Sarjana dalam Pengurusan Projek Multilateral

Umum

Penerangan Program

Sebahagian besar peluang untuk pengantarabangsaan syarikat disukai oleh pemberian kontrak penting dan projek yang dibiayai oleh organisasi pelbagai hala, melalui tender antarabangsa. Inilah yang dikenali sebagai "pasaran pelbagai hala", semakin penting di arena antarabangsa.

Apa yang akan anda pelajari dalam kursus ini?

Dalam program ini, anda akan belajar untuk memimpin pengantarabangsaan syarikat memanfaatkan peluang yang ditawarkan oleh pasaran pelbagai hala. Dia akan dapat menyertai kakitangan institusi pelbagai hala, dan mengembangkan kerja profesional mereka di dalamnya.

Kandungan program

 • Pengenalan kepada organisasi dan projek multilateral: pembiayaan untuk pembangunan, kitaran projek, matriks rangka kerja logik, pengenalan dan pengesanan peluang perniagaan, bentuk persatuan ...
 • Pengurusan antarabangsa syarikat: strategi perniagaan, kewangan, pasaran antarabangsa, persekitaran undang-undang, pelan perniagaan antarabangsa ...
 • Penyediaan cadangan, pengurusan dan pelaksanaan projek: analisis risiko, dokumen tender dan TOR-ET, kemahiran pengurusan, tawaran teknikal dan ekonomi, pengurusan dan pelaksanaan projek pelbagai hala ...
 • Projek perniagaan yang diarahkan oleh tutor akademik.

Di mana, kapan dan bagaimana?

Di mana sahaja anda membuat keputusan, ia adalah latihan dalam talian dan anda boleh mengakses Kampus Maya Sekolah pada bila-bila masa semasa tarikh kursus.
Pembelajaran dijalankan ke atas kes-kes nyata pengantarabangsaan, yang dibangunkan secara khusus untuk kursus, di mana pelbagai aktiviti yang dicadangkan dalam modul-modul yang berbeza akan ditangani.
Kursus ini mempunyai tempoh 510 jam pengajaran antara bulan Oktober 2017 dan Julai 2018.

objektif

Sebahagian besar peluang untuk pengantarabangsaan syarikat disukai oleh pemberian kontrak penting dan projek yang dibiayai oleh organisasi pelbagai hala, melalui tender antarabangsa.

Inilah yang dikenali sebagai "pasaran pelbagai hala", semakin penting di dunia antarabangsa kerana:

 • Peningkatan yang kuat yang dialami oleh komitmen dalam kerjasama kewangan diandaikan, di kalangan banyak negara lain, oleh Sepanyol.
 • Peningkatan berat yang pembiayaan pelbagai hala telah diterima disebabkan oleh krisis kewangan antarabangsa dan kemarau pasaran modal.
 • Semakin besar Sepanyol dalam menentukan dasar pembangunan institusi multilateral.

Oleh itu adalah penting bahawa latihan khusus ditawarkan dalam pengetahuan institusi multilateral, baik dari perspektif strategi dan operasi mereka, dan dari reka bentuk, penilaian dan pengurusan projek-projek yang berasal dari mereka.

Objektif asas kursus ialah:

 1. Untuk melatih para profesional yang mampu memimpin pengantarabangsaan syarikat memanfaatkan peluang yang ditawarkan oleh pasaran pelbagai hala.
 2. Melatih para profesional yang boleh diintegrasikan ke dalam kakitangan institusi multilateral, dan mengembangkan kerja profesional mereka di dalamnya.
 3. Memberi profesional dan syarikat khusus dalam isu undang-undang dan kewangan dengan alat yang diperlukan untuk memahami dan bertindak di pasaran ini.

metodologi

Program ini dibangunkan sepenuhnya dengan metodologi dalam talian, menggunakan teknik pengajaran yang paling maju dalam format ini.

Kandungannya dikembangkan dengan komponen praktikal yang kuat, yang menggabungkan:

 • Penggunaan teknologi seperti kampus maya, papan putih maya, persidangan web, forum dan alat kerja kolaboratif.
 • Kes-kes sebenar syarikat-syarikat yang akan memastikan pelajar pengetahuan praktikal penerapan konteks digital dalam syarikat, yang bertujuan untuk pengembangan antarabangsa.
 • Sesi khas: kelas induk profesional yang paling relevan dari syarikat dan institusi dalam persekitaran digital dan antarabangsa.
 • Kerja individu dan pasukan, yang menjamin penggunaan praktikal tentang apa yang telah dipelajari.

