Sarjana dalam Keselamatan Komputer dan Rangkaian

Umum

Penerangan Program

Matlamat program ' Komputer dan Keselamatan Rangkaian ' pascasiswazah adalah untuk mempromosikan prinsip keselamatan komputer, operasi rangkaian selamat dan keselamatan siber.

Program ini merangkumi prinsip reka bentuk rangkaian komunikasi, komputer forensik dan keselamatan rangkaian, komputer, rangkaian dan keselamatan siber, penyulitan, isu keselamatan rangkaian tanpa wayar, dan isu keselamatan dan pengurusan risiko dalam Sistem Maklumat dan Komunikasi. Program ini mengajar pengetahuan khusus yang diperlukan untuk merekabentuk sistem dan rangkaian yang selamat.

Pelajar akan berpeluang menerapkan pengetahuan teoritis yang mereka dapati melalui makmal keselamatan komputer, rangkaian dan makmal keselamatan khusus. Harus diingat bahawa penggunaan makmal maya tidak memerlukan kehadiran fizikal pelajar selagi akses kepada mereka adalah jauh. Apabila menggunakan makmal maya, pelajar akan berpeluang untuk bereksperimen secara realistik dengan alat sebenar yang berkaitan dengan komputer dan keselamatan rangkaian melalui komputer mereka, atau peranti pintar . Pelajar menyampaikan kerja berdasarkan latihan makmal yang mana mereka dinilai.

Sebagai sebahagian daripada Program ini, pelajar juga akan dapat memahami dan menggunakan pelbagai teknik penyelidikan dan mengembangkan kemahiran khusus yang mereka perlukan untuk menyelesaikan Tesis Guru.

Program ini bertujuan untuk:

Bagi mereka yang berminat untuk mengembangkan pengetahuan mereka mengenai isu-isu yang berkaitan dengan pengetahuan komputer dan keselamatan rangkaian.

  • Pelajar dengan ijazah pertama dalam sains komputer, teknologi, kejuruteraan, matematik, fizik dan kepakaran lain.
  • Pekerja dalam teknologi swasta, syarikat IT dan telekomunikasi.
  • Pekerja di jabatan kerajaan.
  • Jurulatih dan perunding telekomunikasi.
  • Pengurus.
  • Orang yang berorientasikan kerjaya.

Struktur Program

Tema Semester Wajib / Pilihan Prasyarat GS keperluan bersama Jam ECTS
ESA 513 Rangkaian Komunikasi 1 Wajib 250 - 300 10
ESA 620 Keselamatan Komputer dan Rangkaian 1 Wajib 250 - 300 10
ESA 621 Kriptografi 1 Wajib 250 - 300 10
521 Forensik Komputer dan Rangkaian 2 Wajib 250 - 300 10
ESA 622 Pengurusan Risiko Keselamatan Sistem Maklumat dan Komunikasi 2 Wajib 250 - 300 10
Kaedah Penyelidikan SAE 521 2 Wajib 250 - 300 10
Tesis Ijazah AVD701A. 3 Wajib AYD513, AYD620, AYD621, SAE521 AUD521, AUD622 375 - 450 10
ΑΔΔ701B Tesis Sarjana II 3 Wajib AUD513, AUD620, AUD621, SAE521, AUD622 AUD701A 375 - 450 20
Jumlah 2250-2700 90

Keperluan kemasukan

  • Pemegang ijazah pertama dari institusi pengajian tinggi yang diiktiraf di Greece atau di luar negara
  • Pengetahuan bahasa Inggeris yang baik
  • Kemahiran menggunakan komputer

Memanfaatkan Judul Kajian

Graduan "Keselamatan Komputer dan Rangkaian" boleh menggunakan ijazah mereka dalam teknologi, teknologi maklumat, telefon bimbit, telekomunikasi, perundingan, kerajaan atau organisasi lain yang terlibat dalam perlindungan komputer dan rangkaian .

Permohonan

Aplikasi hanya boleh dikemukakan secara elektronik melalui laman web FSSY di pautan berikut: https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EN

Kos

Yuran tuisyen untuk program pascasiswazah "Komputer dan Keselamatan Rangkaian" ialah € 5400. Yuran bagi setiap semester Modul Tematik adalah € 675 dan yuran Sarjana Masters adalah € 1350. Pelajar membayar yuran tuisyen setiap tahun bergantung kepada pilihan mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degre ... Baca lebih lanjut

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degrees at all levels (undergraduate, master and doctoral). Building on its origins as the country’s only University dedicated to distance education, OUC is growing quickly in academic stature and overall reputation. Today’s challenging realities have widened OUC’s horizons, helping to bring Cyprus near towards its strategic goal: to be established as a regional educational and research center and hub for international scholars and students alike in the Eastern Mediterranean basin. Baca Ringkas