Sarjana Sains dalam Psikologi

Umum

Penerangan Program

Anda tidak perlu mengemukakan keputusan peperiksaan TOEFL untuk memohon dan diterima masuk ke Universiti.

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Sains dalam program Psikologi (MS) yang diiktiraf oleh CalSouthern direka untuk menyediakan asas yang paling kukuh dan paling komprehensif dalam kajian psikologi. Sama ada anda sudah mempunyai latar belakang dalam kesihatan mental dan ingin meluaskan kemahiran anda atau hanya berminat untuk belajar psikologi pada peringkat pasca siswazah, itu adalah pilihan gelar yang sangat baik.

MS juga merupakan batu loncatan untuk program PsyD CalSouthern, yang memenuhi keperluan pendidikan untuk lesen sebagai ahli psikologi klinikal di California. Sebaik sahaja mendaftar dalam program MS, anda boleh memilih untuk menumpukan pelajaran anda dalam psikologi sukan, kajian ketagihan lanjutan, psikologi industri, kaunseling pastoral, atau psikologi umum.

CalSouthern's Master of Science (MS) dalam program ijazah Psikologi direka bentuk untuk memberikan asas yang paling kuat dalam kajian psikologi, pada masa yang sama membolehkan anda memfokuskan pengajian anda pada salah satu daripada pelbagai bidang khusus, memaksimumkan perkaitan pengalaman pendidikan anda kepada minat khusus dan matlamat kerjaya anda. Dengan menambah kursus teras yang diperlukan dengan lima kursus elektif dalam bidang topik tertentu, anda boleh menyesuaikan MS online anda dalam psikologi dengan penekanan kepada pergantungan kimia dan gangguan kompulsif, psikologi industri dan organisasi, kaunseling pastoral, psikologi sukan, dan psikologi am.

MS dalam program ijazah Psikologi adalah pilihan yang sangat baik untuk pelbagai pelajar. Orang yang sudah bekerja dalam kesihatan mental boleh menggunakan MS untuk meningkatkan kemahiran mereka dan meletakkan diri mereka untuk kemajuan kerjaya. MS juga boleh menjadi program sarjana yang lebih baik untuk orang yang ingin beralih ke program kedoktoran CalSouthern dan kemudian mungkin mengejar lesen sebagai seorang ahli psikologi berlesen - ia menyediakan laluan paling langsung untuk jurusan Doktor CalSouthern: PsyD.

Pelajar dalam program psikologi MS yang diiktiraf dalam talian di CalSouthern akan mendapat manfaat daripada komuniti fakulti dan pentadbiran yang berdedikasi dan boleh diakses (walaupun mereka mudah membuat diri mereka tersedia kepada anda sekiranya anda memerlukan panduan mereka), kakitangan dan rakan-rakan pelajar yang bersemangat untuk menyokong anda dalam perjalanan pendidikan anda. Fakulti anda, serta penasihat akademik peribadi anda, berpengalaman profesional profesional kesihatan berpengalaman yang berpengalaman untuk berkongsi kepakaran mereka.

Ia tidak akan mengambil masa lama untuk anda melihat apa yang menjadikan CalSouthern-dan School of Behavioral Sciences-berbeza. Ia mungkin merupakan program ijazah dalam talian yang terakreditasi-dengan kemudahan dan fleksibiliti yang membolehkan orang dewasa, pelajar bekerja untuk belajar pada kadar mereka sendiri dan pada masa mereka sendiri-tetapi dedikasi untuk perkhidmatan, integriti, dan kecemerlangan akademik bergabung untuk menjadikan CalSouthern sangat humanistik , persekitaran yang menyokong.

Hasil

Program pembelajaran hasil Sarjana Sains dalam program ijazah Psikologi adalah:

Komunikasi

Nyatakan idea-idea psikologi yang semakin kompleks melalui interaksi dengan orang lain, dengan keupayaan untuk menganjurkan dan membangunkan konsep dengan sokongan saintifik tahap profesional.

Pemikiran kritikal

Menganalisis bukti dari sains teori psikologi dan penyelidikan, dan menafsirkan maklumat ini yang menggunakan aplikasi tahap siswazah tentang keabsahan, kebolehpercayaan, dan argumen logik.

