Sarjana dalam Kaunseling

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Ijazah Sarjana Sains dalam Kaunseling direka untuk mempersiapkan anda untuk bekerja dalam suasana sekolah sebagai kaunselor sekolah. Anda akan berpeluang mengikuti mana-mana beberapa laluan kerjaya dalam bidang kaunseling. Di samping itu, menyelesaikan program Penasihat Sekolah 48 kredit mungkin akan mendapat persijilan sementara sebagai kaunselor sekolah. (Sama dengan program Penasihat Sekolah Bilingual 54-kredit juga).

Pelajar siswazah yang melengkapkan program Kaunseling Kesihatan Mental 60 kredit layak untuk menduduki peperiksaan pelesenan profesional.

Pengkhususan:
 • Kaunseling
 • Kaunseling dengan pengkhususan dalam Kaunseling Sekolah dan Sambungan Dwibahasa
 • Sijil Lanjutan dalam Kaunseling Penyalahgunaan Alkohol / Bahan dan dalam Kaunseling Persaraan (CASAC)

Selain itu, jika anda berminat dengan kesihatan mental, Ijazah Kaunseling Kesihatan Mental Mercy akan memperoleh lesen yang telah menjadi standard tahap kemasukan baru untuk bidang ini.

Kedua-dua program kaunseling boleh diambil secara sambilan atau sepenuh masa

Kaunseling Fakta Cepat

 • Direka untuk pelajar sepenuh masa dan sambilan
 • Program ini memenuhi syarat pelajar yang melengkapkan pelatih sekolah untuk menerima pensijilan Negeri New York.

Hasil Program

Pada akhir program ini, pelajar harus dapat:

 • Kenal pasti dan gunakan piawaian Persatuan Kaunseling Sekolah Amerika untuk memenuhi syarat untuk pensijilan sementara sebagai Kaunselor Sekolah di New York State.
 • Menunjukkan penguasaan lapan kecekapan Kaunseling Teras CACREP: Pertumbuhan dan Pembangunan Manusia, Asas Sosial dan Kebudayaan, Teori Kaunseling, Kumpulan, Gaya Hidup, dan Pembangunan Kerjaya, Penilaian, Penyelidikan, dan Penilaian Program, dan Orientasi Profesional dan Etika.
 • Kenal pasti, terangkan, dan bertindak balas terhadap kebimbangan, isu, dan cabaran yang berkaitan dengan pelajar hari ini.
 • Tentukan, terangkan, dan menerapkan teknik kaunseling, penilaian, advokasi, pencegahan, dan intervensi untuk membantu pelajar.
 • Memohon pengetahuan dan penyelidikan semasa dari sains sosial dan tingkah laku, termasuk penggunaan teknologi, kepada amalan kaunseling dalam suasana sekolah.
 • Kenal pasti dan terangkan kesan kepelbagaian budaya mengenai teknik kaunseling dan membuat permohonan yang sesuai.
 • Bertemu dengan standard profesional dan etika yang dikehendaki untuk bekerja sebagai kaunselor sekolah di New York State.
 • Berhati-hati dengan kebimbangan, isu, dan cabaran yang berkaitan dengan pelajar hari ini di sekolah-sekolah bandar dan pinggir bandar.

Tujuan

Program sarjana dalam kaunseling menawarkan pendidikan siswazah dalam persediaan kaunseling. Kaunselor 48 kredit dalam Kaunseling Sekolah menyediakan pelajar untuk menjadi kaunselor Sekolah Bersertifikat di New York State dalam pengaturan sekolah bandar dan pinggir bandar. 60 Master kredit dalam Kaunseling Kesihatan Mental menyediakan pelajar untuk menjadi Kaunselor Kesihatan Mental Berlesen Negeri New York di agensi awam dan swasta.

Sarjana Sains dalam Kaunseling menawarkan dua pensijilan dalam program ijazah. Penyelesaian Program Penasihat Sekolah yang berjaya menghasilkan cadangan kepada Jabatan Pelajaran Negeri New York untuk pensijilan sementara sebagai kaunselor sekolah. Pelajar yang melengkapkan Program Penasihat Sekolah Bilingual akan disyorkan untuk pensijilan sementara sebagai kaunselor sekolah dan juga untuk lanjutan dwibahasa untuk sijil.

Sarjana Sains dalam Kaunseling Kesihatan Mental adalah program kelayakan perlesenan. Setelah tamat program, graduan layak bekerja untuk memenuhi eksternal selama 3,000 jam yang diperlukan untuk pemberian lesen sebagai kaunselor kesihatan mental di New York State. Mengikut undang-undang negeri mengawal selia kaunseling kesihatan mental, graduan akan mempunyai sehingga dua tahun (dengan pilihan dua tambahan satu tahun tambahan) untuk memenuhi pengalaman jam 3,000 dan lulus peperiksaan pelesenan untuk melengkapkan keperluan pelesenan.

