Kursus Pengenalan

(MBA) adalah yang paling terkenal dan paling banyak diiktiraf pengurusan kelayakan pendidikan di dunia. Ia telah menjadi salah satu yang paling dicari selepas kelayakan dalam dunia korporat hari ini sebagai pra-syarat untuk jawatan pengurusan paling atas dan juga untuk kemajuan kerjaya yang berjaya. Pemimpin perniagaan di seluruh dunia mempertimbangkan MBA sebagai kunci kepada kejayaan berterusan kerjaya dalam sektor-sektor seperti sektor perkhidmatan yang lain pembuatan, kejuruteraan, perniagaan, pendidikan, penjagaan kesihatan dan.

Bagi memenuhi keperluan yang dinamik dan pada masa-masa, persekitaran perniagaan yang bergelora, kelayakan MBA itu sendiri yang sentiasa berubah dan menyesuaikan diri. Selain melengkapkan graduan MBA dengan kelayakan yang akan membuka jalan ke atas jawatan pengurusan dalam syarikat-syarikat besar atau multinasional, MBA juga relevan kepada mereka yang memilih jawatan dalam yang lebih kecil, tetapi syarikat-syarikat progresif serta usahawan yang ingin menjalankan perniagaan sendiri. Salah satu sebab yang paling menarik untuk melakukan MBA adalah untuk meningkatkan peluang kerjaya melalui pembangunan peribadi yang berkesan dan pembangunan kapasiti.

Cabaran yang dikenakan oleh abad ke-21 membuat menaik taraf dan Meningkatkan kemahiran dan kelayakan penting untuk memenuhi permintaan yang ditetapkan oleh syarikat-syarikat, pelanggan dan persekitaran yang pesat berubah di mana perniagaan beroperasi.

Pra-syarat (s):

Tahap pencapaian yang diperlukan untuk masuk ke dalam program ini adalah Ijazah Kepujian yang sesuai atau kelayakan yang setaraf ATAU Diploma Pascasiswazah atau kelayakan yang setaraf dengannya ATAU ijazah sarjana muda profesional di peringkat NQF 8 (480 kredit). Di samping itu pemohon mesti
(i) berumur 25 tahun atau lebih tua dan
(ii) mempunyai pengalaman kerja sekurang-kurangnya tiga tahun.

Sesuai dengan imperatif kebangsaan meluaskan akses dan selaras dengan misi RBS, maksimum 10% daripada kohort boleh diterima masuk melalui laluan kemasukan alternatif RPL.

MBA terdiri daripada dua belas modul kursus (sebelas modul teras dan satu modul elektif) dan komponen disertasi penyelidikan akhir. Program ini disusun secara trimester empat bulan. Pelajar dikehendaki menyiapkan tiga modul pada setiap trimester. Peringkat akhir darjah terdiri daripada menyiapkan disertasi. Tempoh minimum program MBA adalah dua puluh bulan.

Program ini terdiri daripada struktur berikut:

Tahun 1

Trimester 1

 • Pengurusan Strategik dan Perubahan
 • Ekonomi Pengurusan
 • Pemasaran Strategik

Trimester 2

 • Ekonomi politik global
 • Kepimpinan dan Pembangunan Modal Insan
 • Tadbir Urus dan Kelestarian

Trimester 3

 • OPERASI DAN PENGURUSAN SUPPLY CHAIN
 • Maklumat dan Pengurusan Pengetahuan
 • Perakaunan dan Kewangan

Tahun 2

Trimester 4

 • KEUSAHAWANAN
 • Penyelidikan dan Statistik Kaedah

Dan salah satu elektif daripada modul-modul berikut:

 • Perbankan dan Kewangan Islam
 • pengurusan penjagaan kesihatan
 • pengurusan sektor awam

Trimester 5

 • Disertasi

Menyampaikan Program MBA

Program REGENT Business School MBA terutamanya yang ditawarkan melalui kaedah pembelajaran jarak jauh. Ini termasuk campuran fleksibel bengkel dan kuliah, pembelajaran bersindiket dan kajian bebas dan sokongan akademik yang berterusan dan bimbingan oleh kakitangan akademik.

Satu bahagian sokongan pelajar yang berdedikasi menawarkan bantuan pentadbiran dan kaunseling kepada pelajar semasa program ini. Penyampaian program sensitif kepada pelbagai keperluan pelajar terutama mereka yang terus bekerja sepenuh masa semasa belajar melalui pembelajaran jarak jauh.

Pada pendaftaran, setiap pelajar menerima pek kajian yang menyeluruh yang mengandungi bahan-bahan kajian bagi setiap modul yang didaftarkan mereka, kalendar akademik terperinci dan butir-butir lain yang berkaitan dengan program akademik. Selain bengkel, pelajar juga mempunyai akses kepada sokongan tutor melalui telefon atau e-mel. Laman web RBS menyediakan pelbagai perkhidmatan dalam talian dan bimbingan sepanjang program MBA.

Program 'Jarak Supported' MBA

Ijazah ini juga ditawarkan melalui pelan penghantaran meningkat dirujuk di RBS sebagai 'Disokong Jarak' MBA. Pilihan ini bertujuan untuk pelajar-pelajar yang lebih suka meningkat hubungan melalui kajian mereka. Pelajar MBA di Disokong program Jarak MBA mengikuti kuliah, melaksanakan kajian kes analisis, simulasi perniagaan dan kerja kumpulan pada setiap minggu.

