Sarjana Seni Dalam Talian (MA) dalam Pengajaran Sederhana dan Mengajar untuk para pendidik pK-12

Concordia University Chicago - Online Degree Programs

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Seni Dalam Talian (MA) dalam Pengajaran Sederhana dan Mengajar untuk para pendidik pK-12

Concordia University Chicago - Online Degree Programs

Seni Concordia University Chicago seni dalam pengajaran dan pengajaran dalam talian untuk pendidik pK-12 direka khusus untuk mempersiapkan untuk mempraktikkan pendidik K-12 untuk arahan dalam persekitaran yang dicampur dan dalam talian.

Ia sejajar dengan Piawaian kualiti negara K-12 untuk pengajaran dalam talian (2011) dan Piawaian Antarabangsa untuk Teknologi dalam Pengajaran untuk menilai para pendidik kemahiran dan pengetahuan perlu mengajar, bekerja, dan belajar dalam dunia yang semakin terhubung dan masyarakat digital (2008).

Objektif Pembelajaran / Program

  • Dapat mengartikulasikan asas-asas pedagogi pendidikan dalam talian dan membangunkan strategi pengajaran sesuai dengan pelajar dalam talian.
  • Berfikir secara kreatif dan kritikal cara pendidikan dalam talian dapat memenuhi keperluan pembelajaran pelajar.
  • Menguasai pelbagai kemahiran teknologi menggunakan maklumat terkini, komunikasi, dan teknologi pembelajaran.
  • Membangunkan strategi pengajaran dan penilaian menggunakan keputusan membuat keputusan berdasarkan data berasaskan penyelidikan untuk memaklumkan arahan.
  • Membayangkan trend teknologi baru dan aplikasi mereka dalam pengajaran dan pembelajaran.

Tinjauan Kerjaya dan Industri

Sepanjang dekad yang lalu, peluang pembelajaran dalam talian dan campuran dalam pendidikan tinggi telah meningkat secara dramatik. Survei Kajian Kaedah Dalam Talian 2012 yang dijalankan oleh Kumpulan Penyelidikan Survei Babson mendedahkan bahawa:

  • Lebih 6.7 juta pelajar mengambil sekurang-kurangnya satu kursus dalam talian semasa musim gugur 2011, peningkatan 570,000 pelajar berbanding tahun sebelumnya.
  • Tiga puluh dua peratus pelajar pendidikan tinggi sekarang mengambil sekurang-kurangnya satu kursus dalam talian.

Pertumbuhan dalam pendidikan dalam talian dan campuran tidak unik kepada pendidikan tinggi. Pendaftaran pembelajaran dalam talian dan campuran juga telah berkembang dalam pendidikan pK-12. Pada masa ini, terdapat lebih ramai pelajar mengambil kursus dalam talian dan campuran berbanding sebelum ini dalam pendidikan K-12. Dianggarkan oleh Keeping Pace dengan K-12 Online dan Kajian Pembelajaran Campuran (2012) yang terdapat "mungkin beberapa juta atau sedikit lebih daripada 5% daripada jumlah penduduk K-12 di seluruh Amerika Syarikat yang mendaftar dalam pendidikan dalam talian dan hibrid. "

Pertumbuhan ini dalam pendaftaran K-12 dalam talian dan campuran adalah berkemungkinan besar berterusan. Lima negeri: Tennessee, Florida, Michigan, Idaho, dan Alabama telah mengguna pakai undang-undang yang memerlukan pelajar sekolah menengah mereka mempunyai pengalaman pembelajaran dalam talian sebelum tamat pengajian. Ini nampaknya merupakan penunjuk pergeseran dramatik dalam perspektif pendidikan dalam talian dari alat untuk menyediakan populasi pelajar yang jelas (seperti mereka yang mempunyai keperluan khusus) untuk pengiktirafan yang lebih luas tentang pentingnya belajar bagaimana belajar secara dalam talian untuk semua pelajar dalam persediaan untuk pendidikan tinggi dan tempat kerja.

Bersama-sama dengan keperluan yang semakin meningkat untuk menyediakan lebih banyak pilihan dalam talian dan bercampur datang keperluan untuk pembangunan profesional untuk guru. Pada masa ini, Idaho dan Georgia telah menubuhkan keperluan sokongan negeri untuk guru yang disahkan untuk mengajar dalam talian untuk memastikan arahan dalam talian dan hibah yang berkualiti.

Persatuan Pendidikan Kebangsaan (NEA) juga mengiktiraf keperluan ini untuk pembangunan profesional dan negeri-negeri dalam Kenyataan Dasar Buku Panduan 2010-11 berkenaan dengan Pendidikan Jarak Jauh Seksyen A, 7 (b) bahawa

"Walaupun bidang perizinan dalam perkara yang diajar adalah syarat yang perlu bagi mana-mana guru, ia bukanlah keadaan yang mencukupi untuk seorang guru yang terlibat dalam pendidikan jarak jauh. Para guru yang menyediakan pendidikan jarak jauh, juga perlu mahir dalam mempelajari teori, teknologi, dan mengajar pedagogi yang sesuai untuk persekitaran dalam talian. Selain itu, kerana teknologi yang pantas berubah, kemahiran ini harus dikemas kini secara berterusan melalui pembangunan profesional. " (p.417-418)

Panjang Program

30 kredit *, 24 bulan

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 17, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
24 
Sepenuh masa
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Locations
Amerika Syarikat - River Forest, Illinois
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Amerika Syarikat - River Forest, Illinois
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat