Sarjana Sains dalam Perakaunan

Umum

Penerangan Program

Expand Your Knowledge

Program Sarjana Sains dalam Perakaunan (MSA) menonjol di peringkat negeri dan negara kerana kepekatan mendalam dalam perakaunan dan pelaporan kewangan, perakaunan forensik, pengauditan dalaman, dan perakaunan pengurusan. Pelajar mempelajari kemahiran dunia sebenar dari fakulti yang bekerja di kerajaan, industri swasta, dan perakaunan awam - termasuk firma Big Four yang berprestij. Hubungan GGU dengan komuniti perakaunan di San Francisco Financial District kembali lebih dari 100 tahun, dan telah mewujudkan saluran semula jadi dari bilik darjah ke tempat kerja.

Sarjana Sains Perakaunan (MSA) bertujuan untuk memenuhi keperluan mereka yang telah mempelajari perakaunan dan ingin mengembangkan lagi kepakaran mereka. Bagi ramai pelajar, MSA akan memenuhi keperluan pendidikan selama 150 jam untuk menjadi Akauntan Awam Bertauliah (CPA) berlesen.

Pelajar berpeluang menyesuaikan darjah mereka dengan memilih pilihan dari senarai perakaunan, cukai dan perniagaan yang luas. Pelajar juga mempunyai pilihan untuk melengkapkan ijazah MSA dengan kepekatan dalam perakaunan kewangan

Pelajar yang layak boleh mendapat sehingga enam unit elektif melalui latihan untuk pengalaman yang diluluskan, nyata dunia yang diperolehi semasa program ijazah mereka.

Sarjana Sains dalam Perakaunan boleh diperoleh sendiri melalui program petang kami di San Francisco dan / atau dalam talian. Petang dan format dalam talian membolehkan pelajar memperoleh gelar mereka mengikut kadar mereka sendiri.

Path2CPA

Pilihan Path2CPA menjadikan perjalanan ke tahap lebih cepat dan lebih murah. Pelajar boleh mendapat Master of Science in Accounting (MSA) sekurang-kurangnya satu tahun selepas menamatkan Perakaunan GGU, Perniagaan Perniagaan, Konsentrasi Perakaunan, BS. Opsyen Path2CPA juga boleh memenuhi keperluan pendidikan selama 150 jam untuk lesen CPA. Mengikuti pilihan ini menghapuskan keperluan untuk memohon program MSA dan tidak diperlukan skor ujian GMAT / GRE.

Path2CPA termasuk kursus peringkat siswazah berikut: ACCTG 302 dan ACCTG 351B. Kursus peringkat siswazah akan dimasukkan ke dalam jumlah unit dan GPA untuk kedua-dua program ijazah Perakaunan dan Perakaunan peringkat siswazah. Pelajar yang purata IPK dalam dua kursus peringkat siswazah berada di bawah 3.00 IPad akan diterima secara kondusif kepada program Sarjana.

Konsentrasi

Cukai

Tumpuan pentadbiran sains dalam perakaunan (MSA) bertujuan untuk memenuhi keperluan mereka yang telah mempelajari perakaunan dan ingin menjadi pakar dalam bidang percukaian. Dengan memerlukan tumpuan yang ekstensif terhadap cukai, kepekatan ini membangkitkan pengetahuan cukai yang penting sebagai sebahagian daripada program yang merangkumi penciptaan asas perakaunan yang kuat.

Penumpuan percukaian MSA Perakaunan termasuk kerja kursus perakaunan yang diperlukan, dengan kursus kepekatan dalam penyelidikan cukai, cukai pendapatan persekutuan, dan transaksi harta benda.

Mengisytiharkan kepekatan

Pelajar boleh mengisytiharkan kepekatan apabila mereka telah menyelesaikan kursus yang diperlukan untuk kepekatan mereka yang dikehendaki, atau selepas "Hari Akhir untuk Drop Drop tanpa Caj Tuition" (setiap Kalendar Akademik) untuk terma terakhir mereka, jika mereka akan dapat menyelesaikan kepekatan mereka dalam syarat akhir mereka.

Untuk layak mengisytiharkan kepekatan, pelajar mestilah telah menyelesaikan kursus kursus konsentrasi yang diperlukan, atau dapat menyelesaikannya dalam terma terakhir mereka tanpa memerlukan pengecualian, penggantian, atau kursus pengajian yang diarahkan, melainkan jika mereka diluluskan terlebih dahulu oleh ketua jabatan, program pengarah, atau dekan.

Pelajar boleh mengisytiharkan sehingga dua kepekatan dalam satu program ijazah. Pelajar yang ingin mengisytiharkan lebih daripada dua kepekatan akan diminta untuk merayu kepada dekan atau naib presiden urusan akademik untuk kelulusan. Diploma pelajar akan menyenaraikan kepekatan yang mereka telah berjaya diselesaikan pada masa ijazah mereka diberikan. Pelajar tidak boleh mengisytiharkan kepekatan tambahan selepas ijazahnya diberikan.

Syarat Kemasukan

Program Sarjana Sains dalam Perakaunan (MSA) memerlukan 30 unit kursus siswazah.

Pelajar antarabangsa (pemegang visa F dan J) yang dimasukkan ke program MSA di Golden Gate University akan dikehendaki mengambil kursus ke atas kesediaan akademik dan sokongan kursus perakaunan pada trimester pertama mereka. Keperluan ini akan diketepikan hanya oleh pihak sekolah dalam kajian fail.

Hasil pembelajaran

Graduan tuan sains dalam program perakaunan akan:

  • dapat mengenal pasti isu-isu perakaunan, penyelidikan dan secara efektif menyampaikan hasil secara lisan dan secara bertulis.
  • mempunyai pengetahuan pengetahuan tentang prinsip dan doktrin perakaunan penting, termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut, dan dapat menggunakan prinsip-prinsip ini secara kritis untuk situasi praktikal dan menyesuaikan diri dengan persekitaran kerja yang berubah-ubah: pengiktirafan pendapatan; IFRS; pengauditan; kawalan dalaman; persekitaran kawalan; materialiti; etika, pelaksanaan praktikal dan tanggungjawab profesional; dan penipuan.
  • bersedia untuk menjadi pembuat keputusan perakaunan yang berkesan dalam persekitaran perniagaan yang semakin antarabangsa.
  • mempunyai pemahaman tentang konteks perniagaan, perundangan, profesional, dan etika untuk kerjaya sebagai akauntan profesional, termasuk keupayaan untuk mengenal pasti dan bertindak sewajarnya apabila dilema etika ditemui dalam aktiviti akauntan profesional.
  • mempunyai pengalaman dan kemahiran dalam mencapai matlamat melalui kerjasama.
Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

For the second consecutive year, Washington Monthly ranks Golden Gate University America's #1 School for Adult Learners in its annual College Guide and Rankings. Golden Gate University prepares indivi ... Baca lebih lanjut

For the second consecutive year, Washington Monthly ranks Golden Gate University America's #1 School for Adult Learners in its annual College Guide and Rankings. Golden Gate University prepares individuals to lead and serve by providing high-quality, practice-based educational programs in Accounting, Law, Taxation, Business and related professions - as a non-profit institution - in an innovative and challenging learning environment that embraces professional ethics and diversity. Baca Ringkas
San Francisco , USA Online , Los Angeles , Seattle + 3 Lagi Kurang