Read the Official Description

Sarjana Pengurusan Antarabangsa (MIM)

Program MIMM Pengurusan Antarabangsa MIM direka untuk menyediakan pelajar yang telah menamatkan kursus pengajian dalam bidang yang berkaitan dengan perniagaan. Program ijazah MIM 36 kredit boleh diselesaikan dalam satu tahun akademik (terdiri daripada dua semester). Kursus ini merangkumi pelbagai topik dalam pentadbiran perniagaan dan ekonomi, pelajar yang layak untuk masa depan dalam pentadbiran perniagaan dan perhubungan awam.

Banyak jawatan perniagaan antarabangsa yang terdapat di Amerika Syarikat, tetapi banyak peluang untuk bekerja dan melancong ke luar negara. Sebagai tambahan kepada prinsip-prinsip perniagaan asas, para pelajar akan terbiasa dengan keadaan linguistik, sosial, ekonomi dan politik serta amalan perniagaan di beberapa negara. Prinsip dalam pentadbiran perniagaan, serta penerapan ekonomi dan psikologi pemasaran, dilindungi.

Tidak ada bidang khusus pengkhususan sarjana yang diperlukan untuk kemasukan ke program ini, tetapi satu tahun matematik sarjana muda sangat dinasihatkan.

Pendedahan: www.schiller.edu/disclosures

Program taught in:
English

See 5 more programs offered by Schiller International University - Florida, Heidelberg, Madrid, Paris »

Last updated February 6, 2019
This course is Online
Start Date
Open Enrollment
Duration
10 - 12 
Sepenuh masa
Price
21,144 EUR
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date