Sarjana dalam Inovasi dan Keusahawanan

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam Inovasi dan Keusahawanan

Master dalam talian dengan kunci untuk mencapai daya saing perniagaan melalui inovasi.

Pada separuh kedua abad kedua puluh dan permulaan masa kini kita telah menyaksikan perubahan teknologi, sosial dan politik yang mendalam yang telah mengubahsuai persekitaran di mana orang dan organisasi beroperasi. Terdapat kemajuan hebat dalam semua disiplin sains dan manusia, dan perubahan ini telah memperkenalkan paradigma baru yang telah menghasilkan model perniagaan baru dan cara baru mentadbir dan mengurus organisasi.

Kesan perubahan ini dalam persekitaran profesional kami semakin pesat, memandangkan keadaan ini, kita mesti bertindak balas dan membuat keputusan yang menjangkakan keperluan baru organisasi.

Oleh itu, profesional yang bersedia untuk mempromosikan dan memimpin perubahan yang diperlukan dalam organisasi adalah perlu. Profesional dengan kemahiran baru seperti kreativiti dan kapasiti inovasi, dan berorientasikan ke arah peningkatan dan peningkatan berterusan.

"Satu-satunya sumber manfaat, satu-satunya sebab untuk melabur di syarikat pada masa akan datang adalah kemampuan mereka untuk berinovasi dan keupayaan mereka untuk membezakan diri mereka" - Jeffrey Immelt, bekas Ketua Pegawai Eksekutif General Electric

Di dalam persekitaran yang hebat dan persekitaran yang berubah-ubah, inovasi adalah alat utama untuk mewujudkan kelebihan daya saing yang mampan yang membolehkan anda membezakan diri anda. Inovasi menjadi satu proses asas untuk mencapai daya saing. Usaha untuk memperbaiki dengan melakukan perkara yang sama seperti selalu mencapai had mereka, dan tidak lagi cukup. Kami menghadapi perubahan tahap yang memerlukan kemahiran dan kecekapan baru.

Ia juga perlu untuk memecahkan mitos: inovasi bukan hasil dari kemalangan, tetapi hasil proses dan metodologi. Salah satu objektif program ini adalah untuk menghantar kemahiran yang diperlukan dan metodologi yang paling berjaya untuk meningkatkan inovasi dalam organisasi anda.

"Kegilaan itu akan terus melakukan perkara yang sama dan mengharapkan keputusan berbeza" Albert Einstein

Di dalam bidang keusahawanan ini, tertumpu kepada usahawan, anda akan belajar untuk menganalisis keperluan syarikat pada setiap masa, mengesan peluang pertumbuhan baru, menyesuaikan dengan cepat kepada perubahan dan menjangkakannya apabila mungkin.

Tujuan utamanya ialah penerapan strategi inovasi kepada semua bidang syarikat untuk mewujudkan organisasi terkemuka.

Master inovasi dan Keusahawanan menyediakan para peserta dengan pengetahuan yang kukuh tentang strategi pengurusan perniagaan yang paling inovatif, mempromosikan kemahiran pengurusan kemahiran dan memperdalam teknik yang digunakan untuk memaksimumkan hasil dari bidang fungsional yang berlainan organisasi.

Program ini telah diakreditasi dengan pensijilan EOCCS EFMD, rangkaian sekolah dan syarikat perniagaan antarabangsa terkemuka di barisan hadapan. Akreditasi ini menawarkan rangka rujukan antarabangsa untuk penilaian kualiti akademik dalam panorama pendidikan dalam talian, untuk program dalam Pengurusan, mencari pengantarabangsaan, utiliti praktikal dan kualiti maksimum.

Di dalam kerangka Master of Inovasi dan Keusahawanan, kami menawarkan kemungkinan untuk berpartisipasi dalam pertukaran maya di TEC Monterrey.

Dalam pertukaran ini, pelajar-pelajar OBS Business School , yang begitu berharap, mungkin mengambil subjek yang telah ditetapkan di TEC Monterrey, dengan mengecualikan mereka daripada mengejar kesamaan mereka di OBS Business School .

