Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Elektrik dan Komputer

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Merancang Sistem Tidak Ada Lagi - Adakah Anda Bersiap?


"Sesiapa yang merancang sistem komputer mesti mempunyai pegangan yang kukuh terhadap semua aspek keselamatan siber."

- Bradley Cain, Arkitek Kanan, F5 Networks


Pemimpin kejuruteraan tahu reka bentuk sistem hanya sekuat tenaganya. Kini terdapat satu program dalam talian yang secara khusus diwarisi untuk membekalkan anda dengan kemahiran yang betul. Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Elektrik dan Komputer dalam talian membantu anda menguasai kemahiran yang diajar dalam program ECE lain, serta memberi anda wawasan kritikal untuk menjamin, melindungi dan melaksanakan sistem yang anda buat. Ini adalah salah satu program dalam talian yang pertama untuk membentangkan konsep dan aplikasi kejuruteraan elektrik dan komputer yang canggih menerusi kanta keselamatan siber.

Melalui kombinasi teori asas dan latihan tangan, anda akan belajar bagaimana pemprosesan maklumat berpotongan dengan keselamatan siber, dan mendapatkan kemahiran untuk menyampaikan reka bentuk yang berkesan dan selamat. Dengan kemahiran ini, anda akan menjadi antara kumpulan elit jurutera yang bersedia untuk menangani cabaran baru ini di lapangan dan tinggal di hadapan lengkung.


"Grid sistem kuasa, pemprosesan, dan kawalan loji, bersama-sama dengan SCADA hanya terdedah sebagai dunia perbankan dan kad kredit - dengan hasil yang berbeza dan lebih menjejaskan."

- Thomas McCormick, Presiden, dan Ketua Pegawai Eksekutif, American Electrical, Inc.


Topik Program Termasuk:

  • Pemprosesan maklumat, rangkaian, dan reka bentuk algoritma yang cekap.
  • Komunikasi wayarles lanjutan, Wi-Fi dan selular 3G / 4G / 5G.
  • Strategi keselamatan siber dan kriptografi untuk jurutera elektrik dan komputer.

Bina asas kejuruteraan anda untuk bersedia untuk keperluan berkembang bidang untuk keselamatan siber, salah satu isu penting yang mempengaruhi sistem, perisian, dan rangkaian sekarang dan di masa depan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Delaware’s tradition of proven academic excellence in online learning brings together expert faculty, experiential learning, and the flexible access online learning offers.

The University of Delaware’s tradition of proven academic excellence in online learning brings together expert faculty, experiential learning, and the flexible access online learning offers. Baca Ringkas