Sarjana Seni Liberal

Umum

Penerangan Program

Ditubuhkan pada tahun 1962, Program Johns Hopkins Master of Arts Liberal (MLA) telah mendapat pengiktirafan kebangsaan untuk kualiti pengajarannya dan keluasan penawaran kursus.


The Johns Hopkins Master of Arts Liberal (MLA) adalah gelaran sarjana yang unik dan bukan tradisional. Manakala kebanyakan program siswazah meminta anda untuk menjadi lebih dan lebih khusus, MLA mengharapkan anda untuk memperluaskan dan memperdalam pengalaman pendidikan anda.


Sebagai pelajar MLA, anda akan bekerjasama dengan penasihat untuk menyesuaikan program ini dengan kepentingan profesional dan intelektual anda, meneroka bidang termasuk sejarah, agama, kesusasteraan, falsafah, sains politik, kemanusiaan, muzik, sejarah seni, dan seni persembahan . Program ini terdiri daripada sepuluh kursus dan termasuk pengalaman capstone yang melibatkan projek siswazah, magang, atau portfolio. Anda akan meneroka dunia pengetahuan dengan mengambil laluan anda sendiri dan mengembangkan cara anda sendiri untuk mengetahui.


Program ini merayu kepada pelajar yang ingin meluaskan pandangan intelektual mereka atau kemajuan profesional-terutama guru yang mengkhususkan diri dalam bidang kandungan seperti budaya dunia, kesusasteraan, sejarah, falsafah, dan sains.


Pelajar mesti melengkapkan semua kerja akademik dalam ijazah sarjana atau program sijil dalam tempoh lima tahun.

Tempoh lima tahun dikira dari permulaan kursus pertama yang mengira ke tahap (termasuk masa yang digunakan untuk pendaftaran berterusan). Pendaftaran berterusan tidak berhenti atau memanjangkan keperluan batasan masa. Had masa ini termasuk mana-mana kursus yang diambil di sekolah / bahagian Johns Hopkins lain yang telah diluluskan untuk mengira ke tahap ijazah atau sijil. Sekiranya perlu, pelajar boleh meminta dari jawatankuasa program mereka lanjutan masa untuk menyelesaikan program mereka melebihi had lima tahun.

Jika lanjutan diberikan, ia akan dikomunikasikan dalam surat, dan had lima tahun meningkat mengikut masa yang dimasukkan dalam lanjutan. Lanjutan boleh diberikan semester sehingga satu tahun penuh, dan dalam keadaan yang jarang berlaku selama dua tahun.

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Melalui Sekolah Seni dan Sains Krieger, Program Akademik Lanjutan menawarkan pelbagai peluang pembelajaran dalam talian, mempamerkan kedua-dua sijil siswazah dan program ijazah siswazah, yang merangku... Baca lebih lanjut