Baca keterangan rasmi

Master of Arts dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak telah mencapai Pengiktirafan Kebangsaan oleh Persatuan Kebangsaan Pendidikan Kanak-Kanak Muda (NAEYC), dengan itu memenuhi piawaian sebagai salah satu program ijazah sarjana muda di negara ini. MA dalam program ECE menyediakan calon-calon untuk pelbagai peranan kepimpinan dalam pendidikan awal kanak-kanak dan adalah relevan untuk guru-guru zaman kanak-kanak, pentadbir, dasar awam dan pakar-pakar advokasi, dan ulama. Program ini direka untuk menyediakan calon dengan latar belakang yang kuat dalam perkembangan kanak-kanak dan bahasa, hubungan keluarga dan komuniti, penilaian, penyelidikan, teori dan amalan, kelahiran melalui lapan umur program dalam pelbagai tetapan pendidikan: pusat dan sekolah awam dan swasta, penubuhan pendidikan dewasa dan komuniti, dan pertubuhan bukan kerajaan yang lain.

MA dalam program ECE tidak membawa kepada lesen tetapi bertujuan untuk pendidik awal kanak-kanak yang mempunyai sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman dengan anak-anak muda. Apabila program selesai, calon-calon yang mempunyai lesen mengajar Illinois Educator boleh memilih untuk melanjutkan pengajian dan mengambil kursus tambahan untuk mendapatkan sokongan dalam Pendidikan Khas dan / atau Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL). Setelah menerima ijazah mereka, graduan kita akan menjadi pendidik yang ideal dalam reka bentuk dan pelaksanaan kurikulum awal kanak-kanak dan program di pusat, penjagaan kanak-kanak, sekolah dan daerah, dan pengaturan lain, dan menyumbang kepimpinan mereka kepada pelbagai organisasi kanak-kanak awal.

Concordia University Chicago adalah institusi berhak dengan Gateways to Opportunity, Sistem Pembangunan Profesional Illinois Rangkaian Illinois Sumber Penjagaan Anak

Panjang Program

30 kredit *, 12 atau 24 bulan

Program diajar dalam:
English

Lihat 32 lagi program yang ditawarkan oleh Concordia University Chicago - Online Degree Programs »

Tarikh Akhir Kemaskini October 17, 2018
This course is Online
Start Date
Duration
12 - 24 
Sepenuh masa
Deadline
Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
End Date