Pada separuh kedua abad ke-20 dan permulaan masa kini kita telah menyaksikan perubahan teknologi, sosial dan politik yang mendalam. Terdapat kemajuan yang luar biasa dalam semua disiplin sains dan manusia, dan perubahan ini telah memperkenalkan paradigma baru yang telah membawa kepada model perniagaan baru dan cara baru menguruskan dan mengurus organisasi.

Kesan perubahan ini dalam persekitaran profesional kami semakin pesat dan, dalam keadaan ini, kita mesti bertindak balas dan membuat keputusan yang menjangkakan keperluan baru syarikat. Keputusan inovatif bukan sahaja bertujuan untuk meningkatkan skop syarikat, tetapi harus mempertimbangkan sifat global aktiviti perniagaan.

Oleh itu, program Master dalam Inovasi dan Keusahawanan ini akan belajar memacu dan memimpin perubahan ini, dengan kemahiran baru seperti kreativiti dan kapasiti inovasi, yang bertujuan meningkatkan dan terus meningkat.

Dalam persekitaran yang sangat global dan berubah, inovasi adalah alat utama untuk mewujudkan kelebihan kompetitif yang mampan yang membolehkan pembezaan. Inovasi menjadi proses asas untuk mencapai daya saing. Usaha untuk memperbaiki dengan melakukan Rwlo sama seperti selalu mencapai had mereka dan tidak lagi cukup. Kita menghadapi perubahan tahap yang memerlukan kapasiti dan kompetensi baru.

"Kegilaan itu akan terus melakukan perkara yang sama dan mengharapkan keputusan berbeza" Albert Einstein

Dalam tuan dalam bidang keusahawanan ini , tertumpu kepada usahawan, anda akan belajar untuk menganalisis setiap keperluan keperluan setiap masa, mengesan peluang baru untuk pertumbuhan, menyesuaikan dengan cepat kepada perubahan dan menjangkakannya apabila mungkin.

Tujuan utamanya ialah penerapan strategi inovasi kepada semua bidang syarikat untuk mewujudkan organisasi terkemuka.

Master Inovasi dan Keusahawanan menyediakan peserta dengan pengetahuan yang kukuh mengenai strategi pengurusan perniagaan yang paling inovatif, memupuk perkembangan kemahiran pengurusan dan memperdalam teknik yang digunakan untuk memaksimumkan hasil dari bidang fungsional yang berlainan organisasi.

Output profesional gelar sarjana dalam inovasi

 • Pengurus produk
 • Perunding Inovasi
 • Pengarah Inovasi
 • Ketua Pengarah
 • Pengarah Kreatif
 • ID Jabatan
 • Pengurus Projek
 • Pengarah Pemasaran
 • Pengarah Operasi

Objektif tuan dalam inovasi perniagaan dan pengurusan projek

 • Menganalisis dan merumuskan strategi untuk penambahbaikan atau perubahan dalam pengurusan dan hala tuju syarikat yang menggunakan inovasi
 • Melaksanakan strategi yang telah ditetapkan sebelum ini, membuat keputusan yang paling tepat untuk mencapai matlamat
 • Membangunkan kemahiran pengurusan dan teknikal untuk memimpin proses perubahan dalam syarikat
 • Menjalankan Pelan Inovasi yang berkaitan dengan aktiviti profesional
 • Mewujudkan satu skim penciptaan dan penerapan inovasi dalam organisasi

Keperluan Master Inovasi dan Keusahawanan

Objektif utama proses penerimaan kami adalah untuk memastikan kesesuaian calon. Semua peserta harus memanfaatkan sepenuhnya pengalaman pembelajaran ini, melalui konteks yang memungkinkan untuk membangunkan hubungan jangka panjang dengan rakan sekelas, guru dan alumni.

Ini adalah peringkat proses kemasukan:

1. Pra-syarat untuk kemasukan

2. Permohonan kemasukan

3. wawancara peribadi

4. Surat motivasi

5. Jawatankuasa Kemasukan Penilaian

6. Pendaftaran

Ijazah Sarjana dalam Inovasi dan Keusahawanan

Mereka yang lulus penilaian program dan memenuhi keperluan akademik yang ditubuhkan oleh UB, akan memperoleh gelar UB (University of Barcelona) dalam Pengurusan Inovasi Perniagaan.

Untuk mendapatkan kelayakan UB, anda perlu memiliki Ijazah Sarjana Muda (Kejuruteraan, Sarjana Muda atau Diploma). Jika anda tidak mempunyai Ijazah Universiti, sebaik sahaja anda lulus penilaian yang berbeza, anda akan mendapat diploma lanjutan universiti dari UB.

Program diajar dalam:
 • Sepanyol

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh OBS Business School »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
6,500 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh