Sarjana dalam Pasaran Kewangan dan Pengurusan Aset (dalam talian)

Program Sarjana sekarang ini (Master in Financial Markets and Asset Management) mempunyai pelbagai objektif. Di satu pihak, matlamat asasnya ialah untuk memperdalam semua aspek yang penting untuk pengetahuan pasaran saham khususnya dan pasaran kewangan secara amnya. Sebaliknya, Program Sarjana (Master in Financial Markets and Asset Management) sangat berguna bagi mereka yang tidak mempunyai pengalaman yang ingin memasuki dunia Pasaran Kewangan yang menarik dan bagi mereka profesional yang ingin mencapai kekuatan yang lebih besar dari pandangan teknikal.

Objektif dan Metodologi


Program Master (Master in Financial Markets and Asset Management) direka untuk pembantu untuk memaksimumkan penggunaan alat komputer paling maju yang membolehkan mereka menilai syarikat, menghitung harga bonus, menilai pilihan oleh model yang berbeda, membina sistem untuk mengurus pelbagai jenis aset, graf menerusi lembaran excel strategi pasaran yang berbeza yang menggunakan opsyen dan niaga hadapan kewangan, dan sebagainya ... Akhirnya, Program Master dalam Pasaran Kewangan dan Pengurusan Aset (On-line) akan membolehkan untuk melaksanakan pengetahuan yang diperoleh melalui realisasi simulasi pengurusan portfolio dalam masa nyata.

Pendek kata, matlamat utama Program Sarjana (Master in Financial Markets and Asset Management) adalah untuk membolehkan semua orang yang sehingga kini, disebabkan oleh anjakan geografi, tidak dapat menyelesaikan Program Sarjana (Master in Financial Markets and Pengurusan Aset) yang berkualiti dalam bidang kewangan, mempunyai peluang untuk menerima latihan yang menggunakan alat teknologi yang sama dan menawarkan kualiti yang sama seperti latihan yang diterima oleh pelajar-pelajar Program Ijazah Sarjana yang Institut biasanya mengajar.

Aspek yang paling inovatif dari Program On-Line Master (Master dalam Pasaran Kewangan dan Pengurusan Aset) adalah metodologi yang digunakannya: di satu pihak para pelajar akan memiliki tutor akademik dalam semua modul, yang tanggung jawabnya adalah untuk menindaklanjuti setiap pelajar Program Sarjana (Sarjana dalam Pasaran Kewangan dan Pengurusan Aset), membentangkan kes-kes praktikal, menyelesaikan keraguan yang mereka sampaikan kepada pelajar melalui tutorial dalam talian, dan sebagainya ... Para pelajar juga akan mempunyai dokumentasi kajian yang sangat terperinci, serta banyak fail spreadsheet yang akan dihoskan di platform maya supaya pelajar dapat bekerja dengan mereka dari tempat mereka belajar Program Master (Master of Financial Markets and Management of Aset).

Akhir sekali, dan apabila modul awal Master On-line Program telah selesai, pelajar akan dapat membangunkan simulasi pengurusan portfolio menerusi internet, baik di pasaran tunai dan pasaran derivatif (pilihan dan niaga hadapan kewangan). . Portfolio ini akan diselia oleh pengurus profesional, yang akan membantu pelajar dalam membuat keputusan pelaburan dan pelaburan tidak disetit.

kurikulum

 • MODUL 1. SISTEM KEWANGAN DI DALAM RANGKAIAN UME
 • MODUL 2. BASIS MATEMATIK DAN STATISTIK
 • MODUL 3. ANALISIS TEKNIKAL
 • MODUL 4. ANALISIS FUNDAMENTAL DAN PENILAIAN SYARIKAT
 • MODUL 5. ANALISIS MACROECONOMIK
 • MODUL 6. PENGURUSAN DAN PENGAWALAN RISIKO PORTFOLIO
 • MODUL 7. FOUNDASI ​​PRODUK BERDASARKAN
 • MODUL 8. PASARAN PENDAPATAN RENDAH
 • MODUL 9. PASARAN PENDAPATAN TETAP
 • MODUL 10. PASARAN KURSUS
 • MODUL 11. INSTITUSI PELABURAN KOLEKTIF
 • MODUL 12. PERBANKAN SWASTA

Kemasukan


Program ini bertujuan untuk Graduan, Pelabur Akhir, Pengurus Portfolio, Profesional yang ingin memperoleh pengetahuan yang lebih luas dalam bidang Pasaran Kewangan, Semua yang berminat dalam Pasaran Saham khususnya dan di Pasaran Kewangan secara umum.

Semua yang berminat untuk mengambil Master mesti menghantar dokumentasi berikut ke ibu pejabat IEB (C / Alfonso XI nº 6 - 28014 Madrid):


- Curriculum Vitae dikemas kini
- Dua surat cadangan
- Fail Akademik

Selepas itu, setiap calon mesti membuat temubual peribadi dengan Jawatankuasa Kemasukan.

Program diajar dalam:
English
Sepanyol

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh IEB - Instituto De Estudios Bursátiles »

Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Price
9,000 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date