Sarjana Pentadbiran Perniagaan - MBA Dalam Talian

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Dalam senario kompleks di mana kita beroperasi, kejayaan tidak lagi terletak pada domain alat pengurusan, tetapi kemampuan untuk menyelesaikan masalah yang timbul.

Itulah sebabnya ESEUNE Business School Online telah dirancang berdasarkan cadangan nilai inovatif untuk mempersiapkan para profesional yang memberikan penyelesaian transformatif kepada syarikat dan masyarakat. Mengembangkan kemahiran (kepemimpinan, pasukan, kreativiti, visi, dll.) Dan meningkatkan pengetahuan (strategi, inovasi, perancangan kewangan, dll.) Yang menyumbang kepada kejayaan pengurusan perniagaan dan meningkatkan kerjaya profesional para peserta.

MBA dalam talian menggabungkan sesi tak segerak di mana pelajar bekerja secara individu dengan satu kelas sebulan di lokasi-digital (melalui Zoom) di mana pelajar dan guru memperkuat pembelajaran.

Apakah faktor kejayaan utama MBA Dalam Talian?

 1. Orang yang Menyertai
  Orang yang mempunyai pengalaman dan unjuran profesional, yang bercita-cita tinggi dalam pengurusan organisasi.
 2. Para guru
  Profesional (antara yang terbaik dalam bidang masing-masing) yang terkenal dengan pengalaman luas dalam mata pelajaran yang mereka kerjakan.
 3. Cara
  Berfokus sepenuhnya pada peningkatan kemahiran dan menggabungkan pengetahuan untuk pengurusan perniagaan.
 4. Rangkaian
  Kira-kira 3,000 pengurus yang telah menamatkan MBA mereka di ESEUNE bekerja di beratus syarikat di 30 negara di seluruh dunia.
 5. Struktur MBA Sendiri
  Ia memungkinkan untuk menyelaraskan perkembangan Master dengan aktiviti profesional dan peribadi pelajar.
 6. Visi Global
  Tempoh pengajaran pilihan di Universiti Georgetown, China, Silicon Valley, India dan Afrika.

man, businessman, tablet computer

program

A. Orang dan Peralatan

Orang adalah faktor utama dalam organisasi masa kini. Mereka adalah sumber utama kelebihan daya saing kerana hanya melalui kreativiti dan pengetahuan, idea-idea yang diperlukan oleh organisasi untuk mencipta nilai sentiasa dan pada kadar yang meningkat dihasilkan. Dalam bidang program ini kami menunjukkan kunci untuk bekerja dengan orang lain, bermula dengan diri sendiri (pengetahuan diri), terus bersama pasukan (kepemimpinan) dan berakhir dengan persekitaran organisasi, untuk mengembangkan gaya pengurusan baru yang berorientasi pada generasi nilai melalui tenaga orang.

 1. Kepimpinan dan kecerdasan emosi
 2. Cara bekerjasama dengan pasukan
 3. Bimbingan pasukan
 4. NLP dan komunikasi berkesan
 5. Pengiktirafan orang
 6. Memperkasakan pasukan untuk perubahan

B. Nilai dan Pasaran

Idea dengan sendirinya tidak menghasilkan nilai. Nilai ditetapkan oleh pelanggan dan pasaran. Inovasi mengubah idea menjadi nilai. Dalam bidang program ini, kami akan menunjukkan kunci inovasi dengan menggunakan alat dan kaedah yang membantu pengurus menyalurkan tenaga yang dihasilkan oleh orang ke arah pengembangan produk, perkhidmatan dan model organisasi yang bertujuan menghasilkan nilai.

