Sarjana Sains dalam Sistem Maklumat dan Inovasi Digital (Pembelajaran Jarak Jauh)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program ini diakreditasi oleh Agensi Cyprus Jaminan Kualiti dan Akreditasi Pendidikan Tinggi (CYQAA)


MSc dalam Sistem Maklumat dan Inovasi Digital adalah program inovatif dan pelbagai disiplin yang bertujuan untuk mengintegrasikan pengetahuan tentang reka bentuk dan pembangunan Sistem Maklumat dengan teknologi yang mengganggu Inovasi Digital. Contoh teknologi mengganggu itu adalah Data Besar, Internet Perkara, Kecerdasan Buatan, Blockchain, dan Robotik.

Pada masa kini, teknologi mempunyai kesan besar terhadap operasi perniagaan. Formula untuk kejayaan perniagaan adalah mudah: memacu inovasi dengan teknologi maklumat. Menyedari cabaran yang dihadirkan oleh teknologi adalah kunci untuk mencapai matlamat perniagaan anda, mengekalkan dan meningkatkan jumlah pelanggan anda dalam proses. Oleh itu, sangat penting untuk mengintegrasikan teknologi baru ke dalam perniagaan. Di zaman kita, banyak syarikat mengutamakan inovasi sebagai kunci kepada strategi perniagaan mereka. Oleh itu, penting bagi perniagaan dan pengarah mereka untuk memahami teknologi, membina kecekapan teknikal mereka, melaksanakan teknologi yang penting kepada mereka dan mendapatkan kelebihan dalam mengurus organisasi mereka.

MSc dalam Sistem Maklumat dan Inovasi Digital bertujuan untuk pendidikan pascasiswazah dan pengkhususan saintifik dalam Sistem Maklumat dan Inovasi Digital, yang menyasarkan pengetahuan yang lebih profesional dan pendidikan yang lebih luas kepada pelajar dengan minat khusus dalam subjek ini. Ini terutamanya bertujuan untuk graduan dalam Sains Komputer, Kejuruteraan Komputer dan Pengajian Ekonomi.

Syarat Kemasukan

Dokumen sokongan yang diperlukan untuk dikemukakan dengan permohonan itu termasuk:

 • Sijil-sijil akademik yang disahkan secara rasmi di peringkat universiti (ijazah dan lain-lain).
 • Pengetahuan yang memuaskan tentang bahasa Inggeris adalah penting. Keperluan minimum ialah memiliki sijil bahasa Inggeris peringkat B1 Rangka Kerja Rujukan Umum Bahasa untuk Bahasa atau tahap tahap yang sama.
  • Dengan keputusan Pengarah Program Pengajian Siswazah, peperiksaan khas atau sebarang ujian lain mungkin berlaku bagi calon-calon yang tidak mempunyai ijazah di atas di atas supaya kemampuan mereka memenuhi standard MSc dalam Sistem Maklumat dan Inovasi Digital disahkan.
 • Sijil Bahasa Inggeris dan gred minimum yang diperlukan
 • Selepas kemasukan, oleh keputusan Pengarah Program Pengajian Siswazah Program mungkin berpartisipasi dalam kursus Bahasa Inggeris tambahan untuk meningkatkan keupayaan mereka untuk menulis kerja kursus mereka, tugasan bertulis dan disertasi.
 • Kenyataan kepentingan peribadi.
 • Dua surat rujukan, sekurang-kurangnya salah satu daripadanya harus mempunyai akademik.

Struktur Program

Tempoh kajian ini adalah tiga semester. Penyertaan untuk MSc dalam Sistem Maklumat dan Inovasi Digital diadakan pada bulan September dan Februari / Mac setiap tahun akademik. Setiap kursus berlangsung semester akademik. Semua pelajar yang mendaftar dalam MSc dalam Sistem Maklumat dan Inovasi Digital, sama ada dalam semester musim sejuk atau semester musim bunga boleh memilih kursus yang ditawarkan dalam semester yang relevan. Untuk berjaya menamatkan pengajian mereka, pelajar perlu mengumpul sejumlah 90 Kredit (ECTS).

Selaras dengan pengumuman yang relevan yang dibuat oleh Agensi Jaminan Kualiti dan Akreditasi dalam Pengajian Tinggi, para pelajar berpeluang menyempurnakan pengajian pascasiswazah mereka dalam dua semester akademik (12 bulan) selagi mereka memulakan pengalihan Disertasi Guru mereka pada peringkat pertama atau semester kedua pengajian mereka, termasuk tempoh musim panas. Dalam kes ini, penyempurnaan Disertasi Sarjana boleh dipanjangkan dalam tempoh musim panas, selama satu atau dua bulan. Walau bagaimanapun, jumlah ECTS kekal 90.

Keseluruhannya, matlamat MSc dalam Sistem Maklumat dan Inovasi Digital adalah untuk menyediakan setiap pelajar, sama ada dengan latar belakang sains perniagaan atau komputer, dengan pemahaman yang komprehensif mengenai bagaimana menggunakan Teknologi Digital untuk meningkatkan perniagaan dalam ekonomi digital hari ini dan untuk meneroka pengurusan dan aspek inovasi Teknologi Maklumat. Syarikat-syarikat sedang membangun lebih banyak berdasarkan teknologi baru, mewujudkan keperluan kritikal bagi para profesional yang membawa kemahiran dalam Perniagaan dan Teknologi. Matlamat utama Master dalam Sistem Maklumat dan Inovasi Digital adalah untuk merapatkan jurang antara Perniagaan dan Teknologi, memberikan graduan kami kelebihan pasaran yang berbeza.