Pelajar mesti melengkapkan Projek Sarjana Akhir di bawah arahan tutor, yang terdiri daripada penyediaan Pelan Perniagaan di peringkat antarabangsa dan memberi tumpuan kepada teknik dan cara ekonomi digital.

Bilangan maksimum pelajar dalam kursus ialah 30, yang memihak kepada hubungan langsung dan komunikasi berterusan dengan guru dan memastikan latihan yang dekat untuk pelajar.

Perancangan aktiviti, latihan, pembacaan dan kes praktikal direka supaya para pelajar mendedikasikan antara 12 dan 15 jam kerja mingguan.

kandungan

Fasa I

Dalam fasa ini, pelajar diperkenalkan kepada pengetahuan mengenai fungsi organisasi dan projek multilateral dan pembiayaan pembangunan.

SUBJEK

 • Pembiayaan untuk pembangunan.
 • Kitaran projek.
 • Matriks rangka kerja logik.
 • Organisma pelbagai hala dan operasi mereka.
 • Pengenalan dan pengesanan peluang projek. Proses pemilihan
 • projek.
 • Bentuk persatuan: konsortium dan pakatan.

Fasa II

Berorientasikan ke arah pengkhususan dalam pengurusan antarabangsa syarikat.

SUBJEK

 • Asas strategi perniagaan antarabangsa.
 • Penyelidikan pemasaran dan komersil antarabangsa.
 • Pembiayaan perniagaan
 • Rancangan Perniagaan Pelan Perniagaan Pelbagai hala.
 • Persekitaran undang-undang dalam kontrak pelbagai hala.
 • Pasaran dan pembiayaan operasi antarabangsa.

Fasa III

Berorientasi kepada pengenalan dan pemilihan projek dan penyediaan tawaran pelbagai hala dan pengurusan projek dalam organisasi multilateral.

SUBJEK

 • Analisis risiko dalam projek multilateral.
 • Fail pembida dan TOR-ET.
 • Pembiayaan pelaburan.
 • Kemahiran pengurusan (dalam bahasa Inggeris): persembahan dan komunikasi antarabangsa
 • rundingan antarabangsa
 • Tawaran teknikal dan ekonomi dalam projek dan perkhidmatan bantuan teknikal.
 • Tawaran teknikal dan ekonomi dalam projek bekalan dan peralatan.
 • Tawaran teknikal dan ekonomi dalam projek-projek konsesi dan kerja-kerja.
 • Pengurusan dan pelaksanaan projek pelbagai hala.
 • Persidangan E-pakar-Kawasan keratan rentas.

Fasa IV - Projek Sarjana Akhir

Para pelajar, yang dianjurkan dalam kumpulan kerja, akan menganalisis data syarikat, mengkaji daya maju pengembangannya melalui pengantarabangsaan aktivitinya dan menyediakan projek bidaan multilateral yang sebenar.
Matlamatnya adalah untuk bertindak balas terhadap isu-isu utama yang dihadapi oleh syarikat ketika berurusan dengan pelan pelaksanaannya dan pembentangan tender antarabangsa.
Kerja-kerja ini akan diarahkan oleh tutor-tutor ICEX-CECO yang mana mereka akan mempunyai hubungan tetap semasa merealisasikan projek itu. Ia akan diadakan sepanjang kursus, bergantian dengan subjek akademik dan akan dipertahankan pada September 2018.

penerima

Master membolehkan anda menganggap tanggungjawab pengurusan syarikat dengan pekerjaan antarabangsa , serta menjadi sebahagian daripada pasukan institusi antarabangsa sendiri .

Bertujuan untuk:

 • Graduan atau graduan universiti dengan panggilan antarabangsa dan yang ingin memperoleh latihan khusus yang mantap dalam pengurusan syarikat-syarikat antarabangsa dan dalam reka bentuk, pengurusan dan penilaian projek multilateral.
 • Pakar perniagaan yang ingin menumpukan kerja profesional mereka ke arah pasaran pelbagai hala dan banyak peluang yang mereka tawarkan, baik dari perspektif kerja dalam syarikat dan dalam syarikat perkhidmatan yang berkaitan, serta dalam institusi multilateral.