Mereka pelajar yang menjalankan pertukaran dan meluluskan subjek akan mendapat Sijil dari TEC Monterrey.

peluang kerjaya

 • Pengurus produk
 • Perunding Inovasi
 • Pengarah Inovasi
 • Ketua Pengarah
 • Pengarah Kreatif
 • ID Jabatan
 • Pengurus Projek
 • Pengarah Pemasaran
 • Pengarah Operasi

objektif

 • Menganalisis dan merumuskan strategi untuk penambahbaikan atau perubahan dalam pengurusan dan hala tuju syarikat yang menggunakan inovasi.
 • Menerapkan strategi yang telah ditetapkan sebelum ini, membuat keputusan paling tepat untuk mencapai matlamat.
 • Membangunkan kemahiran pengurusan dan teknikal untuk menjadi ejen perubahan organisasi.
 • Buat Rancangan Inovasi yang berkaitan dengan aktiviti profesional.
 • Membentuk skim penciptaan dan penerapan inovasi dalam organisasi.

kurikulum

Struktur, tempoh dan kandungan Master dalam Inovasi dan Keusahawanan membolehkan kami memastikan pencapaian objektif yang ditetapkan. Struktur modular, transversal dan berurutan berstruktur di sekitar inovasi dan aplikasinya. Program ini dibahagikan kepada sepuluh modul ditambah projek akhir melintang (TFM).

Di samping struktur utama ini, aktiviti lain dijadualkan, seperti Mesyuarat dengan Pengurus di mana anda boleh mempelajari pengalaman profesional profesional terkemuka yang berkaitan dengan perniagaan.

Akhirnya, menyerlahkan komitmen OBS kepada projek akhir yang timbul daripada program tuan ini, dengan penciptaan Anugerah Bakat OBS untuk membantu para promoter menjalankan idea mereka.

Pendek kata, satu program yang direka dan dikonsepkan untuk memastikan:

 • Pengurusan Kepimpinan dan Perubahan
 • Pemikiran Kreatif dan Pemikiran Reka Bentuk
 • Mewujudkan model perniagaan baru
 • Strategi Inovasi
 • Pengurusan inovasi
 • Inovasi dalam produk dan perkhidmatan
 • Inovasi Proses
 • Pengurusan Bakat
 • Hacking Pengurusan Produk dan Pertumbuhan
 • Rancangan Perniagaan dan Pembiayaan Permulaan
 • Projek Sarjana Akhir (TFM)

Keperluan Induk

Objektif utama proses penerimaan kami adalah untuk memastikan kesesuaian calon. Semua peserta harus memanfaatkan sepenuhnya pengalaman pembelajaran ini, melalui konteks yang memungkinkan untuk membangunkan hubungan jangka panjang dengan rakan sekelas, guru dan alumni.

Ini adalah peringkat proses kemasukan:

 1. Syarat Kemasukan
 2. Permohonan untuk kemasukan
 3. Wawancara peribadi
 4. surat motivasi
 5. Penilaian Jawatankuasa Kemasukan
 6. Pendaftaran
Ijazah Sarjana dalam Inovasi dan Keusahawanan

Orang yang lulus penilaian program dan memenuhi keperluan akademik yang ditubuhkan oleh UB, akan memperoleh gelar mereka sendiri dari UB (University of Barcelona).

Untuk mendapatkan ijazah UB, anda perlu memiliki Ijazah Sarjana Universiti (Kejuruteraan, Ijazah Sarjana Muda atau Diploma). Sekiranya tidak mempunyai Ijazah Universiti, sekali penilaian yang berbeza telah berlalu, ijazah lanjutan universiti dari UB akan diperolehi.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

OBS Business School nace en 2006 como la primera escuela de negocios 100% online en lengua española. Se funda en el entorno del Grupo Planeta, líder mundial en la publicación de contenidos para el mer ... Baca lebih lanjut

OBS Business School nace en 2006 como la primera escuela de negocios 100% online en lengua española. Se funda en el entorno del Grupo Planeta, líder mundial en la publicación de contenidos para el mercado de habla hispana y con un importante know-how en e-learning, con la colaboración del partner estratégico: Baca Ringkas
Barcelona , Madrid + 1 Lagi Kurang