Baca keterangan rasmi

Dalam persekitaran yang kompetitif di mana kita bergerak, organisasi mesti mengurus aktiviti yang berbeza dengan berkesan. Atas sebab ini, mereka menuntut model pengurusan yang boleh digunakan sebagai alat untuk tugas ini.

Adalah satu fakta bahawa evolusi versi berbeza dari kualiti, persekitaran dan standard pencegahan risiko pekerjaan bertumpu ke arah satu sistem bersepadu. Langkah pertama diberikan oleh piawaian ISO 19011: 2002 mengenai audit, yang mengendalikan kedua-dua bidang kualiti dan alam sekitar. Seterusnya, kemunculan standard OHSAS 18001: 2007 dan, lebih baru lagi, standard ISO 9001: 2008, telah mengesahkan trend ini.

Peratusan yang tinggi syarikat menganggap integrasi sistem sudah mempunyai sekurang-kurangnya satu sistem pengurusan kualiti di tempat, kerana ia adalah yang paling umum dan meluas. Strategi ini melibatkan integrasi ke dalam manual pengurusan yang sedia ada, aspek tertentu sistem lain yang akan diintegrasikan, mengoptimumkan sumber dan kos yang diperoleh. Dalam konteks ini, adalah penting untuk memastikan sistem bersepadu menyesuaikan diri dengan identiti organisasi-contohnya, dalam organisasi besar, dengan melantik seseorang yang bertanggungjawab terhadap sistem bersepadu dan analisis elemen-elemen umum yang akan diintegrasikan untuk mengelakkan lebih besar sistem.


Tempoh, Struktur Kredit dan Penamaan

Tempoh anggaran program Master dalam Pengurusan Bersepadu: Persekitaran, Kualiti dan Pencegahan adalah 900 jam (90 kredit).

Mengenai pengagihan masa, ia telah ditetapkan bahawa:

  • Sebagai program jarak jauh dan tidak tertakluk kepada kelas tatap muka, tarikh permulaan tertentu tidak ditubuhkan, jadi pelajar boleh memformalkan pendaftaran pada bila-bila masa, selagi ada tempat yang tersedia.
  • Atas alasan akademik dan pembelajaran, ada tempoh minimum program satu tahun.
  • Masa maksimum yang tersedia untuk menjalankan Program ini adalah dua tahun. Dalam tempoh masa ini, pelajar mestilah telah mengemukakan semua penilaian yang sepadan, serta Projek Akhir atau Tesis Darjah.

Sebaliknya, syarikat-syarikat yang belum mempunyai sistem pengurusan yang dilaksanakan, kini mempunyai peluang untuk merancang manual pengurusan yang mengintegrasikan tiga disiplin dalam dasar syarikat.

Oleh itu, dari pendekatan praktikal, Master dalam Pengurusan Bersepadu: Alam Sekitar, Kualiti dan Pencegahan adalah rujukan ideal bagi syarikat-syarikat yang menghadapi keperluan untuk menggabungkan sistem pengurusan bersepadu untuk mendapatkan kelebihan kompetitif dalam falsafah syarikat mereka. , juga cuba mengoptimumkan sumber yang sedia ada.

Program diajar dalam:
Sepanyol

Lihat 27 lagi program yang ditawarkan oleh Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER) »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
1 - 2 
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date