Penilaian dan pensijilan

Setiap pelajar akan dinilai secara individu berdasarkan kerja yang dibangunkan dan tahap penyertaan mereka.

Apabila setiap modul selesai, pelajar dinilai oleh tutornya, yang mengambil kira penyertaan dan penilaian aktiviti yang diprogramkan yang berbeza, seperti kes praktikal, penyertaan dalam forum dan perbualan, pembacaan artikel dan nota teknikal, resolusi soal selidik , antara lain.

Di samping itu, penilaian akhir pelajar dilakukan oleh semua tutor tutor. Pelajar sentiasa menerima maklumat mengenai keputusan penilaian ini.

Apabila ijazah sarjana selesai, ia diberitahu jika ia telah diluluskan dan diploma yang berkaitan dikeluarkan.

kemasukan

Permohonan kemasukan mesti dibuat dari tab "permohonan untuk kemasukan" di sebelah kanan skrin anda. Tempat-tempat akan dikhaskan oleh ketibaan ketibaan permintaan yang ketat.

Kemasukan calon diselesaikan oleh Direktor Akademik sehingga bilangan maksimum pelajar setiap kumpulan dicapai, dengan mengambil kira aspek seperti kurikulum vitae, rekod akademik dan, jika berkenaan, profil profesional pelajar, yang akan diminta dalam saat pendaftaran.procesoselecion

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau pertanyaan mengenai proses kemasukan atau Sarjana itu sendiri, anda boleh melakukannya dari tab "Maklumat Permintaan" pada halaman web program ini.

ICEX-CECO berhak untuk membatalkan program apabila bilangan peserta tidak mencapai minimum yang ditetapkan dalam setiap kes.

pendaftaran

Yuran pendaftaran berjumlah 2,950 euro untuk Master penuh , yang akan dibayar sekali atau secara tertunda:

 • 1,000 euro dalam konsep "tempahan tempat" dibuat oleh pemindahan bank kepada pemberitahuan penerimaan muktamad kepada tuan, dalam tempoh pendaftaran.
 • 10 ansuran bulanan sebanyak 195 € setiap satu, dengan debit langsung dalam 10 hari pertama setiap bulan, dari Oktober 2017 hingga Julai 2018, termasuk kedua-duanya. Bayaran tanpa bayaran bulanan membayangkan pembatalan pendaftaran dan kehilangan tempat dalam kursus, kehilangan semua hak yang diberikan oleh pendaftaran.

Pembayaran pertama akan dibuat melalui pemindahan bank, pelajar mesti menghantar bukti yang sama melalui e-mel kepada BGceco@icex.es. Selebihnya pembayaran akan dibuat melalui debit langsung. Kekurangan pembayaran mana-mana amaun ini, dalam tempoh yang dinyatakan, akan bermakna kehilangan hak.

Hanya pembayaran tempahan tempat menjamin tempat anda di tuan. Calon-calon yang tidak membayar tempahan dalam tempoh yang ditetapkan akan kehilangan hak mereka ke ruang simpanan. Memandangkan pembayaran tempahan tempat duduk merupakan pemerolehan hak, pendapatan yang direalisasikan di bawah konsep ini tidak akan dibayar balik.

ICEX-CECO berhak untuk membatalkan program apabila bilangan peserta tidak mencapai minimum yang ditetapkan dalam setiap kes.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

El Centro de Estudios Económicos y Comerciales, actualmente de ICEX España Exportación e Inversiones, E.P.E., M.P., se creó como escuela de negocios, en 1976 como herramienta de formación de la admi ... Baca lebih lanjut

El Centro de Estudios Económicos y Comerciales, actualmente de ICEX España Exportación e Inversiones, E.P.E., M.P., se creó como escuela de negocios, en 1976 como herramienta de formación de la administración económica y comercial española y que a lo largo de su dilatada historia ha tenido entre sus patrones, como fundación pública, a diversos ministerios como Industria, Energía y Turismo o el de Economía y Competitividad y a otras entidades como el el Consejo Superior de Cámaras de Comercio o el ICEX. Baca Ringkas