Sarjana Sains dalam talian dalam Keselamatan Makanan
University of Arkansas Online
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Online USA
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Minta maklumat
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Sep 2023
pengenalan
Program Keselamatan Makanan direka untuk profesional yang bekerja. Sifat interdisiplinernya membolehkan pelajar belajar dari fakulti yang berpengalaman dalam bidang sains pertanian, makanan dan kehidupan. Program ini memperluas pengetahuan saintifik dalam keselamatan makanan, jaminan kualiti dan penilaian risiko. Lulusan program telah dipromosikan menjadi berbagai tahap pekerjaan manajerial dan tingkat eksekutif dengan syarikat di seluruh dunia.
Program ini berdasarkan piawaian AS, termasuk prinsip Analisis Bahaya dan Titik Kawalan Kritikal (HACCP) dan undang-undang dan peraturan keselamatan makanan. Ia menekankan proses pencegahan, kemahiran menyelesaikan masalah, dan asas saintifik yang mendorong standard industri seperti mikrobiologi makanan, toksikologi dan epidemiologi.