Sarjana Sains Maklumat dan Data

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png


Sarjana Sains Maklumat dan Data (MIDS) adalah program sarjana dalam talian untuk para profesional yang ingin menjadi pemimpin dalam bidang sains data. Program ini mempunyai pendekatan pelbagai disiplin yang merangkumi keseluruhan kitaran hayat data, dari perancangan dan pengumpulan data untuk menganalisis dan menyampaikan hasil penemuan. Kerja kursus dalam program ini mengkaji isu-isu privasi, meneroka pembelajaran mesin, dan mempertimbangkan teknik penyimpanan dan pengurusan data. Pelajar dalam program ini mendapat manfaat daripada hubungan kuat UC Berkeley ke Kawasan Bay dan Silicon Valley.

    • Sesi kelas dihantar secara langsung di dalam bilik darjah dalam talian.
  • Kelas-kelas mengajar oleh banyak fakulti Pusat Pengajian Maklumat (I School) yang sama dan profesional sains data yang mengajar program-program kampus kami.
  • Pelajar adalah ahli-ahli komuniti UC Berkeley I yang terlibat.

Faedah

    • Kelas dalam talian secara langsung: Semua kelas diadakan setiap minggu di platform video bersemuka dan disimpan kecil, dengan nisbah pelajar-fakulti rendah.
  • Fakulti yang terkenal: Program ini direka oleh banyak fakulti dan pengetahuan sains Sekolah Maklumat (I School) yang sama yang mengajar program-program kampus kami.
  • Kurikulum multidisiplin: Kerja kursus direka dengan pendekatan berasaskan projek, menggalakkan penggunaan alat dan kaedah untuk menyelesaikan masalah.
  • Komuniti UC Berkeley: Pelajar mendapat akses kepada komuniti UC Berkeley I School, termasuk sokongan teknikal, sokongan akademik, dan rangkaian alumni luas universiti.

Pentauliahan

Sarjana Sains Maklumat dan Data telah diakreditasi sepenuhnya oleh Persatuan Sekolah dan Kolej Barat (WASC).

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

UC Berkeley’s School of Information (I School) is the newest school at the university, featuring programs designed to prepare professionals to understand and use information to solve complex problems. ... Baca lebih lanjut

UC Berkeley’s School of Information (I School) is the newest school at the university, featuring programs designed to prepare professionals to understand and use information to solve complex problems. With faculty who are experts in their fields, the I School offers on-campus master’s degree programs and a doctoral program as well as an online Master of Information and Data Science (MIDS). Baca Ringkas
Lihat laman web pusat pengajian