Sarjana Perbankan dan Kewangan

Umum

Penerangan Program

Matlamat Program Siswazah Perbankan dan Kewangan adalah untuk menyediakan dan mengukuhkan eksekutif institusi kewangan melalui pemerolehan pengetahuan dan kemahiran kewangan dan perbankan khusus untuk dapat bertindak balas dengan berkesan terhadap perkembangan baru pasaran antarabangsa yang moden. Program Pasca Siswazah menekankan perkembangan pemikiran kritis dan disiplin supaya pelajar dapat mengatasi cabaran institusi kewangan dan bank moden dan mendapatkan analisis komprehensif mengenai isu-isu utama yang berkaitan dengan kurikulum Program.

Struktur Program

Kehadiran dan pemeriksaan yang berjaya dalam empat (4) Unit Tematik dan penyediaan Tesis Master membawa kepada ijazah pascasiswazah dalam Perbankan dan Kewangan.

Pelajar, di bawah pengawasan dan bimbingan guru mereka, dijemput ke setiap sekolah. untuk menghasilkan sekurang-kurangnya empat tugasan bertulis dan, sebaik sahaja mereka memperoleh markah yang diperlukan, hak mereka untuk mengambil bahagian dalam peperiksaan akhir.

Modul Tema

  • TOIK 50 - Persekitaran Perbankan
  • TOIK 51 - Pengurusan Perbankan
  • TOIK 60 - Kewangan
  • TOIK 61 - Perakaunan
  • Tesis Sarjana
Tema Tahun Wajib / Pilihan Prasyarat GS keperluan bersama Jam ECTS
Persekitaran Perbankan TOIK50 1 Wajib 600-720 24
TOIK 51 Kewangan dan Perakaunan 1 Wajib TOIK50 600-720 24
TOIK701A Skripsi I. 1 Wajib TOIK50, TOIK51 300-360 12
TOIK701B Diploma Tesis II 2 Wajib TOIK50, TOIK51 TOIK 701A 300-360 12
TOIK60 Financial 2 Wajib TOIK50 600-720 24
Perakaunan TOIK61 2 Wajib TOIK50, TOIK51 600-720 24
Jumlah 3000-3600 120

Keperluan kemasukan

Untuk memasuki program pascasiswazah Perbankan dan Kewangan, perlu memegang ijazah dari institusi universiti yang diiktiraf.

Nota: Adalah diharapkan bahawa calon pelajar mempunyai pengetahuan yang baik mengenai bahasa Inggeris sebagai sebahagian daripada kurikulum pilihan Program dalam bahasa Inggeris.

Permohonan

Aplikasi hanya boleh dikemukakan secara elektronik melalui laman web Universiti di pautan berikut https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EN

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degre ... Baca lebih lanjut

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degrees at all levels (undergraduate, master and doctoral). Building on its origins as the country’s only University dedicated to distance education, OUC is growing quickly in academic stature and overall reputation. Today’s challenging realities have widened OUC’s horizons, helping to bring Cyprus near towards its strategic goal: to be established as a regional educational and research center and hub for international scholars and students alike in the Eastern Mediterranean basin. Baca Ringkas