Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Dapatkan ijazah AS dari negara anda, dengan 100% program dalam talian dan benar-benar dalam bahasa Sepanyol. Tiada Visa Bukan TOEFL.

Penerangan

Persekitaran perniagaan hari ini memerlukan profesional untuk menyesuaikan diri dengan pantas untuk mengubah, menilai secara strategik kekangan sumber dan menyediakan penyelesaian kepada masalah kompleks yang berkaitan dengan pelanggan, kakitangan, struktur, operasi dan pemegang saham. Terdapat permintaan para profesional perniagaan dengan kemahiran dan kemampuan yang diperlukan untuk membuat keputusan yang bermaklumat dan strategik untuk memosisikan kedudukan syarikat anda dalam pasaran.

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) direka untuk profesional yang mencari alat, pengetahuan dan kemahiran analisis yang diperlukan untuk analisis yang berkesan, membuat keputusan dan pentadbiran secara luas pelbagai industri dan organisasi.

Pengalamannya termasuk menavigasi dunia perniagaan yang tidak menentu. Program MBA didasarkan pada bidang utama yang diperlukan untuk memperoleh pengetahuan dan kemahiran khusus untuk membimbing kerjaya perniagaan anda. Pendekatan kurikulum disepadukan dan menyediakan peluang untuk penerapan pengetahuan secara langsung dari satu arah ke satu lagi, yang menghasilkan pelan perniagaan yang dapat dilaksanakan sepenuhnya. Pengalaman yang komprehensif ini membolehkan anda bekerja pada semua aspek yang terlibat dalam pembangunan dan pelaksanaan idea atau penyelesaian untuk keusahawanan atau perniagaan intra-perniagaan.

PENTING: Untuk program bahasa Inggeris , lawati snhu.edu.

Sebagai lulusan program MBA, anda akan lulus dengan:

 • Pengetahuan tentang disiplin khusus: Sama ada anda berminat dalam bidang kewangan, pemasaran, perakaunan atau disiplin lain, anda boleh menyesuaikan program MBA anda berdasarkan minat anda dengan memilih kawasan konsentrasi;
 • Strategi penyelidikan yang berkesan: Belajar untuk mengumpul, menyusun dan menganalisis data dan maklumat dari pelbagai sumber dengan berkesan.
 • Kemahiran komunikasi interpersonal: Melalui persembahan bertulis dan lisan, anda akan mengasah keupayaan anda untuk berhubung dengan orang dari pelbagai budaya dan dengan perspektif yang berbeza.
 • Peningkatan pengetahuan tentang perniagaan: Dengan mengetahui adat dan amalan, anda akan mengembangkan pemahaman anda tentang bidang perniagaan dan menjadi lebih siap untuk bersaing dalam pasaran tempatan dan global.
 • Pemahaman yang komprehensif mengenai bidang-bidang perniagaan yang kritikal: Anda akan mengetahui cara mengamalkan pandangan komprehensif bidang perniagaan dengan mengambil kira pengaruh dalaman dan luaran dalam membuat keputusan, seperti politik, etika, undang-undang, dasar ekonomi dan kepercayaan budaya

Kursus asas mungkin diperlukan untuk mereka yang mempunyai ijazah universiti dalam disiplin bukan perniagaan. Ijazah sarjana muda dengan purata keseluruhan minimum sebanyak 2.75 atau lebih tinggi diperlukan.

Objektif Program

 1. Menganalisa data primer dan sekunder menggunakan teknik kuantitatif dan kualitatif dan kemahiran teknologi maklumat untuk menyelesaikan masalah dengan berkesan dan membuat keputusan
 2. Terus dan beroperasi dalam peralatan pelbagai fungsi dalam persekitaran perniagaan yang rumit dan pelbagai
 3. Menunjukkan kemahiran komunikasi lisan dan bertulis untuk mengartikulasikan fikiran dan niat secara berkesan dalam pelbagai persekitaran perniagaan
 4. Mengintegrasikan pengetahuan antara budaya, ekonomi, geopolitik dan sistem untuk menyelesaikan masalah perniagaan yang rumit dalam persekitaran global
 5. Menggabungkan kelakuan undang-undang dan etika dan tanggungjawab sosial korporat dalam membuat keputusan perniagaan yang mampan
 6. Mewujudkan peluang perniagaan dan keusahawanan dalam persekitaran global yang menambah nilai kepada organisasi melalui integrasi, sintesis dan penerapan amalan perniagaan

Keperluan

Kursus asas

Jumlah kredit: 0

Selesaikan semua yang berikut

 • MBA501ES - Matematik dan statistik untuk syarikat (3)
 • MBA502ES - Ekonomi untuk perniagaan (3)
 • MBA503ES - Laporan analisis dan kewangan (3)
 • MBA610ES - Undang-undang Perniagaan (3)
 • OL500ES - Tingkah laku manusia dalam organisasi (3)

Jika anda dikehendaki mengambil kursus ini, anda boleh menggunakan kursus sebagai Pilihan Perniagaan Umum jika ia diperlukan untuk program anda. Anda hanya akan menerima kredit SECARA untuk kursus ini, walaupun mereka memenuhi keperluan Pilihan Perniagaan Umum tambahan.

