Sarjana Perbankan dan Perundingan Kewangan

Umum

Penerangan Program

Situasi ekonomi dan kewangan semasa, semakin kompleks dan globalisasi, menimbulkan masalah yang resolusinya memerlukan pengetahuan teknikal dan praktikal yang mendalam dalam bidang perbankan dan kewangan.

Memandangkan pentingnya perbankan dan struktur kewangan dalam ekonomi dunia, dan dalam organisasi sosial kontemporari, itulah sebabnya pengajaran Ijazah Sarjana Perbankan dan Penasihat Kewangan. Ijazah dengan pelbagai kemungkinan profesional dalam pembangunan profesional dalam sektor perbankan dan kewangan.

Ijazah Sarjana Perbankan dan Kaunseling Kewangan adalah ijazah rasmi yang kurikulumnya diterbitkan dalam BOE nombor 75 pada 28 Mac 2012.

ditujukan kepada

Ijazah Sarjana dalam Perbankan dan Kaunseling Kewangan sebaiknya disasarkan kepada Graduan atau Graduan:

  • Sains Perniagaan
  • Pengurusan Pentadbiran dan Perniagaan.
  • Ekonomi

Walau bagaimanapun, pelajar-pelajar yang bukan graduan atau siswazah dalam darjah ini boleh mengambil beberapa pelengkap latihan yang berkaitan dengan "Makroekonomi dan Situasi Ekonomi" sebagai unsur-unsur asas untuk mengetahui unsur-unsur yang berbeza yang mempengaruhi evolusi ekonomi, dan "Entorno Financiero" untuk meletakkan asas pengurusan kewangan dan perakaunan. Bagi para pelajar ini, pelengkap latihan ini adalah wajib dan boleh dilakukan sebelum permulaan Master atau pada masa yang sama (lihat jadual pelengkapan latihan dalam tab "Kurikulum").

Semua ini, agar pelajar yang perlu membuat pelengkap latihan ini mendapat persediaan sebelum dan optimum untuk mencapai setiap dan semua kecekapan yang ditetapkan dalam Sarjana.

Objektif utama Master

Objektif umum Ijazah Sarjana Perbankan dan Penasihat Kewangan adalah untuk melatih para profesional dalam sektor kewangan dengan pengetahuan global yang mantap dan sentiasa dikemas kini dalam teknik teoritis utama yang digunakan dalam perniagaan perbankan, serta dalam pembangunan aplikasi praktikal utama, dan membolehkan mereka mendapat akses kepada pekerjaan tanggungjawab sederhana atau lebih tinggi, baik dalam bidang kewangan maupun perniagaan dan insurans. Untuk mencapai matlamat ini, mana-mana pelajar yang menamatkan Ijazah Sarjana dalam Perbankan dan Kaunseling Kewangan mestilah dapat mendekati sebarang masalah dengan ketegasan saintifik, mengambil kesempatan daripada semua pengetahuan, kemahiran dan sikap yang diperlukan dalam bidang pengajian kami, tetapi pada masa yang sama sedar bahawa aplikasi praktikalnya mempunyai akibat yang mempengaruhi masyarakat (dimensi etika), memandangkan perkaitan khusus yang diberikan masyarakat kepada sektor ini.

Pengiktirafan

Kelayakan rasmi

Pelajar yang memenuhi kehendak UDIMA akan memperoleh gelaran Master dalam Perbankan dan Kaunseling Kewangan yang diajar oleh UDIMA , sebagai tambahan kepada ijazah Sarjana Profesional yang dikeluarkan oleh Pusat Pengajian Kewangan.

Keperluan UDIMA : Memiliki ijazah sarjana muda, diploma universiti atau setaraf.

Program [60 kredit ECTS]

Analisis dan pengurusan sumber kewangan Analisis dan reka bentuk pelaburan di pasaran kewangan Tabungan pelaburan individu, analisis dan pemilihan pelaburan Analisis dan pengurusan risiko pelaburan kredit Produk aset perbankan Organisasi kredit dan kawalan pengurusan perbankan Cukai produk dan perkhidmatan perbankan Perundangan, komersial, perbankan dan amalan kewangan Pengkomputeran digunakan untuk memberi nasihat kewangan Pembangunan pengurusan dalam sektor kewangan

metodologi

Tesis Sarjana

Pada akhir latihan, Projek Sarjana Akhir akan dijalankan, yang bertujuan untuk memperdalam dan mengasimilasikan pengetahuan yang diperoleh. Tesis Master ini terdiri daripada menyelesaikan kajian kes global dalam kumpulan dan mempertahankannya di hadapan Mahkamah.

On-line dan On-line

Latihan bersemuka.

Amalan akan dijalankan di bank dan bank simpanan, secara sukarela dan diawasi. Ia bertujuan agar pelajar yang tidak bekerja tahu realiti melalui apa yang dibentangkan di dalam kelas dan menikmati pengalaman praktikal.

Latihan dalam talian.

Mereka bermula pada bulan Oktober dan Februari setiap tahun. Tempoh normal ialah 12 bulan. Masa pengajian yang disyorkan ialah 15 jam seminggu.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Apa yang UDIMA ?The Open University of Madrid ( UDIMA ) adalah sebuah institusi pendidikan mengandung dan direka terutamanya untuk keperluan rakyat abad XXI ini: profesional yang, atas sebab-sebab jad... Baca lebih lanjut