Sarjana dalam Pemasaran Strategik

Umum

Penerangan Program

Pemasaran strategik sangat penting di semua sektor agar perniagaan dapat menyampaikan pesan mereka di pasar yang kompetitif. Program dual master yang berfokus pada kerjaya LSBF melengkapkan anda dengan kemahiran dan kepakaran moden untuk berjaya dalam dunia pemasaran yang sentiasa berkembang.

Semasa mempelajari program ini, anda akan memperoleh pemahaman asas mengenai konsep pemasaran penting, dan juga mendapatkan pandangan yang lebih mendalam mengenai pengkhususan pemasaran tertentu. Keempat pengkhususan kami - pemasaran digital & media sosial, pemasaran global, pengurusan jenama mewah, dan pengurusan penjualan - merangkumi pelbagai bidang pemasaran yang kompleks, dan membolehkan anda menentukan bidang kepakaran anda.

Ijazah Sarjana ini dianugerahkan oleh Universiti Telematic Antarabangsa UNINETTUNO, Itali.

Tempoh dan yuran

Program Master dalam Pemasaran Strategik disampaikan melalui platform dalam talian kami yang boleh diakses, jadi anda mempunyai kebebasan untuk memilih jadual belajar anda sendiri. Kami memahami bahawa pelajar kami sibuk, kerana 74% pelajar kami bekerja sepenuh masa, dan 84% berada di jawatan kanan dan pengurusan. Dengan tempoh belajar yang fleksibel antara 18 hingga 36 bulan, dan empat pengambilan setiap tahun pada bulan Januari, April, Julai dan Oktober, anda belajar bila paling sesuai untuk anda.

Kandungan kursus

Modul termasuk:

Pengurusan Pemasaran Strategik

Kembangkan kemahiran tahap pengurusan dalam merancang dan melaksanakan kempen pemasaran, serta penargetan khalayak yang efektif, dan pemilihan saluran medial. Semasa modul ini, anda akan memahami tentang pentingnya fungsi pemasaran yang berasingan, terlibat secara kritis dan menilai peranan pemasaran dari perspektif pengurusan, dan menilai petunjuk prestasi utama pemasaran untuk mendiagnosis masalah dengan tepat.

Tingkah Laku dan Penyelidikan Pengguna

Membangun dan meningkatkan strategi pemasaran dengan menganalisis dan menilai tingkah laku pengguna. Memperoleh penghargaan dan pemahaman psikologi pengguna untuk menilai corak pasaran global

Penyelidikan Komunikasi Pemasaran Bersepadu

Memperoleh penghargaan kritikal terhadap peranan strategik komunikasi dalam pemasaran yang berjaya. Menganalisis kebaikan dan keburukan konsep komunikasi pemasaran utama, dan menilai strategi komunikasi pemasaran yang digunakan oleh organisasi dalam konteks yang berbeza.

Pilih daripada salah satu daripada empat spesialisasi kami:

 • Pemasaran Global
 • Pemasaran Digital dan Media Sosial
 • Pengurusan jualan
 • Pengurusan Jenama Mewah

Hasil pembelajaran:

Program ini direka untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran kerjaya yang sedia ada di:

 • Pembangunan dan penilaian strategi pemasaran
 • Memahami tingkah laku pengguna dan perkembangan mesej yang berkesan
 • Strategi komunikasi pemasaran, dan perkembangan mesej
 • Menyelesaikan isu pemasaran rumit dengan menggunakan pengetahuan faktual dan teori
 • Menguasai pelbagai pendekatan dan strategi pengurusan pemasaran

Keperluan Kursus

Untuk dipertimbangkan untuk program berikut, anda mesti memenuhi keperluan berikut:

 • Ijazah Sarjana (minimum 2: 2) atau setaraf
 • Di mana Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama, dan Pelajar belum melengkapkan ijazah sarjana mereka dalam Bahasa Inggeris, bukti yang diperlukan untuk penguasaan bahasa Inggeris diperlukan:

a. Skor keseluruhan band IELTS 5.5 atau setara

b. Bahasa Inggeris sekolah menengah

c. Kertas ACCA / CIMA 14 selesai

d. 2 tahun pengalaman bekerja di persekitaran berbahasa Inggeris (setelah diluluskan oleh lembaga kemasukan)

Senarai dokumen yang diperlukan untuk pendaftaran:

 1. Borang permohonan yang lengkap
 2. Kenyataan Matlamat
 3. Salinan kelayakan, sijil dan transkrip lengkap anda untuk pengajian selama bertahun-tahun
 4. Salinan pasport anda
 5. Salinan CV / riwayat hidup Bahasa Inggeris anda
 6. Bukti penguasaan bahasa Inggeris
 7. Pernyataan peribadi yang ditaip yang menjawab soalan yang disenaraikan di bawah. Penyataan yang lengkap harus dilabelkan dengan nama Pelajar, program akademik, dan maklumat hubungan mereka, dan dihantar melalui surat, e-mel atau faks.

Setiap soalan perlu dijawab dalam sekurang-kurangnya 300 perkataan (1 halaman):

a. Mengapa anda memilih untuk meneruskan program siswazah pada masa ini dalam kerjaya anda, dan apa yang anda berharap dapat dicapai dengan berbuat demikian?

b. Apa kekuatan yang anda rasa menjadikan anda calon yang kuat untuk program siswazah?

c. Huraikan pengalaman peribadi / profesional yang lalu atau sekarang yang anda percaya positif mempengaruhi potensi anda untuk berjaya dalam program siswazah.

Kerjaya masa depan

Program ini menyediakan anda untuk kemungkinan kerjaya sebagai

 • Penyelaras Pemasaran
 • Penganalisis Pasaran
 • Pengurus projek
 • Ketua Komunikasi Bersepadu
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

For over 16 years London School of Business & Finance has delivered career-focused degrees and professional qualifications to dedicated learners across the globe. Our campuses in Europe, Asia, an ... Baca lebih lanjut

For over 16 years London School of Business & Finance has delivered career-focused degrees and professional qualifications to dedicated learners across the globe. Our campuses in Europe, Asia, and North America offer high-quality education for our growing global network of more than 55,000 students from over 150 countries. Baca Ringkas