Kelebihan program 'Jarak Supported'

Menghadiri kuliah bersama-sama dengan kumpulan yang sama pelajar menawarkan:

 • Satu rangkaian rakan-rakan dengan berpanjangan hubungan perniagaan dan sosial
 • Masa belajar yang berdedikasi dan interaksi dengan ahli akademik yang berpengalaman
 • Akses kepada pemimpin perniagaan dan industri terkemuka

Program 'Jarak Supported' MBA ditawarkan di kawasan-kawasan berikut: Durban, Johannesburg, East London, Namibia, Swaziland dan Zambia.

Tempat Peperiksaan

Peperiksaan boleh ditulis dalam lokaliti berikut: Durban, Johannesburg, East London, Polokwane, Nelspruit, Windhoek, Lusaka dan Matsapha.

Tempat peperiksaan adalah ditentukan berdasarkan permintaan pelajar.

Kurikulum

Dalam konteks RBS MBA Falsafah, kurikulum RBS MBA bertujuan membangunkan keupayaan intelektual pelajar, personaliti eksekutif dan kemahiran pengurusan melalui pengadunan yang sesuai pendidikan perniagaan dan pelbagai disiplin. Kurikulum MBA menyediakan pelajar dengan pendidikan pengurusan yang komprehensif amalan terbaik yang diiktiraf secara global dengan fleksibiliti penyesuaian mereka kepada konteks keusahawanan dan masyarakat pribumi.

Kurikulum program ini muncul dari pengurusan pendidikan umum kepada pengkhususan dalam bidang-bidang perniagaan yang pelbagai. Kemahiran pengurusan am seperti komunikasi lisan dan bertulis, membuat keputusan, kepimpinan, kerja berpasukan dan dibangunkan di kalangan pelajar di peringkat awal program ini akan menyediakan mereka dengan asas yang kukuh untuk lebih banyak kajian lanjutan di peringkat elektif semasa peringkat seterusnya.

Modul-modul Teras diajar mengintegrasikan maklumat dan teori-teori dari pelbagai disiplin, termasuk komunikasi, ekonomi, perakaunan, kaedah kuantitatif, pemasaran, kewangan, struktur organisasi dan pengurusan strategik.

RBS MBA menyediakan pelajar untuk berfikir secara kritis mengenai isu-isu perniagaan bagi membolehkan mereka membangunkan kefahaman strategik dan menunjukkan pemahaman konstruk teori kompleks dalam bidang perniagaan utama.

MBA Disertasi

Elemen penutup program MBA adalah memilih tajuk penyelidikan, menggunakan kaedah penyelidikan yang sesuai dalam konteks organisasi dan kemudian menganalisis dan melaporkan keputusan dalam disertasi antara 12 000-15 000 perkataan.

Projek penyelidikan dan disertasi meletakkan sasaran untuk mengenal pasti dan meneroka isu pengurusan yang ketara di samping mesyuarat kerjaya peribadi bertujuan, standard akademik dan dalam banyak contoh objektif organisasi.

Disertasi mungkin memberi tumpuan kepada satu daripada yang berikut:

 • Pengenalan dan penyelidikan isu perniagaan atau pengurusan kepentingan atau nilai kepada pelajar dalam kerjaya mereka.
 • Satu projek berasaskan organisasi, biasanya dengan majikan pelajar.
 • Siasatan satu konsep perniagaan, yang boleh membawa kepada bekerja sendiri atau perniagaan start-up

Pelbagai peluang untuk projek-projek berasaskan organisasi mungkin timbul daripada pelbagai RBS rangkaian dan hubungan dengan pihak berkepentingan luar.

Sokongan Disertasi

Sebaik sahaja cadangan penyelidikan telah dikemukakan dan diluluskan, seorang penyelia penyelidikan diperuntukkan kepada pelajar. Penyelia akan menjadi pakar dalam bidang pengajian yang pelajar hendak menyiasat dan akan memberi bantuan semasa proses penulisan disertasi.

Di samping itu, jabatan penyelidikan dan perpustakaan akan disediakan untuk membantu dengan bahan sumber yang diperlukan untuk penulisan disertasi. Klinik Penyelidikan juga diadakan secara tetap untuk membantu kemajuan dan membantu mengatasi halangan-halangan dalam perjalanan ke siap berjaya. Seperti sokongan disertasi menyeluruh membolehkan pelajar untuk bekerja kepercayaan, memberi dia / terbaik dan menyiapkan disertasi ini dalam masa yang diperuntukkan.

Keperluan kemasukan untuk program ini

Tahap pencapaian yang dikehendaki bagi kemasukan ke dalam program ini ialah:

 • Ijazah Sarjana Muda Kepujian yang sesuai atau kelayakan yang diiktiraf setaraf ATAU;
 • Diploma Lepasan Ijazah yang sesuai atau kelayakan yang diiktiraf setaraf ATAU;
 • ijazah Sarjana Muda profesional di peringkat NQF 8 (480 kredit)

Di samping itu pemohon mesti:

 • menjadi 25 tahun atau lebih tua dan;
 • mempunyai sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman bekerja

Sesuai dengan imperatif kebangsaan meluaskan akses dan sebaris dengan misi RBS, maksimum 10% daripada kohort boleh diterima masuk melalui laluan kemasukan alternatif RPL.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Regent Business School »

Kursus ini Online
Start Date
Feb 2020
Duration
20 
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan

Feb 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date