Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Sebelum Belajar

Program Sarjana Eksekutif Master dua tahun "Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan untuk Pemimpin Global dan Perniagaan Profesional" mengajar satu set kompetensi yang akan meningkatkan peluang karier anda. Eksekutif-eksekutif ambisi menerima latihan paruh waktu yang intensif dan mencabar dan peluang untuk mendapatkan ijazah akademik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Gambaran keseluruhan

Program MBA mewakili pendidikan umum dengan tumpuan antarabangsa yang kuat yang menggalakkan dan meningkatkan kecekapan profesional dan sosial pelajar. Peserta dalam kursus ini belajar bagaimana mengenal pasti dan menganalisis masalah keusahawanan secara sistematik, memberikan penyelesaian yang sesuai, dan membuat, serta melaksanakan, keputusan masing-masing.

Di samping mengajar teknik kepemimpinan dan rundingan, program ini memberi tumpuan kepada pembangunan dan mempromosikan kemahiran sosial mengenai kerja berpasukan, komunikasi, dan pembentangan. Para peserta mendapat keuntungan dari pertukaran dengan pelajar lain dan rangkaian pensyarah antarabangsa yang ditetapkan oleh MCI. Pengetahuan yang baru diperoleh, serta kecekapan antara budaya dan kemahiran sosial, yang diajar dalam kursus, membolehkan graduan menguasai tugas pengurusan masa depan dan tanggungjawab kepimpinan strategik.

Kemasukan

Permohonan kemasukan diterima secara bergulir. Dokumen yang diperlukan hendaklah dikemukakan secara dalam talian.

Tarikh

Tarikh tutup permohonan Tarikh Temu bual
1 02.02.2020 10.03.2020
2 29.03.2020 23.04.2020
3 31.05.2020 15.09.2020
4 23.08.2020 15.09.2020

Prasyarat

Pada prinsipnya, program ini menerima individu yang mempunyai ijazah akademik di peringkat Sarjana Muda sekurang-kurangnya atau sekurang-kurangnya pengalaman profesional yang relevan selama tiga tahun.

Di samping itu, pemohon dikehendaki memberikan bukti pengetahuan bahasa Inggeris yang mencukupi. Bukti yang relevan tidak boleh lebih lama dari tiga tahun dan mungkin termasuk sijil yang dikeluarkan untuk menyelesaikan mana-mana peperiksaan berikut:

  • TOEFL (skor minima 92)
  • IELTS (markah minimum 6.5)

Prosedur Kemasukan

Proses kemasukan terdiri daripada unsur berikut:

  • Borang permohonan
  • Surat motivasi
  • Bukti suatu arahan bahasa Inggeris yang mencukupi
  • Temu bual
  • Keputusan

Permohonan

Permohonan hendaklah dikemukakan melalui permohonan dalam talian yang disertakan dengan dokumen yang diperlukan (CV, Essay). Menyelesaikan ijazah akademik yang pertama dan sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman profesional dalam kedudukan yang layak sebelum memulakan program Master (idealnya, aktiviti profesional yang berkelayakan juga semasa program Sarjana) diperlukan.

Surat motivasi

Pemohon diminta untuk mengemukakan satu esei yang memperincikan motivasi mereka untuk mendaftar dalam program ini.

Bukti suatu arahan bahasa Inggeris yang mencukupi

Sijil ujian TOEFL atau IELTS. Skor sah selama tiga tahun dari tarikh ujian.

Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL)

Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) boleh diambil di mana-mana pusat TOEFL antarabangsa; skor minimum 92 mata diperlukan dalam ujian berasaskan internet.

  • IELTS Academic - Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa
  • Skor minimum 6.5

Temu bual

Temuduga memberi peluang kepada peserta pemohon untuk membentangkan diri mereka secara peribadi, untuk memberi komen tentang kerjaya mereka yang lalu, dan menjelaskan motivasi mereka untuk memohon, serta matlamat profesional jangka sederhana mereka.

Keputusan

Jawatankuasa kemasukan memutuskan pemohon pemohon untuk program Master.

Tarikh Akhir Kemaskini November 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Entrepreneurial School®Management Center Innsbruck menghubungkan satu sama lain dengan sains, ekonomi dan perundingan yang unik untuk konsep unik dari Sekolah Keusahawanan antarabangsa® Ditubuhkan... Baca lebih lanjut