Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

Sebelum Belajar

Program Sarjana Eksekutif Master dua tahun "Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan untuk Pemimpin Global dan Perniagaan Profesional" mengajar satu set kompetensi yang akan meningkatkan peluang karier anda. Eksekutif-eksekutif ambisi menerima latihan paruh waktu yang intensif dan mencabar dan peluang untuk mendapatkan ijazah akademik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Gambaran keseluruhan

Program MBA mewakili pendidikan umum dengan tumpuan antarabangsa yang kuat yang menggalakkan dan meningkatkan kecekapan profesional dan sosial pelajar. Peserta dalam kursus ini belajar bagaimana mengenal pasti dan menganalisis masalah keusahawanan secara sistematik, memberikan penyelesaian yang sesuai, dan membuat, serta melaksanakan, keputusan masing-masing.

Di samping mengajar teknik kepemimpinan dan rundingan, program ini memberi tumpuan kepada pembangunan dan mempromosikan kemahiran sosial mengenai kerja berpasukan, komunikasi, dan pembentangan. Para peserta mendapat keuntungan dari pertukaran dengan pelajar lain dan rangkaian pensyarah antarabangsa yang ditetapkan oleh MCI. Pengetahuan yang baru diperoleh, serta kecekapan antara budaya dan kemahiran sosial yang diajar dalam kursus ini membolehkan graduan menguasai tugas pengurusan masa depan dan tanggungjawab kepimpinan strategik.

Kemasukan

Permohonan kemasukan diterima secara bergulir. Dokumen yang diperlukan hendaklah dikemukakan secara dalam talian.

Tarikh

Tarikh tutup permohonan Tarikh Temu bual
1 02.02.2020 10.03.2020
2 29.03.2020 23.04.2020
3 31.05.2020 15.09.2020
4 23.08.2020 15.09.2020

Prasyarat

  • Ijazah Sarjana dari universiti yang diiktiraf
  • Minimum 3 tahun pengalaman profesional dalam kedudukan yang layak sebelum memulakan program (idealnya, aktiviti profesional yang berkelayakan juga semasa program MBA)
  • Bukti suatu arahan bahasa Inggeris yang mencukupi

Prosedur Kemasukan

Proses kemasukan merangkumi unsur berikut:

  • Borang permohonan
  • Bukti arahan bahasa Inggeris yang mencukupi
  • Temu bual
  • Keputusan

Permohonan

Permohonan hendaklah dikemukakan dalam bentuk borang permohonan yang diseragamkan yang disertakan dengan dokumen yang diperlukan (CV, esei, ijazah sarjana muda dari universiti yang diiktiraf). Minimum 3 tahun pengalaman profesional dalam kedudukan yang layak sebelum memulakan program (idealnya, aktiviti profesional yang berkelayakan juga semasa program MBA).

Bukti arahan bahasa Inggeris yang mencukupi

Bagi calon, bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris: Sijil ujian TOEFL atau setaraf (rujuk Rangka Kerja Rujukan Eropah untuk Bahasa: Pengguna yang Mahir) diperlukan. Skor sah selama tiga tahun dari tarikh ujian.

Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL)
Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) boleh diambil di mana-mana pusat TOEFL antarabangsa. Skor minimum 92 poin diperlukan dalam ujian berasaskan Internet.


IELTS (ACADEMIC) - Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa
Markah minima 6.5.

Temu bual

Temuduga memberi peluang kepada pemohon untuk hadir sendiri, untuk menceritakan sejarah kerjaya mereka, untuk menerangkan motivasi mereka untuk program ini serta menerangkan matlamat profesional jangka sederhana mereka. Wawancara berasaskan Skype juga mungkin.

Keputusan

Jawatankuasa kemasukan memutuskan pemohon pemohon untuk program Master.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

MCI Management Center Innsbruck follows the concept of an Entrepreneurial School®. MCI empowers motivated people to achieve outstanding performance, provides profound academic competence and creates i ... Baca lebih lanjut

MCI Management Center Innsbruck follows the concept of an Entrepreneurial School®. MCI empowers motivated people to achieve outstanding performance, provides profound academic competence and creates innovative know-how transfer within a strong international network. Baca Ringkas
Innsbruck , Antwerp + 1 Lagi Kurang