Sarjana Pengurusan dan Perlindungan Alam Sekitar

Umum

Penerangan Program

Sekarang telah diterima secara meluas bahawa kesihatan manusia dan kesejahteraan bergantung kepada kualiti alam sekitar yang tertakluk kepada tekanan harian dari asal antropogenik. Pengurusan sumber asli yang mampan, pembangunan teknologi dekontaminasi, penggunaan sumber tenaga boleh diperbaharui dan pembangunan metodologi yang sesuai adalah beberapa isu yang diperlukan untuk pengurusan alam sekitar yang sepatutnya.

Program Pengurusan "Perlindungan dan Perlindungan Alam Sekitar" , menggunakan pendekatan interdisipliner dan metodologi pendidikan terbuka dan jarak jauh, bercita-cita untuk menyumbang kepada promosi alam sekitar di peringkat sosial dan negeri dan memindahkan kepada para pelajarnya pengetahuan tahap tinggi yang diperlukan untuk pengurusan alam sekitar . Matlamatnya adalah untuk mencari penyelesaian pengurusan dan teknikal, serta melindungi alam sekitar dari salah laku.

Siapa yang berminat dengan program "Pengurusan dan Perlindungan Alam Sekitar" program pascasiswazah?

Program Pengajian Siswazah "Pengurusan dan Perlindungan Alam Sekitar" ditujukan kepada:

 • Graduan dalam bidang berkaitan alam sekitar, terutamanya graduan Universiti atau Bidang Teknologi dalam Perhutanan, Pertanian, Biologi, Geologi, Fizik, Kimia, Sains Alam Sekitar dan Kejuruteraan.
 • Pekerja dalam perkhidmatan awam yang berkaitan dengan alam sekitar
 • Pekerja di organisasi alam sekitar bukan kerajaan
 • Graduan lain yang mempunyai kepentingan yang lebih luas dalam isu alam sekitar dan pengurusan alam sekitar

Apa yang boleh saya lakukan dengan Sarjana dalam "Pengurusan dan Perlindungan Alam Sekitar"?

 • Untuk menggunakan alat dan teknik yang diterima secara meluas untuk menyelesaikan masalah alam sekitar.
 • Sebagai ijazah pertama anda memberikan anda hak rasmi yang relevan, ijazah Sarjana akan memberikan anda peluang penting untuk bekerja sebagai pereka, dengan menjalankan kajian impak alam sekitar atau dengan merancang aplikasi seperti tanaman photovoltaic dan ladang angin.
 • Memohon kaedah penilaian dan perlindungan alam sekitar moden.
 • Untuk memperoleh kemahiran untuk melibatkan diri dengan alam sekitar di peringkat penyelidikan.
 • Gunakan pendekatan antara disiplin untuk menangani masalah alam sekitar yang rumit.
 • Menggabungkan pengalaman kerja anda dengan trend moden dalam pengurusan dan perlindungan alam sekitar.

Struktur Program

Program Pascasiswazah "Pengurusan dan Perlindungan Alam Sekitar" mempunyai dua (2) arahan pengkhususan:

 1. Tenaga dan Pencemaran
 2. Pengurusan Ekosistem Terestrial

Program ini termasuk dua modul tematik wajib:

 • "Pengurusan dan Perlindungan Sumber Asli"
 • "Metodologi dan Teknik Penyelidikan Alam Sekitar"

Dengan kejayaan menyelesaikan dua kursus wajib ini, pelajar memilih salah satu unit tematik terpilih yang berikut, bergantung kepada arah pengkhususan mereka:

 • Tenaga dan Pencemaran
 • Pengurusan dan Perlindungan Ekosistem Terestrial

Di samping itu, untuk memperoleh ijazah pascasiswazah, disertasi Master juga diperlukan untuk disertasi yang berjaya, selepas berunding dan dengan kerjasama guru program.

Oleh itu, syarat-syarat untuk mendapatkan gelar pascasiswazah adalah seperti berikut: (1) kehadiran dan peperiksaan yang berjaya dalam tiga (3) Modul Tematik (2) tesis tuan yang berjaya.

Setiap pelajar boleh memilih satu hingga dua mata pelajaran setiap tahun akademik. Kursus ini bermula pada awal bulan Oktober dan berakhir pada bulan Jun, apabila ujian bertulis akhir dijalankan.

Keperluan kemasukan

Untuk kemasukan ke program pascasiswazah, perlu memiliki ijazah dari institusi pendidikan tinggi yang diiktiraf. Serta untuk kajian semua kurikulum Universiti Terbuka Cyprus, memandangkan sifat pembelajaran jarak jauh, prasyarat adalah kebiasaan dengan komputer dan keupayaan untuk menggunakan e-mel dan Internet.

Pemohon juga perlu:

 1. Mereka adalah graduan Universiti atau Bidang Teknologi Perhutanan, Pertanian, Biologi, Geologi, Fizik, Kimia, Sains Alam Sekitar dan Jurutera Kimia, Jurutera Awam, Topografi, Jurutera Elektrik, Jurutera Alam Sekitar, Arkitek, Jurutera Mekanikal dan Sains Berkaitan dari Institusi Pengajian Tinggi yang diiktiraf atau seluruh dunia

Mereka mempunyai pengetahuan yang sangat baik dalam bahasa Inggeris : Master ini banyak digunakan dalam kesusasteraan sains dalam bahasa Inggeris (artikel dan buku saintifik). Oleh itu, adalah perlu bagi pelajar untuk mempunyai keselesaan bahasa Inggeris untuk mempelajari teks tersebut, tetapi juga kuliah. Terutama dalam tesis diploma mereka, pelajar akan menggunakan bibliografi Bahasa Inggeris terutamanya. Pelajar tidak akan dikehendaki menghasilkan bahasa bertulis atau bertutur dalam bahasa Inggeris.

Permohonan

Aplikasi hanya boleh dikemukakan secara elektronik melalui laman web FSSY di pautan berikut: https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EN

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degre ... Baca lebih lanjut

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degrees at all levels (undergraduate, master and doctoral). Building on its origins as the country’s only University dedicated to distance education, OUC is growing quickly in academic stature and overall reputation. Today’s challenging realities have widened OUC’s horizons, helping to bring Cyprus near towards its strategic goal: to be established as a regional educational and research center and hub for international scholars and students alike in the Eastern Mediterranean basin. Baca Ringkas