Memahami Budaya dan Sosial

Memohon dan membezakan impak kritikal yang terdapat pada institusi kebudayaan dan sosial mengenai sistem etika peribadi, nilai-nilai, dan pandangan dunia, termasuk profesion dalam teori dan isu-isu kepelbagaian: multiethnic, multicultural, gender, ageism, orientasi seksual dan ketidakupayaan.

Maklumat Literasi

Menilai dan mengintegrasikan maklumat dari sains psikologi, bersama sumbernya, secara kritis dan dalam bentuk profesional.

Pembangunan Peribadi

Mengintegrasikan prinsip yang semakin kompleks dan penemuan saintifik dari dalam psikologi, dan menerapkannya kepada pengalaman peribadi supaya maklumat itu bermakna dan secara organik digunakan untuk usaha sains humanistik.

Penaakulan Kuantitatif

Menilai proses penaakulan berasaskan statistik dan memohon kepada penemuan penyelidikan psikologi yang semakin kompleks dan soalan-soalan baru muncul.

Penaakulan Saintifik

Merumuskan sistem penyelidikan yang bergantung pada bukti empiris, serta menunjukkan keupayaan untuk alasan oleh prinsip maju potongan, induksi, dan analogi dalam psikologi.

Isu Etika, Perundangan dan Profesional

Menganalisa dan memohon tingkah laku beretika kerana ia berkaitan dengan standard amalan profesional dalam penyelidikan psikologi.

Kecekapan Khusus Kandungan Tambahan

Perbezaan Individu

Bandingkan teori dalam menilai individu dari pelbagai perspektif dan mendiskriminasi antara isu psikologi yang mungkin timbul dalam pelbagai tetapan bukan klinikal.

Kursus

Di bawah, sila dapatkan kursus ijazah psikologi dalam program Sarjana Sains dalam program Psikologi CalSouthern. Dengan mengambil lima kursus psikologi tiga kredit dalam salah satu daripada lima bidang pelajaran yang berbeza, anda boleh mendapat MS anda dengan penekanan pada kajian ketagihan lanjutan, psikologi sukan, psikologi organisasi, kaunseling pastoral, atau psikologi umum.Kursus Teras yang Diperlukan

 • PSY 86502A Teori dan Strategi Kaunseling - 3 Kredit
 • PSY 86801 Sempadan Terapeutik - 3 Kredit
atau
 • PSY 82309 Isu Etika dan Profesional Lanjutan dalam Kaunseling Ketagihan - 3 Kredit
 • PSY 86506A Psikopatologi - 3 Kredit
 • Kaunseling Kumpulan PSY 86512A - 3 Kredit
 • PSY 87515 Psikologi Sosial - 3 Kredit
Kursus Elektif
Kursus Gunaan
 • PSY 88002 Konsep Gunaan - 6 Kredit
atau
 • PSY 82508 Advanced Practicum Supervised
Tesis
 • PSY 86899 Tesis Sarjana - 6 Kredit

Bermula

Bermula pada Sarjana Sains dalam Psikologi adalah proses yang cepat dan mudah. Tiada peperiksaan masuk dan kursus bermula setiap bulan sepanjang tahun; anda boleh memulakan program anda sebaik sahaja jadual anda dibenarkan. Cukup lengkapkan lima langkah berikut:

 • Lengkapkan Permohonan Pendaftaran Anda
 • Hantar Transkrip Rasmi Kerja Kursus Siswazah Anda
 • Tulis dan Hantar Penyataan Peribadi
 • Bayar Yuran Permohonan $ 75 Anda
 • Setelah Penerimaan, Tanda Perjanjian Pendaftaran Anda

Apabila perjanjian pendaftaran yang diterima diterima, anda akan dihubungi oleh pasukan sokongan akademik anda termasuk penasihat akademik dan penasihat kejayaan pelajar. Mereka akan mengesahkan tarikh permulaan untuk kursus pertama anda dan membimbing anda melalui proses orientasi yang cepat tetapi menyeluruh yang akan memberi anda semua maklumat yang anda perlukan untuk bermula. Dan mereka akan berada di sana untuk anda setiap langkah untuk memastikan anda berjaya melengkapkan program ijazah anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mei 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

California Southern University is a regionally accredited, online university offering degrees in psychology, business, criminal justice and nursing at the associate, bachelor’s, master’s and doctoral ... Baca lebih lanjut

California Southern University is a regionally accredited, online university offering degrees in psychology, business, criminal justice and nursing at the associate, bachelor’s, master’s and doctoral levels. Baca Ringkas