Sarjana Seni Halus dalam Reka Bentuk Media

Umum

Penerangan Program

131593_39111_lg-media-design-mfa.jpg Full Sail University

Program Sarjana Muda Media untuk program ijazah seni rupa memberikan pandangan mendalam mengenai reka bentuk dan peranan yang dimainkannya dalam merapatkan jurang antara studio kreatif dan dewan dewan. Anda akan mempelajari konsep yang mendorong kempen reka bentuk yang berjaya - termasuk penyelidikan , komunikasi pelanggan , dan dinamika pasukan . Urusan kursus yang difokuskan pada teori psikologi dan motivasi juga akan memperdalam pemahaman pengguna dan trend.

Sorotan Kursus

Kemasukan

Sebelum Anda Memohon

Terdapat beberapa perkara yang perlu diketahui mengenai proses kemasukan siswazah di Full Sail University .

  • Tiada tarikh akhir aplikasi tradisional: kelas bermula setiap bulan untuk kebanyakan program, jadi anda boleh memohon pada bila-bila masa dan mula pada tarikh yang paling sesuai untuk anda.
  • Reka bentuk program dan pesanan kursus: anda tidak perlu mendaftar untuk kelas tertentu setiap semester - semua program kami mempunyai reka bentuk program dan kursus yang telah ditetapkan.
  • Pecutan: Program lulusan Penuh Sail diambil pada jadual yang dipercepat dan dapat diselesaikan dalam masa 12 bulan.
  • Penyerahan GRE: kami tidak memerlukan anda melengkapkan GRE atau menyerahkan skor GRE anda untuk memohon program siswazah.

Permohonan dan Penerimaan

Prosedur penerimaan dan prosedur penerimaan kami berbeza daripada kolej tradisional. Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan ke program siswazah di Full Sail, keperluan berikut dikenakan:

  • Anda mesti mempunyai ijazah sarjana muda atau lebih tinggi - sarjana sarjana penuh Sail dengan minimum IPG kumulatif 2.0, atau ijazah sarjana muda atau lebih tinggi dari institusi pendidikan yang menerima akreditasi yang diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan Amerika Syarikat bersama-sama dengan transkrip.
  • Ijazah yang diadakan mestilah skop / perkara yang sama seperti program ijazah siswazah yang berpotensi, dengan purata akademik perpindahan 2.0. Dokumentasi kelulusan sekolah menengah atau GED tidak diperlukan.
  • Pemohon yang mempunyai GPA lebih rendah daripada yang diperlukan 2.0 mesti mengemukakan Surat Hasrat, résumé dan transkrip kuliah untuk ulasan Pengarah Program.
  • Pelajar dengan ijazah sarjana dari skop atau perkara yang tidak berkaitan boleh dipertimbangkan untuk dimasukkan ke dalam penyediaan Pernyataan Niat dan résumé profesional. Untuk maklumat tambahan, sila hubungi Wakil Pengakuan Anda.

Cara memohon

Jika anda telah bercakap dengan wakil penerimaan dan menyelesaikan temuduga anda, dan anda sudah bersedia untuk memulakan proses permohonan, terdapat beberapa perkara yang perlu anda sediakan:

  • Pengenalan foto dikeluarkan oleh Kerajaan seperti lesen pemandu, pasport, atau kad pengenalan yang dikeluarkan oleh kerajaan.
  • Pengesahan penguasaan Bahasa Inggeris jika bahasa Inggeris bukan bahasa utama anda (semua dokumentasi yang diperlukan yang tidak dalam bahasa Inggeris mesti disertakan dengan terjemahan bahasa Inggeris yang disahkan).

Sebaik sahaja anda mempunyai item ini, anda sudah bersedia untuk memulakan aplikasi dalam talian . Melengkapkan permohonan anda akan mengambil masa 30-45 minit, dan anda boleh menyimpan permohonan anda jika anda kehabisan masa atau perlu mengumpulkan maklumat tambahan.

Selepas Anda Memohon

Jika anda belum menyelesaikan temuduga kemasukan anda, itu akan menjadi langkah seterusnya anda. Seorang wakil penerimaan akan menjangkakan untuk menjadualkan temuduga pada masa yang sesuai untuk anda.

Sekiranya anda telah menyelesaikan temuduga anda, panduan pendaftaran anda akan dapat menyelesaikan permohonan anda dan mengumpulkan maklumat tambahan.

Anda juga akan menerima e-mel yang memberi anda akses kepada Portal Pelancaran kami, di mana anda boleh mengemukakan dokumentasi dan melengkapkan langkah terakhir untuk pendaftaran.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Full Sail is dedicated to helping creative students follow their dreams in the entertainment and media industry. Whether they are passionate about music, art and design, web and technology, filmmaking ... Baca lebih lanjut

Full Sail is dedicated to helping creative students follow their dreams in the entertainment and media industry. Whether they are passionate about music, art and design, web and technology, filmmaking, or the business behind entertainment, an education at Full Sail University can prepare students for a career path doing what they love. Baca Ringkas