Nota: Walaupun semua lima kursus (CNSL 650 - Kaunseling dan Aplikasi I, CNSL 655 - Kaunseling dan Aplikasi II, CNSL 660 - Praktikum dalam Kerja Kumpulan, CNSL 690 (688) - Magang I dan CNSL 691 (689) boleh disiapkan sebagai kursus pembelajaran jarak jauh untuk program Kaunseling Sekolah, New York State tidak akan membenarkan lebih daripada 27 kredit kursus pembelajaran jarak jauh untuk dihitung ke arah Master of Science 60 kredit dalam Kaunseling Kesihatan Mental. Negeri New York juga memerlukan pelajar yang mengikuti kursus Sarjana Sains dalam Kaunseling Kesihatan Mental untuk mengikuti kursus-kursus berikut dalam persekitaran kelas tradisional: CNSL 650, CNSL 655, CNSL 660, CNSL 686 dan CNSL 687.

Syarat Kemasukan

Sila rujuk kepada keperluan am untuk kemasukan dan matrikulasi di bahagian Pengambilan Siswazah katalog kursus.

Keperluan Program Kemasukan ke Program Kaunseling Sekolah

 1. Dua surat pengesyoran profesional di kepala surat.
 2. Satu esei dua hingga tiga halaman atas sebab pemohon (s) untuk menjadi kaunselor sekolah.
 3. Sambung semula.
 4. Esei individu dalam topik yang diberikan mungkin diperlukan bergantung pada kelayakan.

Keperluan Ijazah

 1. Penyiapan 48 kredit siswazah untuk Kaunseling Sekolah dan 54 kredit untuk Kaunseling Sekolah dengan Lanjutan Dwibahasa dan 60 kredit siswazah untuk Kaunseling Kesihatan Mental
 2. IPad kumulatif 3.0
 3. Penyempurnaan peperiksaan menyeluruh yang lengkap (CPCE)

Objektif Kaunseling

Graduan Sarjana Sains dalam Program Kaunseling Kaunseling akan bersedia untuk mengambil peranan kaunseling sekolah profesional dalam suasana sekolah. Graduan akan dijangka melakukan perkara berikut:

 • Memohon pengetahuan dan penyelidikan semasa dari sains sosial dan tingkah laku, termasuk penggunaan teknologi, kepada amalan kaunseling.
 • Menunjukkan pengetahuan dan pemahaman mengenai kesan kepelbagaian budaya mengenai teknik dan aplikasi kaunseling.

Kaunseling MS Kurikulum

Program Master of Science Degree 48 dalam kredit di Kaunseling dianjurkan seperti berikut:

 • Kursus Teras 33 Kredit
 • Pengawasan I dan II 12 Kredit
 • Perancangan dan Penyediaan Kolej 3 Kredit

Jumlah 48 Kredit

Ijazah Sarjana Sains dalam Program Kaunseling memerlukan 33 kriteria kursus teras termasuk Praktikum dalam Kaunseling, dua penempatan magang yang diselia khusus untuk kawasan pengajian pelajar dan CNSL 525.

Kursus Teras
 • Kaunseling dan Etika CSNL 630
 • CNSL 640 Pembangunan Manusia I
 • Pengenalan CNSL 643 ke Kaunseling Sekolah (untuk pelajar yang masuk pada Kejatuhan, 2012 dan seterusnya)
 • Kaunseling dan Aplikasi CNSL 650 I
 • CNSL 651 Perspektif Multikultur dalam Kaunseling
 • Kaunseling dan Aplikasi CNSL 655 II
 • Praktikum CNSL 660 dalam Kerja Kumpulan
 • CNSL 665 Pembangunan Kerjaya dan Kaunseling
 • Alat diagnostik CNSL 667: Pengukuran
 • Kaedah Penyelidikan CNSL 673
 • CNSL 670 Practicum dalam Kaunseling (untuk pelajar yang masuk pada musim gugur 2017)

Peluang kerjaya

Ijazah Sarjana Sains dalam Kaunseling melayakkan pelajar yang melengkapkan pelatih sekolah untuk menerima pensijilan Negeri New York untuk bekerja di sekolah.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Mercy offers more than 90 undergraduate and graduate degree and certificate programs within five schools: Business, Education, Health and Natural Sciences, Liberal Arts and Social and Behavioral Scien ... Baca lebih lanjut

Mercy offers more than 90 undergraduate and graduate degree and certificate programs within five schools: Business, Education, Health and Natural Sciences, Liberal Arts and Social and Behavioral Sciences. Mercy College challenges its faculty and staff to make higher education work for anyone hungry enough to earn a better place in life. With campuses in Dobbs Ferry, Bronx, Manhattan and Yorktown Heights, the vibrancy of the College culture is sustained by a diverse student body from around the region. Baca Ringkas
Dobbs Ferry , New York , New York , Yorktown Heights , USA Online + 4 Lagi Kurang