 1. Nilai, pelanggan, pasaran
 2. Inovasi dan kreativiti
 3. Kepimpinan inovatif
 4. Peta Nilai
 5. Cara mengembangkan Cadangan Nilai Berbeza
 6. Inovasi sebagai kapasiti sistemik
 7. PETA (Projek Tindakan Multidisiplin)

C. Transformasi Digital

Syarikat kami menghadapi cabaran terbesar yang pernah mereka alami: transformasi model perniagaan mereka. Ia bukan masa perubahan; kita menjalani perubahan zaman. Teknologi, globalisasi, nilai pengguna baru menghasilkan model perniagaan baru di lebih banyak sektor. Dan apabila transformasi itu mencapai suatu sektor, mereka yang belum tahu bagaimana menyesuaikan diri dengan perubahan akan ketinggalan dari persaingan. Di kawasan ini, kami menganalisis kunci untuk mengubah model perniagaan, dari perspektif praktikal yang disokong oleh matriks kerja yang Fasilitator digunakan di syarikat untuk membantu dalam proses perubahan ini.

 1. Teknologi Eksponensial
 2. Strategi digital
 3. Pembangunan model perniagaan baru
 4. Pengurusan bakat digital
 5. Industri 4.0
 6. pemasaran digital
 7. PETA (Projek Tindakan Multidisiplin)

D. Kecekapan

Syarikat lestari belajar mengoptimumkan sumber dan mencapai lebih banyak, dengan lebih sedikit (kecekapan). Di bidang ini, kami memperdalam pengoptimuman nilai organisasi melalui perancangan sumber kewangan, dengan menekankan keputusan penting pada masa ini seperti pengurusan perbendaharaan, pembiayaan atau perancangan pelaburan.

 1. Penyata kewangan
 2. Pengurusan tunai
 3. Pengurusan dan pelaburan kewangan
 4. Kewangan antarabangsa
 5. SOGE (Simulasi)

E. Strategi

Menjalankan organisasi bukan sekadar menguruskan sumber. Ini menyiratkan memilih masa depan: mengatasi visi jangka pendek yang berlaku (menyelesaikan masalah sehari-hari) dan berfikir dalam jangka sederhana dan panjang untuk membimbing organisasi ke arah masa depan dengan membuat keputusan pada masa sekarang.

 1. Visi strategik
 2. Chromium mengorientasikan syarikat ke arah masa depan
 3. Reka bentuk, pelaksanaan dan kawalan
 4. Lingkungan arah dan ketidakpastian
 5. PETA (Projek Tindakan Multidisiplin)

G. Globalisasi (pilihan)

Kami hidup dalam dunia global dan pengurus harus memahami kesan budaya yang berbeza yang membentuk pasaran yang disebut dunia dalam merancang strategi perniagaan. MBA Online merangkumi pilihan kelas di Amerika, Asia dan Afrika untuk meningkatkan visi global para peserta.

 1. Program Eksekutif Universiti Georgetown
 2. Akademi Ketua Pegawai Eksekutif Silicon Valley
 3. Perniagaan di China (Beijing dan Shanghai)
 4. Bangsa Permulaan Israel
 5. India
 6. Pembelajaran Perkhidmatan Afrika
Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Fundada en Bilbao (País Vasco, España) en 1992, ESEUNE es una Escuela de Negocios europea con un marcado espíritu global y con una actitud dinámica e innovadora. Hoy en día una persona directiva tiene ... Baca lebih lanjut

Fundada en Bilbao (País Vasco, España) en 1992, ESEUNE es una Escuela de Negocios europea con un marcado espíritu global y con una actitud dinámica e innovadora. Hoy en día una persona directiva tiene que estar capacitada para resolver problemas en un mercado llamado mundo. La globalización es una realidad incuestionable y en ESEUNE creemos que la mejor forma para comprender la globalización es vivirla en primera persona. Apostamos por aprender haciendo, compartiendo experiencias, viviendo la realidad. Por eso hemos diseñado una metodología única que convierte nuestros masters en acción: MBAction! De la experiencia práctica hacia la asimilación de contenidos y herramientas; de los problemas en un mundo real a su solución. Una metodología que aumenta la motivación y la comprensión por parte de las personas participantes logrando un aprendizaje más efectivo. Baca Ringkas