Untuk mendapatkan ijazah Sarjana, pelajar juga diwajibkan untuk menjalankan disertasi induk. Cadangan penyelidikan dikemukakan oleh pelajar, yang boleh meminta salah seorang tutor sebagai penyelia. Tesis ini boleh dikemukakan sehingga satu tahun akademik selepas berjaya menamatkan semester kedua pengajian. Disertasi itu mestilah relevan dengan kandungan kajian pelajar pascasiswazah dan harus asal.

Jadual

MSc dalam Sistem Maklumat dan Inovasi Digital berstruktur seperti berikut:

Semester 1

 • DIS507 Technologies mengganggu
 • Inovasi Digital dan Keusahawanan DMBA583
 • Kaedah Penyelidikan DMETH600
 • Pengurusan Projek IT DIS503

Semester 2

 • DIS508 Data Besar dan Analisis
 • DIS501 Analisis dan Rekabentuk Sistem Maklumat
 • Program Pemecahan Masalah DIS502

Pemilihan 1 Kursus elektif dari:

 • Keselamatan Maklumat DIS504
 • Pemasaran Digital DMDB505
 • Pembangunan Aplikasi Mudah Alih DIS505

Semester 3

 • Dis510 Disertasi Wajib

Kaedah Pengajaran, Pembelajaran dan Penilaian

Sepanjang tahun akademik, bagi setiap kursus, sesi latihan diadakan seperti berikut: enam (6) mesyuarat selama dua jam dengan pensyarah untuk setiap kursus, yang bertanggungjawab untuk memaklumkan, membimbing, memberi nasihat dan menilai pelajar. Pertemuan ini terutama bertujuan untuk sokongan umum pelajar serta dalam penjelasan, pendalaman dan perkembangan semua pelajar yang sedang belajar. Kehadiran pelajar di mesyuarat ini tidak wajib. Walau bagaimanapun, pengalaman setakat ini telah menunjukkan bahawa penyertaan pelajar di dalamnya menyumbang kepada pemahaman yang lebih lengkap tentang perkara ini, dan sebagai tambahan, meningkatkan kebarangkalian prestasi pelajar yang lebih positif, baik dalam penilaian midterm dan dalam peperiksaan akhir.

Setiap kursus dinilai melalui penyelesaian satu pertengahan yang secara jelas disebut dalam kurikulum kajian dan panduan kajian (esei, kritikan kesusasteraan, manuskrip artikel untuk jurnal pelajar universiti, dll.) Pada semester, dan peperiksaan akhir pada akhir semester di lokasi yang sesuai yang dikenal pasti pada masa, menurut pengedaran geografi pelajar. Sekiranya pelajar tidak menghadiri peperiksaan, atau gagal mengambil peperiksaan semester musim sejuk atau musim bunga, dia layak untuk menduduki peperiksaan semula.

Penilaian pertengahan boleh mengambil pelbagai bentuk seperti yang dijelaskan sebelum ini seperti esei, artikel penyelidikan, persembahan, kritikan kesusasteraan, ulasan buku, dan sebagainya, sepanjang semester dan sepadan dengan 40% daripada gred akhir, sementara peperiksaan akhir adalah 60%. Bagi pelajar untuk berjaya dalam kursus, dia mesti mengambil kedua-dua gred akhir dan penilaian pertengahan peringkat sekurang-kurangnya 50%. Penilaian interaktiviti dan formatif merupakan sebahagian daripada metodologi pembelajaran dan pengajaran.

Dalam semester ketiga pelajar menyelesaikan Disertasi mereka yang sepadan dengan 30 ECTS. Panjang tesis bergantung kepada jenis. Dalam kes tesis bibliografi, ia tidak boleh kurang daripada 12,000 perkataan dan lebih daripada 15,000 perkataan. Bibliografi, lampiran dan abstrak tidak termasuk. Selepas penyerahan, penyelia mengemukakan laporan bertulis dan beralasan, dengan persetujuan pelajar, kepada ahli jawatankuasa. Sokongan untuk tesis dilakukan secara terbuka atau melalui konferensi video elektronik sebelum jawatankuasa tiga anggota.

Kelebihan Program

 • Prestij antarabangsa dan pengiktirafan Universiti Neapolis Pafos.
 • Staf akademik yang cemerlang dengan kepakaran yang kuat dalam mata pelajaran yang diajar.
 • Kerjasama antarabangsa dengan banyak universiti.
 • Penggunaan teknologi dan sumber canggih.
 • Calon Akademik Tinggi kakitangan pengajar.
 • Yuran pengajian yang kompetitif.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Neapolis University in Cyprus is a young yet dynamic, fast-growing university operating since 2010 in the heart of the charming town of Pafos, on the west coast of the island of Cyprus, offering under ... Baca lebih lanjut

Neapolis University in Cyprus is a young yet dynamic, fast-growing university operating since 2010 in the heart of the charming town of Pafos, on the west coast of the island of Cyprus, offering undergraduate, graduate and Ph.D. programs in both Greek and English. Enrolling at Neapolis University in Cyprus enters students into a high standard, stimulating and enjoyable environment. The biggest advantage of Neapolis is the quality and dedication of its faculty, most of whom have considerable experience teaching and doing research in European and American Universities. Based on such faculty and on an ambitious strategy, it is quickly becoming one of the best private universities in Cyprus. Baca Ringkas