Pada zaman elektromekanik, Kejuruteraan Elektrik sebagai satu disiplin adalah monolitik. Jabatan nama Kejuruteraan Elektrik telah diterima pakai oleh Universiti yang menawarkan program ini. Kemudian datang era mikroelektronik yang meluaskan disiplin untuk Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik; dan Jabatan Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik menjadi perintah hari. The zaman komputer diikuti dan ia menjadi bergaya untuk mempunyai Jabatan Kejuruteraan Elektrik dan Komputer. Alam baru sekarang adalah zaman Maklumat dan untuk menghadapi secara berkesan dengan permintaan buruh industri, adalah penting untuk mereka bentuk program dan kurikulum untuk memenuhi permintaan ini. Oleh itu, tatanama baru Jabatan Kejuruteraan Elektrik dan Maklumat; dan program yang ditawarkan di Jabatan ini.

Visi

Untuk memberi kuasa kepada Universiti Perjanjian ke arah mencapai matlamatnya untuk Meningkatkan Generasi Baru Pemimpin melalui instrumentasi Menggalakkan Mental Produktiviti dalam konteks Engineering Maklumat.

Misi

Untuk membuat pengetahuan universal berkenaan dan teknologi yang berkaitan dalam bidang Kejuruteraan Maklumat, dengan tujuan untuk menggalakkan pendidikan bersepadu dan sejagat dengan kehidupan sebenar, masa nyata tidaknya vis-à-vis, Sains, Teknologi dan Pembangunan Kapasiti Manusia.

FALSAFAH

Falsafah program di Jabatan Kejuruteraan Elektrik dan Maklumat diambil dari Vision Covenant Universiti, yang ringkas bertajuk "Meningkatkan Generasi Baru Pemimpin". Kejuruteraan Elektrik dan Maklumat sebagai tulang belakang ekonomi pengetahuan adalah sangat dinamik dan serba boleh. Oleh itu, program-program Jabatan adalah seperti untuk menyumbang secara berkesan dan cukup kepada ekonomi pengetahuan dengan menyediakan kurikulum yang memenuhi cabaran ini dalam Kejuruteraan Komputer; Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik; dan Maklumat dan Komunikasi Kejuruteraan.

Latihan ini adalah untuk melahirkan graduan yang merupakan pengeluar bukan hanya pengguna semata-mata ekonomi pengetahuan, yang, selepas tamat pengajian, jurutera berfungsi siap dalam industri, pembantu penyelidik, sarjana dalam bidang akademik, atau usahawan yang berjaya dalam sektor Kejuruteraan Maklumat dan Elektronik.

Objektif

Dalam usaha untuk merealisasikan falsafah Jabatan, penekanan akan diberi kepada objektif-objektif berikut:

  • Untuk memudahkan memahami dengan baik oleh pelajar spektrum luas prinsip kejuruteraan.
  • Bagi memudahkan pemerolehan pengalaman kerja praktikal.
  • Untuk menyemai, pemasaran, dan kemahiran pengurusan keusahawanan dalam diri murid.
  • Untuk membolehkan pelajar terlibat secara meluas dalam penyelidikan kejuruteraan elektrik dan maklumat dan pembangunan.
Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Covenant University »

Kursus ini Online
Start Date
Mac 2020
Duration
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Mac 2020
Tarikh tutup permohonan

Mac 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date