Sarjana dalam Dasar Kebudayaan dan Pembangunan

Umum

Penerangan Program

Subjek program pascasarjana "Kebijakan dan Pembangunan Budaya" adalah eksploitasi dan promosi budaya kedua-dua warisan budaya dan penciptaan seni kontemporer, serta budaya kehidupan sehari-hari. Program ini memberi tumpuan kepada penekanan nilai masyarakat Kebudayaan, terutamanya dalam konteks cabaran moden.

Objektif Program Sarjana

Tujuan Program ini adalah untuk menyediakan graduan dengan kognitif (teori dan praktikal) dan metakognitif (metodologi, epistemologi) kemahiran yang akan membolehkan mereka memahami secara mendalam nilai tambah yang diberikan oleh budaya. Matlamatnya adalah untuk menyediakan pengetahuan khusus mengenai pengurusan sumber budaya dan modal kebudayaan yang didokumentasikan secara rasional dan ilmiah kepada orang-orang yang akan atau akan bekerja dalam bidang pengurusan kebudayaan.

Mengapa menonton program ini?

Mengapa ...

 • Program ini menawarkan tahap pengetahuan dan kemahiran yang tinggi untuk pengurusan, promosi dan eksploitasi modal budaya, pengeluaran budaya dan pembangunan keusahawanan budaya
 • Ia menguatkan visi strategik dan kemahiran kepimpinan yang diperlukan untuk memenuhi cabaran kebudayaan abad ke 21 di peringkat nasional, serantau dan Eropah.
 • Anda berminat untuk bekerja dalam bidang budaya, pelancongan dan industri kreatif di Cyprus dan Greece.

Metodologi

Arahan kendiri dipandu melalui:
a) Panduan Kajian, Latihan Kendiri dan Aktiviti Pendidikan dengan jadual waktu dan tonggak yang jelas.
(b) Dua (2) tugasan bertulis wajib yang menyumbang kepada pendekatan kritikal terhadap bahan.
(c) Rapat Kaunseling Kumpulan (1) hibrid berjadual dan telesheet yang dijadualkan.
(d) Memanfaatkan kemungkinan komunikasi dan penyebaran bahan pendidikan melalui platform e-pembelajaran yang tidak segerak dan kontemporari Universiti Terbuka Cyprus.
(e) Kursus dan seminar dalam talian melalui platform e-pembelajaran kontemporari.

Struktur Program

 • Tempoh program pascasiswazah adalah dua tahun dan Program ini diartikulasikan dalam empat semester.
 • Pelajar boleh memilih sehingga dua (2) Modul Tema dalam semester pertama - kedua-duanya wajib (PPI 511 dan PPA 512).
 • Dalam semester kedua, ia boleh memilih sehingga dua (2) Modul Tema: satu wajib (PSI 521) dan satu daripada tiga pilihan (PSP 522, PSP 523 atau PPI 621).
 • Dalam semester ketiga dia boleh memilih sehingga dua (2) Modul Tema antara tiga pilihan (PP 614, PP 615 dan PP 616).
 • Dalam semester keempat, sekiranya pelajar belum menyiapkan pilihan EV, dia boleh memilih antara tiga gred (PPI 621, PSP 522 atau PSP 523). Sekiranya dia telah menyelesaikan tiga kursus wajib dan tiga pilihan, dia boleh memulakan tesis diploma (Master's Thesis). Disertasi adalah wajib.
 • Pelajar menamatkan program ijazah sarjana pascasiswazah yang telah mengikuti tiga (3) Modul Tema wajib, tiga (3) pemilihan dan setelah selesai tesis Master.

Penilaian

Penilaian dilakukan dengan mengemukakan dua (2) semester bertulis wajib setiap semester (kedua-duanya mengira 30% dalam gred akhir) dan peperiksaan akhir pada akhir semester (70% dalam gred akhir) .

Keperluan kemasukan

 • Mempunyai ijazah pertama oleh institusi pengajian tinggi yang diiktiraf di Greece atau di luar negara.
 • Pengetahuan bahasa Inggeris yang sangat baik untuk kajian kesusasteraan antarabangsa.
 • Kemahiran menggunakan komputer (program pejabat dan penggunaan perkhidmatan Internet untuk maklumat dan komunikasi).

Program ini bertujuan untuk:

 • Graduan Universiti Sains Sosial dan Kemanusiaan (contohnya, Jabatan Pengajian Falsafah, Pentadbiran Perniagaan dan Organisasi, Kebudayaan, Komunikasi, Kewartawanan, Ilmu Politik, Pengajian Antarabangsa, Pedagogi, Hukum, Sosiologi, Psikologi, Antropologi Sosial, Teater, Pengajian Filem dan Muzik, Museologi dan Museologi ).

Graduan Sekolah Seni Halus, Seni Plastik dan Sains Seni. Graduan AEI / TEI Teknologi Kebudayaan, Muzik Muzik, Muzik Rakyat dan Tradisional, Seni Audio dan Visual, Teknologi Instrumen Muzik, Perpustakaan-Arkib, Reka Bentuk Grafik, Fotografi dan Seni Audiovisual, Seni dan Komunikasi, Arkeologi dan Pemuliharaan Seni , Perniagaan Pelancongan. Eksekutif organisasi kebudayaan awam, swasta atau sukarela (pemegang diploma pendidikan tinggi) yang ingin memperdalam bidang minat mereka. Eksekutif Pertubuhan Bukan Kerajaan dan Pertubuhan Bukan Keuntungan (pemegang ijazah pendidikan tinggi) yang aktif dalam bidang Kebudayaan, Pengurusan Kebudayaan, Dasar Kebudayaan dan sub-disiplinnya.

Mendapatkan kelayakan

 • Sebagai pengurus kebudayaan di organisasi awam, perbandaran, swasta dan sukarela, dan khususnya (secara terperinci):
  • Muzium
  • Galeri
  • Galeri
  • Organisasi Budaya Kerajaan Tempatan
  • Perpustakaan
  • Organisasi Bukan Kerajaan
  • Institusi Pelancongan Budaya

 • Pertubuhan acara kebudayaan
 • Penyertaan dalam kumpulan kerja penjenamaan bandar dan negara
 • Membina keusahawanan budaya
 • Bekerja dengan eksekutif yang dilatih dalam Teknologi Maklumat untuk membangunkan aplikasi budaya inovatif untuk organisasi kebudayaan

Permohonan

Aplikasi hanya boleh dikemukakan secara elektronik, melalui laman web Universiti di: https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EN#

Kos

Kos dalam setiap mata pelajaran adalah € 675, sementara biaya Master Thesis anda adalah 1,350 €.

Jumlah kos kehadiran dalam Program Kebudayaan dan Pembangunan Kebudayaan berjumlah € 5,400.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degre ... Baca lebih lanjut

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degrees at all levels (undergraduate, master and doctoral). Building on its origins as the country’s only University dedicated to distance education, OUC is growing quickly in academic stature and overall reputation. Today’s challenging realities have widened OUC’s horizons, helping to bring Cyprus near towards its strategic goal: to be established as a regional educational and research center and hub for international scholars and students alike in the Eastern Mediterranean basin. Baca Ringkas