Sarjana Seni Dalam Talian (MA) dalam Kurikulum dan Arahan

Concordia University Chicago - Online Degree Programs

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Seni Dalam Talian (MA) dalam Kurikulum dan Arahan

Concordia University Chicago - Online Degree Programs

Universiti Concordia Master of Arts dalam bidang kurikulum dan pengajaran Chicago memberikan calon siswazah dengan pengalaman pembelajaran bertaraf dunia yang inovatif. Kursus diajarkan oleh para pemimpin pendidikan dan ulama yang berpengalaman, yang membantu calon-calon di sepanjang landasan yang ketat dengan menekankan pentingnya integriti, kecekapan dan kepemimpinan pelayan.

Kaedah fakulti menggunakan teknologi terkini dan melibatkan pelajar melalui aplikasi dunia nyata menggunakan pelbagai model pengajaran. Kami menubuhkan pendekatan teori dan praktikal kritikal untuk persekitaran pembelajaran yang baik yang menyediakan calon untuk kejayaan dalam bidang pendidikan hari ini dan esok untuk pemimpin pendidikan.

Tuan sarjana seni dalam kurikulum dan pengajaran diarahkan kepada penyediaan guru kelas guru. Program ini membolehkan guru meningkatkan penguasaan metodologi kurikulum, pedagogi, dan aplikasi teoritis dan menggunakan kemahiran ini untuk pengajaran mereka untuk mencapai penembusan yang lebih mendalam ke dalam subjek, meningkatkan pemahaman pelajar dan proses pendidikan, dan menjadi sumber sumber untuk pembangunan kurikulum .

Sebagai tambahan kepada misi dan visi keseluruhan program siswazah Universiti Concordia Chicago, calon akan memperoleh pengetahuan dan kecekapan berikut dalam program Kurikulum dan Instruction:

  • Mempunyai pendekatan proaktif terhadap prinsip, amalan, dan masalah dalam program bacaan sekolah dengan penekanan terhadap penggunaan teori dan penyelidikan semasa.
  • Berpengetahuan tentang model dan teori kurikulum dan pemilihan dan organisasi pengalaman pembelajaran. Belajar menyiasat jenis organisasi kurikulum kontemporari, faktor-faktor yang mempengaruhi kurikulum, dan penyelidikan yang berkaitan.
  • Semak isu pendidikan kontemporari di Amerika Syarikat. Halangan dan cabaran yang dihadapi oleh pendidik. Terokai andaian asas dan daya sosial yang mempengaruhi dasar pendidikan semasa dan pembaharuan.
  • Membangunkan pengetahuan dan kemahiran mengenai pengajaran dan pengajaran yang berkesan. Kaji dengan teliti penyelidikan semasa dan muncul dalam pedagogi.
  • Memahami kepimpinan guru yang berkesan di bilik darjah, sekolah, dan institusi sosial yang lain. Sistem pendidikan perbandingan, teori organisasi, dan perubahan sekolah dan proses pembaharuan.
  • Membangun dan menganjurkan kurikulum untuk memudahkan pemerolehan, penyelenggaraan dan amalan kemahiran untuk pelajar yang mempunyai keperluan khas. Perancangan dan reka bentuk instruksional berdasarkan pengetahuan keperluan pembelajaran, pedagogi, dan tujuan kurikulum.
  • Periksa dan gunakan penyelidikan tindakan dalam tetapan pendidikan. Tumpukan kepada pembangunan kemahiran penyelidikan tindakan asas untuk meningkatkan amalan guru. Pengembangan kemahiran untuk menafsirkan penyelidikan yang diterbitkan juga ditekankan.
  • Periksa perspektif utama perkembangan kognitif sepanjang hayat, termasuk pendekatan pemprosesan dan perkembangan maklumat. Terokai implikasi untuk bekerja dengan pelbagai kumpulan umur dalam tetapan pendidikan dan lain-lain.

Sepanjang program ini, calon-calon akan dikehendaki mengintegrasikan pengetahuan, kemahiran dan amalan pengajaran baru mereka ke dalam tetapan pendidikan semasa mereka. Selesaikan semua calon kursus untuk tuan sarjana seni dalam kurikulum dan arahan diperlukan untuk melengkapkan penilaian batu kapur yang menunjukkan pemahaman mereka tentang kandungan dan teori, dan keupayaan mereka untuk menerapkan pengetahuan baru ini untuk berlatih.

Panjang Program

30 kredit *, 12 atau 24 bulan

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 17, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
12 - 24 
Sepenuh masa
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Locations
Amerika Syarikat - River Forest, Illinois
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Amerika Syarikat - River Forest, Illinois
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
International Students. August 23, 2018 Domestic Students.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat