dengan pembangunan syarikat perisian sama ada pengeluaran atau penggunaan perisian.


Tempoh, struktur kredit dan ijazah

MDEISw terdiri daripada 18 subjek, Kajian dan Penyelesaian Kes, dan Tesis Master. Setiap subjek membolehkan mengetahui dan memahami asas-asas strategi perniagaan, pengurusan orang, dan teknologi yang diperlukan dan aplikasi yang berkaitan. Objektifnya adalah untuk mengetahui dan memahami bagaimana untuk mengurus perisian apabila ia merupakan sumber strategik dari asas teoretikal, konseptual dan sejarah, kepada pelaksanaan organisasi, sosial dan teknologi.

Anggaran tempoh MDEISw adalah 85 kredit yang diedarkan seperti berikut: 70 kredit subjek, dan 15 kredit untuk latihan dalam metodologi penyelidikan saintifik dan penyediaan Projek Master Akhir.

Mengenai pengagihan masa, ia telah ditetapkan bahawa:

  • Sebagai program jarak jauh dan tidak tertakluk kepada kelas tatap muka, tarikh permulaan tertentu tidak ditubuhkan, jadi pelajar boleh memformalkan pendaftaran pada bila-bila masa, selagi ada tempat yang tersedia.
  • Bagi sebab-sebab akademik dan pembelajaran terdapat tempoh minimum Program 18 bulan, dikira dari tarikh penghantaran jilid pertama hingga tarikh penerimaan ujian penilaian subjek terakhir.
  • Masa maksimum yang tersedia untuk melaksanakan Program ini ialah 24 bulan. Dalam tempoh ini, pelajar mestilah berjaya meluluskan semua aktiviti yang telah dinilai untuk semua mata pelajaran, dan telah melepasi Tesis Guru.


Beasiswa

Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER) secara berkala memperuntukkan item ekonomi luar biasa untuk FUNIBER Latihan FUNIBER .

Untuk memohon, anda hanya perlu menghantar permohonan biasiswa anda dari halaman utama portal dengan maklumat yang diperlukan, dan Jawatankuasa Penilaian akan mengkaji kesesuaian permohonan anda untuk pemberian bantuan kewangan, dalam bentuk Geran Latihan FUNIBER .

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The growing and global presence of FUNIBER is due to a teaching model that promotes the collaboration and cooperation among nations to enrich people formation. This model is the result of more than ei ... Baca lebih lanjut

The growing and global presence of FUNIBER is due to a teaching model that promotes the collaboration and cooperation among nations to enrich people formation. This model is the result of more than eight years of experience of FUNIBER teaching graduate distance semi-attending and non attending virtual international projects of cooperation and formation with enterprise. This guarantees a model that supply effective results in relation to the teaching investment assumed versus the return in knowledge formation and personal and organizational learning. All of this because FUNIBER’s educative model guarantees a high quality global formation. Baca Ringkas
Barcelona , Jaén + 1 Lagi Kurang