Sarjana dalam Kewangan Korporat

Umum

Penerangan Program

PENERIMA

Profesional dari dunia kewangan dan perniagaan dan graduan yang ingin mendedikasikan diri mereka untuk kewangan korporat.

Bagaimanakah syarikat saya boleh menghasilkan nilai? Bagaimana saya boleh mendapatkan sumber kewangan yang paling berkesan? Model kewangan apa yang betul untuk syarikat saya? Mengenai apa aset sebenar yang harus dilaburkan oleh syarikat saya?

Dalam dunia yang sentiasa berubah ini, fungsi kewangan syarikat memerlukan lebih banyak pemahaman dan penguasaan ekonomi pasaran global yang lebih besar. Kewangan memberi tumpuan kepada masa depan syarikat melalui kajian nilai. Mereka membantu untuk mengelakkan keputusan, untuk lebih memahami aspek kewangan untuk membuat keputusan pelabur, mewakili pendekatan kepada realiti syarikat dan menyediakan data untuk ramalan dan kawalan perniagaan.

Untuk mengekalkan dan berkembang, syarikat perlu memanfaatkan sumber kewangan mereka. Adalah penting untuk mempunyai sekumpulan orang yang mempunyai kompetensi profesional khusus dalam bidang kewangan, yang mampu menganalisis, merancang dan menggunakan sumber kewangan yang paling sesuai untuk mencapai matlamat mereka.

Master dalam Kewangan Korporat bertujuan untuk melatih pakar dalam pengurusan dan pengurusan kewangan syarikat. Programnya dikemas kini dan disesuaikan dengan realiti ekonomi pada masa ini dan ia membahagikan aspek-aspek pembiayaan pelaburan, penggabungan dan pengambilalihan, jenis penerbitan atau penamaan aset.

Diarahkan oleh profesor Teori Ekonomi di University of Barcelona, ​​kursus ini mempunyai kakitangan pengajar bernilai tinggi, dengan pengalaman dan tanggungjawab yang besar dalam pelbagai bidang kewangan korporat, analisis kewangan, pasaran modal atau latihan.

Jika anda seorang profesional dalam bidang kewangan atau perniagaan dan ingin mengkhususkan diri dalam kewangan korporat, inilah gelar tuanmu.

Akreditasi akademik

Sarjana Kewangan Korporat dari Universiti Barcelona.

Kursus sendiri dirancang mengikut garis panduan Wilayah Pendidikan Tinggi Eropah dan bersamaan dengan 60 kredit ECTS.

Tiga sebab untuk memilihnya

  1. Latihan pengurusan dan pengurusan kewangan syarikat.
  2. Anda mendapat pandangan terkini dan global tentang realiti ekonomi pasaran, kerana ia diajarkan oleh pasukan profesional pelbagai disiplin.
  3. Ia mempunyai prestij University of Barcelona, ​​yang dianggap sebagai universiti # 1 di negeri Sepanyol dalam ranking dunia utama (CHE-ExcellenceRanking, QS World University Rankings, TTHES, 4ICU, dan lain-lain).
Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Institut Pendidikan Berterusan Universitat de Barcelona kini merupakan Sekolah Pendidikan Berterusan - Universitat de Barcelona. Pembaharuan jenama dan logonya adalah sebahagian daripada proses memode... Baca lebih lanjut