Sarjana Teologi (Dalam Talian)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sarjana Teologi Dalam Talian

Kursus dalam talian ini diajar dalam bahasa Inggeris sahaja.

Apabila anda mempunyai kenalan yang pertama, peribadi, pengalaman dengan Kebenaran, anda akan diserahkan dari kuasa dan sekatan dosa dan dibebaskan untuk hidup dalam kebenaran, kedamaian dan kegembiraan dalam Roh Kudus! Inilah yang boleh dilakukan oleh teologi yang baik untuk anda!

 • Kebenaran kekal adalah berlian beragam yang dilengkapi dengan kontradiksi yang seolah-olah kelihatan. Fikiran kita tidak dapat memahami semuanya; ia mesti dilihat secara rohani melalui wahyu Roh dan diterima oleh iman. Adakah teologi anda mengehadkan Tuhan untuk keupayaan anda untuk memahami, atau anda boleh merangkul misteri-misteri Iman yang terkandung dalam Firman?
 • Adakah anda telah meninggalkan semua percubaan untuk memahami perkara-perkara Roh dengan minda semula jadi anda? Adakah anda ingin mengkaji dengan teliti dan membezakan mereka dengan pemikiran rohani dan kata-kata rohani seperti yang diajar oleh Roh (I Kor 2:13, 14)?

Jika ya, maka Ijazah Sarjana dalam Teologi dari Christian Leadership University adalah tepat yang anda cari.


125544_open-book-981405_960_720.jpg

stevepb / Pixabay

Ijazah Sarjana dalam Teologi yang bernilai jauh lebih daripada kertas yang dicetak pada

Kami percaya pengetahuan pengalaman jauh lebih berharga dari pembelajaran buku berkembar. Semua pengetahuan kepala di dunia akan membuat anda sedikit bagus jika anda tidak boleh membuatnya bekerja di dunia nyata. Itulah sebabnya setiap langkah cara anda akan menggunakan apa yang anda pelajari. Setiap kursus Teologi kami adalah praktikal dan akan membimbing anda selangkah melalui proses dan teknik yang digunakan.

Pelajaran jarak jauh Sarjana dalam program Theology dibina di sekitar suara Tuhan

Anda dijemput untuk mengalami kuasa yang mengubah kehidupan suara Tuhan, yang merupakan tumpuan utama dalam program ijazah Sarjana Teologi dalam talian kami. Matlamat kami adalah untuk memberi anda pendidikan yang bukan sahaja dapat membantu anda memahami Alkitab tetapi juga mengubah kehidupan anda. Ini adalah program yang ideal untuk menteri dan pekerja Kristian yang menginginkan kajian sistematik Kitab Suci.

Objektif utama Program Ijazah Sarjana Teologi ini adalah:

 • Untuk membentangkan Firman Allah dengan cara yang anda dapat memahaminya dengan kejelasan dan kedalaman.
 • Untuk membantu anda mengembangkan hubungan yang lebih dalam dengan Tuhan.
 • Untuk membantu anda mendapatkan kebijaksanaan tentang cara menerapkan Alkitab untuk kehidupan harian anda.
 • Untuk melengkapi anda dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk berkomunikasi Firman Tuhan.
 • Untuk membantu anda matang dalam perjalanan anda dengan Tuhan, temukan kementerian anda dan panggil dan menyediakan anda untuk khidmat dan kepimpinan Kristian.

"Bolehkah saya benar-benar mendengar suara Tuhan ketika saya belajar untuk Sarjana dalam Teologi dalam talian?"

Sudah tentu. Anda benar-benar, 100% dijamin melakukannya, jika tidak, kami belum melakukan tugas kami dan anda telah melepaskan alat yang paling berharga yang kami dapat menawarkan kepada anda. Tuhan bersungguh-sungguh berhasrat untuk bercakap secara langsung kepada anda dan mengajarkan anda lebih banyak tentang diriNya. Dia ingin terlibat dalam proses membentuk teologi anda, dan Dia akan memberikan keinginan yang benar dan membakar untuk membaca Firman-Nya dan mengetahui kebenaran-Nya. Anda tidak perlu menyelesaikan pembelajaran jarak jauh program Master of Theology yang semata-mata meningkatkan pengetahuan kepala anda tentang Tuhan. Anda tidak perlu merasa terpaksa menggunakan apa-apa tetapi intelek anda sendiri semasa bekerja dengan cara anda melalui banyak maklumat tentang sejarah apa yang telah dilakukan oleh Tuhan. Apabila suara Tuhan menjadi pusat proses, ia menjadi benar-benar menarik!

Anda tidak akan pernah bosan bekerja ke arah Master dalam Teologi ini

Gelaran ijazah dalam talian yang ditawarkan oleh pelbagai kolej Kristian. Anda tidak perlu melihat jauh untuk mengetahui bahawa anda boleh memperoleh pendidikan yang berkualiti dalam prinsip-prinsip teologi-Alkitab dari hampir mana-mana universiti Kristian. Perbezaannya ialah di CLU, anda akan dibimbing secara bertahap melalui proses menerima wahyu ilahi dan membenarkan Tuhan untuk membentuk teologi anda. Berapa kali ini berlaku kepada anda sekarang? Anda tidak perlu menyelesaikan wawasan ilahi sekali-sekala. Kursus-kursus teologi Kristian ini akan memastikan ini berlaku kepada anda sepanjang masa. Suara Tuhan adalah fokus utama dari segala yang kita lakukan di sini di CLU. Anda dijemput untuk menyertai kami dalam mengakui Penulis Kitab Suci sebagai guru utama sepanjang pendidikan teologi anda.

