Sarjana Seni dalam Sejarah

Umum

Penerangan Program

Jabatan Sejarah adalah salah satu jabatan terbesar dan paling pelbagai di University of North Alabama. Jabatan ini menawarkan ijazah Sarjana Seni dalam Sejarah dan juga Ijazah Sarjana Seni dalam Sejarah Awam.

Pelajar kami diajar oleh guru dan sarjana yang cemerlang. Jabatan Sejarah mempunyai banyak fakulti dengan anugerah untuk penyelidikan dan pengajaran mereka. Kami adalah jabatan sarjana aktif dan guru berbakat. Bidang kepakaran kami meliputi Amerika Syarikat, Amerika Latin, dan Eropah, dan merangkumi sejarah diplomatik, politik, ketenteraan, agama, intelektual, sosial, dan budaya. Apa sahaja minat anda, anda mungkin dapat menjelajahinya bersama kami.

Kami berbangga dengan pelajar siswazah kami. Mereka cemerlang di sekolah dan seterusnya. Sebagai pelajar, mereka aktif dalam disiplin kita, secara rutin berpartisipasi dalam Study Abroad, menyampaikan penelitian mereka di persidangan berprestij, dan melayani di komuniti kita. Sebagai graduan, mereka telah diterima menjadi Ph.D. program, berperanan sebagai pendidik yang cemerlang, dan menunjukkan kepada masyarakat nilai sejarah.

Kami harap anda akan bergabung dengan nombor dinamik mereka melalui pengajian siswazah di University of North Alabama.

Dapatkan MA dalam Sejarah Dari Mana sahaja

Sekiranya anda mengejar kerjaya dalam mengajar sejarah, atau hanya ingin memajukan perkembangan intelektual dan profesional anda, MA dalam Sejarah di UNA menawarkan program yang luar biasa, dengan harga yang berpatutan. Kelas diajar di kampus bersejarah kami yang terletak di kawasan yang kaya dengan mercu tanda Hak Sivil, medan perang Perang Saudara, dan laluan Trail of Tears, atau anda boleh mengikuti kelas dalam talian dari lokasi anda.

Direka sebagai program generalis dengan penekanan pada sejarah AS, MA dalam Sejarah UNA mempersiapkan graduan untuk mengajar di peringkat menengah dan seterusnya. Kursus diajar oleh profesor yang berkelayakan dengan banyak penerbitan dan pelbagai minat penyelidikan. Kepakaran mereka menawarkan pelajar pengalaman lulusan yang kaya tetapi boleh dicapai.

Pelajar boleh memilih antara pilihan Tesis dan Bukan Tesis untuk MA dalam ijazah Sejarah.

MA dalam Sejarah mempersiapkan pelajar untuk mengajar di peringkat menengah dan seterusnya, mengikuti Ph.D. belajar, dan mencapai kerjaya atau kenaikan gaji atau melanjutkan pelajaran dalam bidang pendidikan, undang-undang, ilmu perpustakaan, jurnalisme, latihan seminari, pemerintah, dan perniagaan.

Keperluan Program

Ijazah Sarjana dalam Sejarah memerlukan minimum 33 jam kredit semester dan merangkumi teras dan pilihan berikut:

Kursus Pengajian Teras (15 jam )

  • HI 605 - Sejarah dan Metodologi (3)
  • HI 611 - Seminar Sejarah AS hingga 1877 (3)
  • HI 612 - Seminar Sejarah AS Sejak 1877 (3)
  • HI 621 - Seminar Sejarah Dunia hingga 1815 (3)
  • HI 622 - Seminar Sejarah Dunia Sejak 1815 (3)
  • HI 698 - Peperiksaan Komprehensif (0)

Kursus Pengajian Elektif (18 jam )

Keperluan Kemahiran Penyelidikan: MA dalam sejarah memerlukan demonstrasi kemahiran penyelidikan. Pelajar memenuhi syarat kemahiran penyelidikan dengan berjaya menyelesaikan kerja kursus siswazah dalam kemahiran membaca bahasa asing atau dengan berjaya menyelesaikan ujian kemahiran membaca yang ditadbir melalui Jabatan Bahasa Asing. Seorang pelajar juga dapat memenuhi syarat kemahiran penyelidikan dengan berjaya menyelesaikan kerja kursus bahagian atas seperti yang diluluskan oleh jawatankuasa siswazah Jabatan Sejarah.

Jumlah: 33 jam

Pilihan bukan tesis: pelajar yang memilih Opsyen Bukan Tesis mesti melengkapkan enam jam HI 640, Penyelidikan dan Kajian Terarah sebagai tambahan kepada inti dan 12 jam semester tambahan dari 500-600 pilihan sejarah tahap. Peperiksaan Komprehensif: pelajar yang memilih opsyen bukan tesis mesti mendaftar dan melengkapkan HI 698, Peperiksaan Komprehensif dengan memuaskan.

  • HI 640 - Penyelidikan dan Kajian Terarah (3-6)

Pilihan tesis: pelajar yang memilih Opsyen Tesis mesti melengkapkan minimum enam jam semester HI 695, Tesis, sebagai tambahan kepada teras dan 12 jam semester tambahan pilihan elektif sejarah tahap 500-600. Tesis Pertahanan: pelajar yang memilih opsyen tesis mesti mendaftar dan melengkapkan HI 699, Tesis Pertahanan dengan memuaskan.

  • HI 695 - Tesis (3-6)
  • HI 699 - Pertahanan Tesis (0)

Syarat Umum untuk semua Program Siswazah

Transkrip rasmi kredit - sarjana atau siswazah - dari institusi pemberian ijazah. Keperluan transkrip tambahan mungkin berbeza mengikut program siswazah. (Pelajar yang menerima bantuan kewangan mungkin diminta untuk menyerahkan transkrip rasmi dari setiap kolej yang dihadiri sebelumnya, sama ada ijazah diberikan dari institusi tersebut atau tidak.)

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The College of Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics, 19 different departments with an array of majors, minors and certificate programs working independently and together to ignite th ... Baca lebih lanjut

The College of Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics, 19 different departments with an array of majors, minors and certificate programs working independently and together to ignite the dream that creates the steam that powers your future. Join us and get ahead! Baca Ringkas