Kursus Utama

Jumlah kredit: 27

Lengkap:

 • MBA515ES - Persekitaran perniagaan, inovasi dan keusahawanan (3)
 • MBA520ES - Perakaunan dan analisis kewangan (3)
 • MBA550ES - Kepimpinan Organisasi (3)
 • MBA560ES - Pemasaran dan strategi (3)
 • MBA635ES - Etika, budaya korporat dan tanggungjawab sosial (3)
 • MBA640ES - Kewangan, ekonomi dan membuat keputusan (3)
 • MBA665ES - Kesan kerajaan terhadap perniagaan (3)
 • MBA690ES - Pengurusan Operasi dan Teknologi (3)
 • MBA705ES - Seminar MBA (3)

Pilihan utama atau memilih tumpuan

Jumlah kredit: 9

9 kredit mata pelajaran: INT, ECO, FIN, IT, MBA, MKT, OL, SPT, QSO, atau MGT dalam julat bilangan kursus 500 - 899

Jumlah kredit: 36

Konsentrasi

Keusahawanan (Kepekatan)

Penerangan

Kepekatan MBA dalam Keusahawanan membolehkan pelajar meneroka strategi dan model untuk melancarkan dan mengendalikan perniagaan, termasuk penilaian perniagaan perundingan dan francais yang sedia ada dan berpotensi. Kepekatan ini memberikan pelajar pengetahuan strategik praktikal dan kemahiran keusahawanan berdasarkan teori kukuh dan amalan terbaik yang digunakan oleh usahawan dan usahawan yang berjaya.

Objektif kepekatan

 • Menunjukkan pengetahuan khusus dalam keusahawanan berdasarkan kecekapan teras pentadbiran perniagaan yang berkesan

Keperluan

Lengkap:

 • OL630ES - Keusahawanan dan pentadbiran perniagaan kecil (3)
 • OL635ES - Consulting (3)
 • OL640ES - Francais (3)

Jumlah kredit: 9

Pentadbiran Teknologi Maklumat (Kepekatan)

Penerangan

Kepekatan MBA dalam Pengurusan Teknologi Maklumat memberi tumpuan kepada peranan asas yang dimainkan oleh teknologi maklumat dalam menyokong operasi perniagaan harian dan membuat keputusan untuk mencapai objektif perniagaan. Pelajar memberi tumpuan kepada pentadbiran pelbagai aspek teknologi maklumat, termasuk hubungan antara struktur dan proses dalam pengurusan projek dan pentadbiran fungsi IT dalam sesebuah organisasi.

Objektif kepekatan

 • Mengintegrasikan, mensintesis dan menerapkan amalan perniagaan dalam konteks pengurusan IT untuk mewujudkan peluang perniagaan dan keusahawanan

Keperluan

Lengkap:

 • IT510ES - Teknologi Maklumat Lanjutan (3)
 • IT550ES - Pentadbiran Teknologi Maklumat (3)
 • IT657ES - Perancangan Sumber Perusahaan (3)

Jumlah kredit: 9

Perniagaan Antarabangsa (Konsentrasi)

Penerangan

Program MBA dengan tumpuan dalam Perniagaan Antarabangsa membolehkan pelajar menganalisis peluang, ketidakpastian dan risiko yang ada sekarang dalam persekitaran perniagaan kontemporari dan semakin global. Pelajar menggunakan teori dan konsep perniagaan antarabangsa semasa dan mengintegrasikan pengalaman dunia nyata untuk menilai fenomena perniagaan global dalam pelbagai konteks budaya, politik, sosial dan ekonomi. Kepekatan ini menyediakan pelajar menjadi pemimpin dan pengurus yang lebih berkesan dari organisasi kebangsaan dan multinasional yang menghadapi peningkatan persaingan global.

Objektif kepekatan

 • Membangunkan strategi yang berkesan untuk menilai dan mengurus organisasi perniagaan, kakitangan dan pengembangan pasaran asing dalam pelbagai persekitaran budaya, ekonomi, politik dan undang-undang

Keperluan

Kursus konsentrasi

Jumlah kredit: 9

Lengkap:

 • INT610ES - Persekitaran korporat multinasional (3)
 • INT640ES - Strategi Pasaran Antarabangsa (3)
 • INT650ES - Pentadbiran kewangan dan perdagangan antarabangsa (3)

Jumlah kredit: 9

Pengurusan Projek (Konsentrasi)

Penerangan

Kepekatan MBA dalam Pengurusan Projek memberi peluang kepada pelajar untuk mengurus projek dengan berkesan dari awal hingga akhir. Pelajar meneroka teori, kaedah dan amalan dunia sebenar yang akan membantu mereka memulakan, merancang, melaksanakan, mengawal dan menutup projek. Pelajar juga boleh memilih untuk meneroka proses penyelesaian masalah dan membuat keputusan atau mendapatkan keperluan tambahan yang diperlukan untuk peperiksaan pensijilan PMP.

Objektif kepekatan

 • Menunjukkan pengetahuan khusus dalam pengurusan projek berdasarkan kecekapan teras pentadbiran perniagaan yang berkesan

keperluan

Lengkap:

 • QSO640ES - Pengurusan Projek (3)
 • QSO680ES - Seminar dalam pengurusan projek (3)

3 kredit yang berikut:

 • QSO510ES - Analisis kuantitatif untuk membuat keputusan (3)
 • QSO645ES - Pengurusan projek untuk pensijilan PMP (3)

Jumlah kredit: 9

Analisis Kuantitatif (Kepekatan)

Penerangan

Memandangkan dunia perniagaan menjadi semakin rumit dan didorong data, penerapan alat dan teknik kuantitatif semakin penting. Pengurus nilai syarikat yang boleh menggabungkan penggunaan data dan fakta dengan pengalaman dan penghakiman untuk membuat keputusan. Cadangan berdasarkan analisis data keras sentiasa diterima dengan mudah oleh pengurusan kanan. Mampu mengendalikan maklumat kuantitatif, serta maklumat kualitatif, adalah kombinasi yang hebat untuk kejayaan dalam dunia perniagaan. Kepekatan ini akan menyediakan anda untuk membuat keputusan dari perspektif saintifik dan optimum berdasarkan penggunaan alat dan teknik kuantitatif.

Objektif kepekatan

 • Menganalisis data perniagaan menggunakan teknik kuantitatif dan kualitatif dan kemahiran teknologi maklumat untuk menyelesaikan masalah dan membuat keputusan dengan berkesan.

Keperluan

Lengkap:

 • QSO510ES - Analisis kuantitatif untuk membuat keputusan (3)
 • QSO520ES - Sains pentadbiran melalui spreadsheet (3)
 • QSO530ES - Statistik penggunaan untuk pengurus (3)

Jumlah kredit: 9

Syarat Kemasukan

Untuk ijazah dalam MBA, Sarjana Pemasaran, Sarjana Kewangan, Sarjana dalam Pengurusan Projek dan Operasi, keperluan kemasukan berikut mesti dipenuhi:

 • Tidak menjadi pemastautin Amerika Syarikat (Bukti kelayakan diperlukan).
 • Borang permohonan penuh.
 • Ijazah Sarjana Muda dengan purata minimum 2.75 [B-] pada skala GPA Amerika.
 • Mahir dalam bahasa Sepanyol.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Southern New Hampshire University es una institución privada, sin fines de lucro, acreditada en Estados Unidos, con la misión de transformar las vidas de los estudiantes. Nuestro éxito se define por e ... Baca lebih lanjut

Southern New Hampshire University es una institución privada, sin fines de lucro, acreditada en Estados Unidos, con la misión de transformar las vidas de los estudiantes. Nuestro éxito se define por el éxito de nuestros alumnos. Al desafiar constantemente el status quo y proporcionar el mejor apoyo en educación superior, Southern New Hampshire University expande el acceso a la educación al crear experiencias educativas de alta calidad, accesibles e innovadoras, para satisfacer las necesidades únicas de cada alumno. Southern New Hampshire University actualmente ofrece más de 200 programas en inglés, tanto en campus como en línea. Al ofrecer títulos en línea y experiencias educativas en español para no residentes de los EE.UU, nos enorgullece continuar creando nuevas vías para que los estudiantes accedan a una educación de alta calidad, en apoyo de nuestra misión. Baca Ringkas