Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan direka untuk meningkatkan kemahiran pengurusan pelajar perlu berfungsi dengan berkesan dalam organisasi. Pelajar akan membuat dan mempertahankan penyelesaian mereka kepada masalah pengurusan krisis, peluang pertumbuhan yang menguntungkan, dan perubahan kepimpinan. Sepanjang program ini, pelajar memperoleh pengalaman dalam menetaskan keadaan menjadi masalah yang jelas; menggunakan alat dan konsep untuk menganalisis pelbagai penyelesaian alternatif; dan memilih dan mempertahankan tindakan mereka yang disyorkan.

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan di University of Phoenix menggunakan pembelajaran berdasarkan masalah di mana pelajar memperbaiki kemahiran menyelesaikan masalah mereka bersama dengan komunikasi, kreativitas, penggunaan maklumat, dan kemahiran berfikir kritis. Mereka dinilai atas dasar penggunaannya dalam proses penyelesaian masalah (yang menggunakan rubrik am) serta kemahiran komunikasi dan kritikal mereka semasa pembentangan mereka.

Pasukan pembelajaran akan menggunakan prinsip menanda aras sepanjang program untuk menyelidik penyelesaian yang paling kreatif kepada masalah. Ini akan memperkayakan alternatif yang dipelajari para pelajar dalam menilai kemungkinan penyelesaian kepada masalah.

MBA terdiri daripada 39 jam kredit dan termasuk tiga kursus pengkhususan (MBA / 501, MBA / 502, MBA / 503) yang boleh dipenuhi menggunakan ijazah perniagaan sarjana muda, kursus siswazah atau kursus siswazah. Pelajar juga boleh mengetepikan sembilan kredit tambahan menggunakan kursus siswazah dan mungkin layak untuk tinggal 21 jam kredit.


Program diajar dalam:
  • English

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh University of Phoenix Online »

Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date