Jejak pantas ke tahap anda

Anda lebih dekat dengan Ijazah Sarjana Teologi anda daripada anda sedar. Bawa sehingga 50% ijazah anda melalui gabungan transkrip dari kolej atau seminari lain dan Portfolio Pengalaman Hidup. Sediakan kajian dan pengalaman anda yang terdahulu untuk digunakan dengan baik dan dapatkan Ijazah Sarjana dalam Teologi lebih cepat daripada yang anda fikirkan mungkin!

Dapatkan Ijazah Sarjana dari Rumah

Dapatkan Ijazah Sarjana Sarjana dalam Teologi 100% melalui pembelajaran jarak jauh.

Gelaran Theology Fast Start

Dapatkan sehingga 50% dari Ijazah Sarjana Teologi anda melalui gabungan kredit pengalaman hidup dan pemindahan dari kolej atau seminari lain.

Mengapa Bayar Lebih?

Tuisyen di CLU adalah kira-kira 1/10 daripada purata kolej swasta , dan kira-kira 1/4 dari sebuah kolej negeri awam.

Pelajar dari negara-negara membangun akan menerima diskaun daripada Christian Leadership University :

 1. Sekiranya anda menempah kursus CLU 3 kredit yang normal, tuisyen kursus dikurangkan dari $ 300 hingga $ 150. Bahan kursus dan kos penghantaran adalah tambahan.
 2. Kami mempunyai lebih daripada 20 modul latihan elektronik dari kursus utama kami yang membawa kepada Diploma dalam Kepintaran Gunaan. Semua bahan boleh didapati dengan mudah pada komputer atau telefon pintar anda. Harga biasa bagi setiap modul adalah $ 99 - $ 197, dan anda boleh meminta kupon yang merosot modul itu kepada separuh harga. Klik di sini untuk maklumat lanjut.

CLU adalah # 1 dalam Pembelajaran Berbasis Wahyu

Pendekatan unik kami adalah kehidupan nyata, pembelajaran berasaskan alkitabiah, berasaskan alkitabiah, berasaskan alkitab, disahkan oleh suara Tuhan.

Kursus yang ada

 • REN103 Komuni Dengan Tuhan
 • REN204 Naturally Supernatural
 • THE101 Dasar-dasar Kekristianan
 • Pengalaman THE120 Foundational
 • THE121 Undang-undang dan Roh
 • The208 Church Triumphant
 • THE301 Nama dan Atribut Tuhan
 • THE302 Menemui Perjanjian Darah
 • THE303 Perayaan Yehuwa
 • THE310 Bible Bercakap kepada Isu-Isu Kontemporari
 • THE331 House-Church
 • BUS102 Memenuhi Destiny Kewangan Anda
 • HEA102 Mengambil Caj Kesihatan Anda
 • REN206 Meningkatkan Pengurapan
 • MIN211 Pasukan Dinamik Bangunan
 • COU301 Doa yang Menyembuhkan Jantung
 • REN310 Kebijaksanaan Melalui Tafsiran Dream
 • MIN310 Mengalami Tuhan dalam Kumpulan Kecil
 • MIN415 Mengutamakan Anointed
 • Kaedah Penyelidikan Alkitab BIB390

Keperluan

Ijazah Sarjana memerlukan sejumlah 40 kredit melebihi ijazah sarjana muda. Pelajar yang mendaftar dalam program Sarjana perlu menghantar transkrip rasmi untuk ijazah sarjana muda mereka.

Sekiranya sarjana (sarjana muda) anda berada dalam bidang Bible atau kementerian, atau dari sekolah Kristian dan termasuk kursus dalam Bible atau kementerian, dan anda mempunyai kredit transkrip tambahan yang bukan sebahagian daripada sarjana muda anda, anda akan mempunyai pilihan untuk membawa sehingga 10 kredit ke gelar tuan anda melalui transkrip dari sekolah lain atau pengalaman hidup yang didokumenkan. Jika ijazah sarjana anda berada dalam bidang yang tidak berkaitan dengan pengetahuan rohani, semua 40 kredit mesti diperoleh dari CLU.

Selepas anda mengambil REN503 Perjamuan dengan Tuhan, anda akan dibenarkan untuk mengikuti penerapan Roh Kudus dalam memilih kursus yang anda ambil untuk ijazah anda, kerana Dia tahu lebih baik daripada kita melakukan apa pengetahuan dan kemahiran yang anda perlukan untuk memenuhi rancangan-Nya untuk anda.

Butiran kenalan

E-mel: clu@cluonline.com

Telefon: 800-466-6961
atau
716-681-4896

Faks: 716-685-3908

facebook: https://www.facebook.com/christianleadershipuniversity/

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Christian Leadership University brings the Voice of God to every learning experience. It’s a unique approach that will transform the way you learn, and you’ll never go back to dry studying again once ... Baca lebih lanjut

Christian Leadership University brings the Voice of God to every learning experience. It’s a unique approach that will transform the way you learn, and you’ll never go back to dry studying again once you do it this way! Baca Ringkas