Baca keterangan rasmi

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) Program meliputi pelbagai topik yang berkaitan dengan perniagaan dalam ekonomi global yang meriah. Dibantu oleh persekitaran pembelajaran dalam talian yang dinamik, program ini merangsang interaksi dengan peserta kursus yang lain, memupuk kerjasama dan perkongsian idea dan pengalaman.

&nbsp

Anda dikehendaki untuk melengkapkan 18 mata pelajaran untuk melengkapkan program. Program MBA kami terdiri daripada sepuluh mata pelajaran teras wajib, tujuh elektif dan satu projek penyelidikan. Fleksibiliti mata pelajaran elektif yang merangkumi pilihan pelbagai topik membolehkan anda untuk meneruskan MBA anda mengikut minat dan kebolehan anda.

&nbsp

&nbsp

Perpindahan Kredit


U21Global boleh membenarkan anda untuk memindahkan kredit bagi mata pelajaran yang berkenaan selesai di institusi yang diiktiraf dalam tempoh lima tahun yang lalu.Kursus-kursus yang berkaitan di peringkat siswazah dari institusi akademik yang diiktiraf dengan gred U21Global minimum bersamaan 'B ' boleh diterima untuk pemindahan kredit. Dalam beberapa kes, akreditasi profesional juga boleh dipertimbangkan untuk pemindahan kredit. Pemindahan kredit tidak akan diberikan bagi mata pelajaran ijazah pertama. Semua permohonan untuk pemindahan kredit hendaklah dikemukakan kepada Pendaftar, dan akan dinilai berdasarkan kes demi kes.

&nbsp

Tempoh


Tempoh program ini bergantung kepada bilangan subjek yang anda ambil pada satu masa, dan sama ada anda memilih untuk mengambil jeda dilanjutkan. Anda mempunyai fleksibiliti untuk mengambil sehingga lima tahun untuk melengkapkan ijazah, yang boleh dicapai dengan mengambil satu mata pelajaran setiap suku tahun.

&nbsp

Rata-rata, program MBA akan mengambil kira-kira dua dan setengah tahun untuk disiapkan.

&nbsp

&nbsp

Kriteria Kemasukan


Semua pemohon akan dipertimbangkan berdasarkan merit masing-masing. Anda boleh diterima masuk ke program ini dengan memenuhi kriteria berikut:

&nbsp

Ijazah Sarjana Muda 's dari universiti yang diiktiraf -


- Sekurang-kurangnya pengurusan dua tahun atau pengalaman profesional untuk pemohon dengan GMAT (Siswazah Pengurusan Kemasukan Ujian) skor sekurang-kurangnya 600


- Sekurang-kurangnya pengurusan tiga tahun atau pengalaman profesional untuk pemohon tanpa GMAT


- Bukti penguasaan bahasa Inggeris bagi pemohon yang pertama dalam bahasa bukan bahasa Inggeris dan belum dilaksanakan pengajian tinggi dalam bahasa Inggeris. Keperluan bahasa minimum adalah sama ada:

  • IELTS Akademik (Bahasa Inggeris Antarabangsa Testing Service) Perincian 6.5 dengan markah penulisan individu sekurang-kurangnya 6.0; atau
  • TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing) skor sekurang-kurangnya 550 dengan Ujian Bertulis Bahasa Inggeris (TWE) skor sekurang-kurangnya 5.0, atau TOEFL Internet berasaskan Ujian dengan skor minimum sekurang-kurangnya 79; atau
  • BULATS (Perniagaan Bahasa Testing Service) pada peringkat 4

- Penyata motivasi kejayaan melalui esei 500 perkataan


- Dua rujukan (sekurang-kurangnya satu pengadil perlu biasa dengan pemohon rekod pekerjaan 's)

&nbsp

&nbsp

Proses Permohonan


Aplikasi-sama sepanjang tahun. Semua pemohon akan dipertimbangkan berdasarkan merit individu. Pemohon perlu mengisi borang permohonan U21Global disediakan. Keputusan kemasukan adalah satu hingga dua minggu selepas permohonan lengkap diterima.

  • satu kali bayaran permohonan tidak akan dikembalikan sebanyak AS $ 50 terpakai apabila mengemukakan permohonan.
  • Satu kali yuran pendaftaran tidak akan dikembalikan sebanyak AS $ 100 terpakai kepada penerimaan tawaran dari U21Global.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh U21Global Online Graduate School »

This course is Online
Start Date
Duration
30 
Sambilan
Sepenuh masa
Deadline
Ikut lokasi
Ikut tarikh