Program Ijazah Sains Politik menawarkan kursus-kursus dalam bidang utama Ekonomi Politik, Pentadbiran Awam, Politik Perbandingan, Federalisme, Politik Nigeria dan Perhubungan Awam Tentera, Demokrasi dan Masyarakat Sivil, Proses Perundangan, Pengenalan, Etnik dan Nasionalisme antara lain. Dalam Perhubungan Antarabangsa, kursus seperti Teori Hubungan Antarabangsa, Politik Antarabangsa, Perhubungan Ekonomi Antarabangsa, Teori Perang dan Keamanan, Menjaga Keamanan Antarabangsa, Dasar Luar Nigeria, Institusi Antarabangsa, Political Economy, antara kursus-kursus lain, ditawarkan. Dasar dan Kajian Strategik, pusat modul mengenai isu-isu teras Kepimpinan, Tadbir Urus, Etika, Pengurusan, Kebertanggungjawaban dan Pembangunan. Program ini juga menangani bidang utama Wars, Konflik, Kumpulan Kepentingan dan Global Keganasan. Pada 100 dan 200 Levels, yang merupakan peringkat asas, pelajar daripada empat program mengambil kursus yang sama bagi memperoleh berkesan kemahiran dan kaedah kajian Politik, yang tentu ibu bagi kesemua empat bidang.

Visi

Jabatan Politik Perhubungan Sains dan International komited kepada matlamat Universiti keseluruhan untuk menjadi sebuah institusi bertaraf dunia memberi tumpuan kepada usaha meningkatkan generasi baru pemimpin.

Program kami adalah tertumpu kepada isu-isu teras pembangunan, khususnya keperluan untuk membebaskan benua Afrika dan Diaspora dari semua sisa-sisa sosial, ekonomi dan politik kemunduran. Pada masa ini, kami didorong oleh prinsip DRV 'Distinction, Relevan dan Penglihatan ".

Misi

Sebagai komponen strategik mandat global Universiti, disiplin kami bertujuan untuk menghasilkan Jumlah Siswazah, yang akan produktif bertunang dengan kehidupan yang baik, melalui asas kurikulum yang dinamik dan proaktif yang menangani keunikan untuk memenuhi keperluan negara dan aspirasi kami. Oleh itu, Jabatan komited sepenuhnya untuk menambah kepada asas tenaga kerja negara khususnya dan dunia amnya, graduan yang mental pintar, intelektual lengkap, entrepreneurally sendiri yang bergantung kepada, berwawasan dan sensitif kepada keperluan untuk perubahan dalam tempatan dan arena antarabangsa politik dan tadbir urus; lelaki dan wanita yang mahir dan berpengalaman dalam menangani cabaran semasa dan masa depan ekonomi politik global, isu-isu berkaitan dengan Matlamat Pembangunan Milenium (MDG) dan wawasan negara 20-2020. Isu-isu ini telah menyatakan antara lain, kegagalan kepimpinan, pengangguran, kelaparan, buta huruf, sistem penjagaan kesihatan yang miskin, konflik dan peperangan.

FALSAFAH

Falsafah asas Program di Jabatan Politik Perhubungan Sains dan International ialah untuk melahirkan graduan yang kompeten dan yakin yang pikirannya telah dibangunkan dengan baik dan yang dari segi intelek bunyi dalam pelbagai sub-bidang Dasar dan Strategik Pengajian, Sains Politik dan Hubungan Antarabangsa dan pentadbiran awam; dan yang boleh memberi sumbangan bermakna kepada pembangunan politik dan sosio-ekonomi Nigeria, Afrika dan sesungguhnya seluruh dunia.

Objektif

Objektif Jabatan Sains Politik dan Hubungan Antarabangsa adalah untuk: 1. memberikan pengetahuan tentang konsep, teori, dan isu-isu dalam pelbagai disiplin Jabatan iaitu, Dasar dan Strategik Pengajian, Sains Politik dan Hubungan Antarabangsa; dan Pentadbiran Awam.

  1. memberi pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk memahami dan analisis aktiviti politik, sosial dan ekonomi di peringkat kebangsaan dan antarabangsa; 3. menyumbang melalui penyelidikan kepada pembangunan teori dalam pelbagai disiplin dan menyediakan penyelesaian dasar berorientasikan kepada cabaran tadbir urus di peringkat kebangsaan dan antarabangsa; 4. melahirkan graduan serba boleh yang boleh menghadapi cabaran bekerja sendiri serta kakitangan institusi / pertubuhan swasta dan awam.

Justifikasi

Program di Jabatan direka untuk memberikan pelajar pemahaman akademik dan profesional firma di kawasan pengajian mereka, dan mampu mereka latar belakang intelektual yang luas dalam disiplin mereka. Kawasan-kawasan ini disiplin akademik akan pergi jauh dalam melengkapkan pelajar untuk secara saintifik menilai masalah yang menjejaskan masyarakat serta menawarkan penyelesaian yang sesuai kepada mereka.

Syarat Kemasukan

Keperluan umum untuk kemasukan ke dalam mana-mana tiga Program Jabatan adalah sama seperti orang-orang untuk masuk ke Universiti Perjanjian. Walau bagaimanapun, calon-calon mesti, di samping itu, ambil perhatian terhadap pelbagai keperluan untuk Program di Jabatan. Calon mestilah mempunyai O / L, SSCE / GCE / pas kredit NECO dalam sekurang-kurangnya lima (5) mata pelajaran pada tidak lebih daripada dua persidangan, termasuk Matematik, Bahasa Inggeris, Ekonomi, Kerajaan atau Sejarah dan satu mata pelajaran lain.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Covenant University »

Kursus ini Online
Start Date
Mac 2020
Duration
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Mac 2020
Tarikh tutup permohonan

Mac 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date