Sarjana Seni Halus dalam Penulisan Kreatif

Umum

Penerangan Program

131586_39118_lg-creative-writing-master-1.jpgFull Sail University

Kisah-kisah adalah wujud dalam kita semua; dalam setiap budaya, dan dalam setiap aspek hubungan manusia. Mereka adalah bagaimana kita menguraikan masa kita di bumi, dan bagaimana kita memahami dunia yang tidak selalu mematuhi harapan kita.

Dalam program MFA Penulisan Kreatif Penuh Sail, anda akan mengambil semangat anda untuk bercerita ke peringkat seterusnya dengan memasukkan elemen visual ke dalam proses penulisan anda. Anda akan meneroka pelbagai struktur naratif sambil menulis merentasi medium dan genre, dan menumpukan pada mencipta watak yang bergema dengan penonton.

Sorotan Kursus

Kemasukan

Sebelum Anda Memohon

Terdapat beberapa perkara yang perlu diketahui mengenai proses kemasukan siswazah di Full Sail University .

  • Tiada tarikh akhir aplikasi tradisional: kelas bermula setiap bulan untuk kebanyakan program, jadi anda boleh memohon pada bila-bila masa dan mula pada tarikh yang paling sesuai untuk anda.
  • Reka bentuk program dan pesanan kursus: anda tidak perlu mendaftar untuk kelas tertentu setiap semester - semua program kami mempunyai reka bentuk program dan kursus yang telah ditetapkan.
  • Pecutan: Program lulusan Penuh Sail diambil pada jadual yang dipercepat dan dapat diselesaikan dalam masa 12 bulan.
  • Penyerahan GRE: kami tidak memerlukan anda melengkapkan GRE atau menyerahkan skor GRE anda untuk memohon program siswazah.

Permohonan dan Penerimaan

Prosedur penerimaan dan prosedur penerimaan kami berbeza daripada kolej tradisional. Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan ke program siswazah di Full Sail, keperluan berikut dikenakan:

  • Anda mesti mempunyai ijazah sarjana muda atau lebih tinggi - sarjana sarjana penuh Sail dengan minimum IPG kumulatif 2.0, atau ijazah sarjana muda atau lebih tinggi dari institusi pendidikan yang menerima akreditasi yang diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan Amerika Syarikat bersama-sama dengan transkrip.
  • Ijazah yang diadakan mestilah skop / perkara yang sama seperti program ijazah siswazah yang berpotensi, dengan purata akademik perpindahan 2.0. Dokumentasi kelulusan sekolah menengah atau GED tidak diperlukan.
  • Pemohon yang mempunyai GPA lebih rendah daripada yang diperlukan 2.0 mesti mengemukakan Surat Hasrat, résumé dan transkrip kuliah untuk ulasan Pengarah Program.
  • Pelajar dengan ijazah sarjana dari skop atau perkara yang tidak berkaitan boleh dipertimbangkan untuk dimasukkan ke dalam penyediaan Pernyataan Niat dan résumé profesional. Untuk maklumat tambahan, sila hubungi Wakil Pengakuan Anda.

Cara memohon

Jika anda telah bercakap dengan wakil penerimaan dan menyelesaikan temuduga anda, dan anda sudah bersedia untuk memulakan proses permohonan, terdapat beberapa perkara yang perlu anda sediakan:

  • Pengenalan foto dikeluarkan oleh Kerajaan seperti lesen pemandu, pasport, atau kad pengenalan yang dikeluarkan oleh kerajaan.
  • Pengesahan penguasaan Bahasa Inggeris jika bahasa Inggeris bukan bahasa utama anda (semua dokumentasi yang diperlukan yang tidak dalam bahasa Inggeris mesti disertakan dengan terjemahan bahasa Inggeris yang disahkan).

Sebaik sahaja anda mempunyai item ini, anda sudah bersedia untuk memulakan aplikasi dalam talian . Melengkapkan permohonan anda akan mengambil masa 30-45 minit, dan anda boleh menyimpan permohonan anda jika anda kehabisan masa atau perlu mengumpulkan maklumat tambahan.

Selepas Anda Memohon

Jika anda belum menyelesaikan temuduga kemasukan anda, itu akan menjadi langkah seterusnya anda. Seorang wakil penerimaan akan menjangkakan untuk menjadualkan temuduga pada masa yang sesuai untuk anda.

Sekiranya anda telah menyelesaikan temuduga anda, panduan pendaftaran anda akan dapat menyelesaikan permohonan anda dan mengumpulkan maklumat tambahan.

Anda juga akan menerima e-mel yang memberi anda akses kepada Portal Pelancaran kami, di mana anda boleh mengemukakan dokumentasi dan melengkapkan langkah terakhir untuk pendaftaran.

Keperluan Spesifikasi Ijazah

Objektif kerjaya pemohon akan dianggap sebagai sebahagian daripada keputusan kemasukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Full Sail is dedicated to helping creative students follow their dreams in the entertainment and media industry. Whether they are passionate about music, art and design, web and technology, filmmaking ... Baca lebih lanjut

Full Sail is dedicated to helping creative students follow their dreams in the entertainment and media industry. Whether they are passionate about music, art and design, web and technology, filmmaking, or the business behind entertainment, an education at Full Sail University can prepare students for a career path doing what they love. Baca Ringkas