Sarjana Seni Dalam Talian (MA) dalam Pendidikan Khas, LBS1

Concordia University Chicago - Online Degree Programs

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Seni Dalam Talian (MA) dalam Pendidikan Khas, LBS1

Concordia University Chicago - Online Degree Programs

Ijazah Sarjana Sastera dalam Pendidikan Khas direka bentuk untuk pendidik berlesen yang berhasrat untuk menjadi guru pendidikan khas yang berjaya dan mendapat pengiktirafan Illinois * LBS1. Program ini direka untuk menyediakan guru-guru yang berminat dalam pendidikan khas pengetahuan dan kemahiran untuk bekerja dalam konteks perkhidmatan pendidikan khas (contohnya, mandiri melalui inklusif). Graduan akan bersedia untuk menunjukkan kecekapan dan kemahiran sebagai guru pendidikan khas mengenai Kurikulum Umum Individu dan Kurikulum Kemerdekaan Individu (CEC, 2015). Penekanan terhadap kaedah, teknologi bantuan, dan penilaian untuk pelajar-pelajar berikut keperluan akses ketidakupayaan termasuk: ketidakupayaan pembelajaran, ketidakupayaan sosial / emosional (dikenali di peringkat antarabangsa, atau yang dikenali sebagai gangguan emosi / tingkah laku), ketidakupayaan intelektual (yang dikenali di peringkat antarabangsa dikenali sebagai, keracunan mental), ketidakupayaan fizikal, spektrum autisme, pelbagai kecacatan, kecacatan kesihatan yang lain, dan kecederaan otak traumatik. Program ini menyediakan pengesahan LBS1 yang sepadan dengan tahap gred pada Lesen Pendidik Profesional Illinois * (PEL) yang sedia ada.

* Pengesahan LBS1 memerlukan lesen Illinois. Pelajar dengan lesen luar negeri adalah dialu-alukan untuk mendaftar di program Pendidikan Khas MA tetapi tidak layak untuk Pengesahan LBS1 Illinois. Soalan mengenai timbal balik oleh kerajaan harus diarahkan kepada keadaan lesen pelajar, atau ISBE.net (Lembaga Pendidikan Negeri Illinois).

Objektif Pembelajaran

Program ini akan membolehkan calon untuk:

  • Membina dan mengukuhkan pemahaman teori mengenai asas-asas pendidikan khas.
  • Meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam kaedah penilaian berasaskan bukti, kurikulum, reka bentuk pengajaran dan amalan.
  • Periksa isu kemasukan dan persekitaran yang tidak terhad, sistem pendidikan pendidikan khas, dan dasar pendidikan dan undang-undang khas.
  • Memohon strategi dan kemahiran yang dikembangkan dalam kursus melalui pengalaman praktikum.
  • Melakukan penyelidikan untuk menjawab soalan yang berkaitan dengan amalan pendidikan khas dan berjaya memenuhi keperluan semua pelajar.

Keperluan Program

  • Dua tahun pengajaran yang diperolehi sebelum tamat program siswazah
  • Pegang Lesen Pengajaran Profesional yang sedia ada atau yang sedia ada (PEL)
  • Penyiapan 30 jam kursus kredit

Proses Pengendorsan

Pelajar mesti lulus Ujian Kawasan Kandungan Illinois untuk Pendidikan Khas (Latihan Tingkah Laku Pakar 1). Pelajar memohon pengesahan melalui Lembaga Pelajaran Negeri Illinois (ISBE) melalui Pejabat Pendidikan Serantau mereka. Borang ISBE 73-52, transkrip rasmi, dan apa-apa yuran hendaklah dikemukakan kepada negeri sebelum pengesahan diberikan. Pengendorsan ini membolehkan pemegang sokongan untuk mengajar pelajar Pendidikan Khas dalam lingkungan umur dan had gred peraturan tahap gred ISBE yang baru ditubuhkan pada tahun 2014. Disarankan agar pelajar mengambil dan lulus ujian LBS1 sebelum memulakan Praktikum 1.

Nota: Penyelesaian MA yang berjaya dalam Pendidikan Khas memberikan sokongan LBS1 yang sepadan dengan tahap gred pada Lesen Pendidik Profesional (PEL) yang sedia ada.

Panjang Program

30 kredit *, 12 atau 24 bulan

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 17, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
12 - 24 
Sepenuh masa
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Locations
Amerika Syarikat - River Forest, Illinois
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Amerika Syarikat - River Forest, Illinois
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat