Master dalam Pengurusan Permulaan Lean dan Pembangunan Agile

Keusahawanan berasaskan bukti, kaedah Lean Startup

Selama dua dekad, kami telah mengajar usahawan bagaimana menulis rencana perniagaan yang berguna untuk membantu meramalkan masalah dan sebelum mereka diperlukan apa yang diperlukan oleh pelabur dalam permulaan. Sekarang kita tahu bahawa rancangan jangka panjang untuk meramalkan siri tak diketahui tidak dapat bertahan dengan kenalan pertama dengan pelanggan. Kami mengambil masa beberapa lama sehingga kami menyedari bahawa rancangan perniagaan mengalami kecacatan yang membawa maut: mereka menganggap bahawa startup hanyalah versi kecil dari syarikat-syarikat besar . Pemula sebelum kejayaan berjalan dengan cepat dari kegagalan kegagalan, sambil menyesuaikan diri dengan realiti, menguji lelaran baru dan meningkatkan idea awal mereka dengan proses belajar berterusan dari pelanggan.

Syarikat-syarikat sedia ada menjalankan model tetapi startup wujud untuk mencari model perniagaan yang boleh dipinda dan boleh skala . Itu berlaku sebelum kaedah Starting Lean akan mula ditahan.

Master in Lean Startup Management dan Agile Development mempunyai keusahawanan berasaskan bukti sebagai intipati program. Ia diilhamkan oleh agenda dari Universiti Stanford, Universiti Berkeley dan Universiti Columbia. Setakat ini, ia telah membantu lebih daripada 240 usahawan untuk menguji 3,654 hipotesis , mengendalikan 6,458 temuramah dan berputar 570 kali . Guru tidak menjamin bahawa usahawan baru akan lebih berjaya. Ia menjamin bahawa, jika mereka meneruskan proses, mereka mungkin gagal.

Siapa program ini?

 • usahawan
 • Usahawan berpotensi
 • Eksekutif inovasi
 • Baru-baru ini siswazah yang berusaha untuk belajar

Prasyarat adalah semangat untuk mengetahui bagaimana sebuah projek boleh menjadi sebuah syarikat.

Master terstruktur dengan cara yang modular dan dengan pendekatan transversal terhadap konsep dan aktiviti yang berkaitan dengan penciptaan permulaan. Menyediakan peluang belajar berdasarkan pengalaman yang menunjukkan bagaimana syarikat yang mengubah dunia dibina. Latihan yang dikemaskini, bertujuan untuk menyelesaikan masalah dan yang menjamin satu set pengetahuan dan kemahiran untuk menghadapi cabaran digital yang dijalankan.

Apa yang TIDAK anda harapkan daripada Guru ini?

 • Tuan ini TIDAK mengenai penulisan rancangan perniagaan.
 • Program ini BUKAN latihan akademik.
 • Dalam Master ini penilaian tidak TIDAK formal.
 • Hasil akhir Master TIDAK satu set slide PowerPoint untuk pembentangan kepada seorang pelabur.

Sebaliknya kita akan memastikan bahawa ...

 • Pasukan mendapat kotor bercakap dengan klien, pesaing dan rakan kongsi mereka yang berpotensi, sehingga mereka dapat menemui kekacauan dan ketidakpastian tentang cara startup berfungsi.
 • Cabarannya adalah untuk keluar dan lihat jika seseorang yang bukan dari pasukan ingin menggunakan produk mereka.
 • Master in Lean Startup Management dan Agile Development menyediakan akses kepada dunia sebenar, berlatih dalam mempelajari apa yang hendak dimulakan oleh sebuah syarikat berteknologi tinggi.

Program ini direka untuk mencapai objektif berikut:

 • Merumuskan eksperimen untuk mengesahkan setiap risiko utamanya yang berkaitan dengan hipotesis yang membentuk model bisnis.
 • Temubual kumpulan yang berbeza dari pelanggan berpotensi untuk memahami titik kesakitan, rutin dan proses keputusan pembelian.
 • Uji semangat segmen pelanggan sasaran mengenai penyelesaian yang dibina menggunakan produk kesetiaan rendah yang berdaya maju.
 • Dapatkan pelanggan pertama untuk produk atau perkhidmatan yang direka bentuk dengan model pendapatan yang membolehkan menjamin daya maju projek.
 • Kenal pasti saluran edaran produk yang sesuai selepas proses pengulangan pengguna yang berulang dalam saluran pemasaran digital yang berbeza.
 • Membentuk satu tokoh undang-undang yang membolehkan projek itu dapat diselaraskan menerusi kemasukan rakan kongsi kerja, kewangan dan strategik.

Kemahiran dan kebolehan yang dibangunkan oleh para peserta dalam Sarjana adalah berikut:

 • Keupayaan untuk membuat keputusan yang menentukan dan proaktif dengan menggunakan kaedah tangkas berdasarkan bukti.
 • Kepimpinan dengan komunikasi yang berkesan dan bersemangat yang memudahkan perpaduan pasukan jualan dan pembangunan produk.
 • Ketahanan dan tumpuan untuk mencapai objektif yang dapat diukur yang dapat mencapai visi projek.

Untuk mencapai objektif di atas, kami bergantung kepada tiga sumber OBS besar:

 1. Fakulti : Profesional dari sektor ini, dengan trajektori profesional yang panjang dalam permulaan, dengan kemahiran didaktik yang sangat baik dan pengalaman akademik dalam mentoring persekitaran maya dan inkubator perniagaan.
 2. Platform teknologi Blackboard : Salah satu yang paling kuat dan mantap di pasaran, dengan alat yang memudahkan pembelajaran dan komunikasi antara peserta dan guru. Papan hitam membolehkan kami menjana pengalaman hebat dalam penghantaran pengetahuan melalui media digital yang berbeza.
 3. Dan akhirnya, metodologi OBS Business School untuk memastikan pengajaran yang berkualiti dan pencapaian objektif yang ditetapkan.

Di samping itu, Rakan Kongsi program ini adalah Semenanjung, seorang perunding dengan pengalaman luas dalam Venturing Korporat , yang membantu syarikat dalam proses inovatif, melalui program inkubasi dengan permulaan di mana metodologi diterapkan.

Program Sarjana dalam Pengurusan Permulaan Lean dan Pembangunan Agile

Pengurusan Master of Lean Startup dan Pembangunan Agile OBS Business School disusun dengan cara yang modular dan dengan pendekatan transversal terhadap konsep dan aktiviti yang berbeza yang berkaitan dengan penciptaan permulaan. Latihan terkini, yang bertujuan untuk menyelesaikan masalah dan yang menjamin pelajar satu set pengetahuan dan kemahiran untuk menghadapi cabaran digital aku janji.

kurikulum

Struktur, tempoh dan kandungan Master dalam Pengurusan Permulaan Lean dan Pembangunan Agile membolehkan kami memudahkan pencapaian objektif yang ditetapkan. Struktur modular, transversal dan berurutan berstruktur di sekitar inovasi dan aplikasinya.

 • Program ini dibahagikan kepada 8 modul dan disimpulkan dengan Projek Akhir Master .
 • Sebagai tambahan kepada struktur utama ini, aktiviti lain seperti persidangan web diprogramkan: pertemuan dengan usahawan dari pelbagai sektor untuk belajar langsung tentang pengalaman projek-projek terkemuka mereka
 • Akhirnya, mengetengahkan komitmen OBS akan membantu projek terbaik muncul dari program induk ini.

Keperluan dan Ijazah Sarjana Pengurusan Lean Startup dan Pembangunan Agile

Elemen utama model penilaian adalah:

 • Menyumbang kepada pemantauan berterusan program.
 • Memastikan pembelajaran dan penggunaan konsep dan prosedur yang dibentangkan.
 • Menilai tahap pencapaian objektif program yang harus diterjemahkan ke dalam kemahiran dan kemahiran profesional.

Penilaian dijalankan secara berterusan sepanjang program ini, terdapat satu siri aktiviti bagi setiap modul yang mesti diselesaikan oleh pelajar dan yang akan dinilai oleh guru, yang akan memberitahu pelajar kelas yang diperolehi dalam kursus tersebut. masing-masing daripada mereka serta aspek yang perlu diperbaiki jika perlu.

Usaha tambahan yang dilakukan oleh pelajar dalam penyertaan mereka dalam aktiviti sukarela dan kemajuan positif yang berterusan di setiap mata pelajaran juga aspek yang dipertimbangkan oleh guru-guru pada masa menubuhkan gred berangka sebagai hasil global penggunaan subjek.

Penilaian keseluruhan program hasil daripada purata subjek yang berbeza yang membentuknya, menjadi syarat yang sangat diperlukan bahwa rata-rata tanda yang diperoleh dalam subjek yang berbeda menjadi positif.

Ini adalah peringkat proses kemasukan:

1. Pra-syarat untuk kemasukan
2. Permohonan kemasukan
3. wawancara peribadi
4. Surat motivasi
5. Jawatankuasa Kemasukan Penilaian
6. Pendaftaran

Program diajar dalam:
 • Sepanyol

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh OBS Business School »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 14, 2018
Kursus ini Online
Start Date
Duration
10 
Sepenuh masa
Price
6,500 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh