Read the Official Description

Apolos University-School of Business menawarkan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang 100% secara online. Program ini dirancang untuk pelajar dengan ijazah sarjana muda tahap dalam perniagaan atau bidang yang berkaitan. Mencerminkan amalan organisasi yang berjaya, program MBA kami mengemulasi persekitaran perniagaan, menekankan pengetahuan praktikal dan kemahiran teknologi yang boleh digunakan dengan serta-merta. Program MBA adalah berdasarkan 37 kredit kursus peringkat siswazah.

Apolos University komited untuk menyediakan individu yang mempunyai kualiti tertinggi pendidikan yang diperlukan untuk maju dalam profesion mereka. Siswazah dari program ini bersedia untuk mengambil alih dan berjaya dalam peranan kepimpinan dalam dunia perniagaan hari ini. Program ini menyediakan fleksibiliti maksimum dan direka bentuk untuk meningkatkan peluang kerjaya pelajar di samping membina pemimpin perniagaan yang berjaya dan beretika.

Program ijazah MBA direka untuk memenuhi keperluan pendidikan pelajar dengan menawarkan ijazah lanjutan kualiti yang akan menyediakan pelajar dengan alat-alat yang diperlukan untuk berjaya sebagai pemimpin dalam dunia perniagaan hari ini. Matlamat utama program ini adalah untuk menyediakan kedua-dua pengalaman dan menawarkan peluang praktikal dan amali untuk rangkaian dengan pemimpin perniagaan dalam masyarakat dunia.

Program Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan Objektif:

AU MBA graduan akan dapat mencapai yang berikut:

 • Memenuhi peranan kepimpinan dalam persekitaran perniagaan yang menggunakan strategi perniagaan yang baik dan matlamat.
 • Mensintesis pemahaman yang menyeluruh operasi fungsi perakaunan pengurusan, kewangan, ekonomi, pemasaran, operasi, pengurusan rantaian bekalan, sumber manusia, sistem maklumat, dan kepimpinan organisasi.
 • Mengenal pasti, menganalisis, dan menyelesaikan masalah pengurusan yang kompleks yang memerlukan pemikiran maju kritikal, pemahaman teknikal dan kemahiran membuat keputusan.
 • Menggunakan kemahiran penyelidikan lanjutan, laporan bertulis kecekapan dan kemahiran proses kumpulan.
 • Mempengaruhi organisasi dalam persekitaran perniagaan global.
 • Berkesan menguruskan persekitaran perniagaan silang budaya menggunakan kepimpinan dan pengurusan konflik kaedah yang terbukti.
 • Memudahkan perancangan strategik melalui penggunaan penyelidikan dan membuat keputusan yang kukuh.
 • Menjalankan perniagaan dengan standard etika dan profesional yang tinggi.
 • Menggunakan teori dan model dari segi konsep maju dalam persekitaran perniagaan.
 • Memimpin organisasi menggunakan pengetua yang menambah nilai bukan sahaja kepada keuntungan dan produktiviti perusahaan, tetapi juga menambah nilai kepada pemegang kepentingan dan pelanggan organisasi.
 • Menggubal kerjaya memajukan pengetahuan dan kemahiran sebagai pemimpin dan pengamal.

Tahap dan Jenis Penyelidikan Diperlukan: Tahap Master

Penguasaan dan penggunaan metodologi penyelidikan perniagaan kuantitatif dan kualitatif yang melibatkan kajian kes dunia sebenar dan tugasan penyelidikan akademik sepanjang menyiapkan kurikulum teras program ijazah sarjana.

Program taught in:
English

See 8 more programs offered by Apollos University »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019