Sarjana Pengajian Teologi (MTS)

Umum

Penerangan Program

NationsUniversity menawarkan program dalam talian yang berpatutan, boleh diakses, dan terakreditasi. Semua program kami adalah 100% dalam talian dan bersandar. Belajar bila dan di mana hendak mengikut jadual anda.

NationsUniversity penderma s berdedikasi untuk pendekatan kami untuk mengajar kitab dan percaya Firman Tuhan adalah kunci kepada dunia yang lebih baik. Penderma yang murah hati ini sanggup membayar untuk belajar tiga bulan pertama anda. Hadiah ini membolehkan anda belajar tanpa sebarang kos kecuali yuran pendaftaran $ 25. Penderma-penderma ini sanggup melabur dalam anda dan membantu anda mendapatkan pendidikan Alkitab supaya anda dapat mengubah dunia anda. Pada akhir suku pertama anda, anda akan berada dalam kedudukan untuk membuat keputusan yang terbaik untuk anda. Semua pelajar baru yang tidak layak mendapat diskaun lain yang mendaftar pada atau selepas 3 Ogos 2019 layak mendapat hadiah ini. Tawaran ini berakhir pada 31 Disember 2019.

Adakah anda ingin belajar untuk ijazah MTS sepenuhnya dalam talian? Sapukan kepada NationsUniversity !

Adakah anda ingin menjadi seorang menteri, memimpin misi bukan keuntungan, menjadi misionaris, atau mempunyai pengajaran karier pengajian agama? Ini adalah contoh beberapa jawatan yang kami buka program pengajian teologi dalam talian untuk anda apabila tamat pengajian anda.

Program Sarjana NationsUniversity Bangsa- NationsUniversity Program Pengajian Teologi menyediakan jalan yang mudah diakses dan berpatutan untuk memperoleh ijazah dalam talian. Anda akan membangunkan pengetahuan dan kemahiran Alkitab melalui kajian diri. Fakulti yang berkelayakan membantu anda dalam pembangunan kaedah eksegetikal dan hermeneutikal.

Semua penasihat dalam program ini dilatih dalam pengajaran dalam talian, dengan itu memberi anda bimbingan yang terbaik. Semua program NU termasuk buku teks anda dengan kos tuisyen. Buku teks disediakan melalui perpustakaan dalam talian yang disokong oleh pelanggan Universiti. Juga, alat terjemahan disediakan tanpa biaya untuk pelajar ESL.

Dalam program ijazah Sarjana Pengajian Teologi kami, anda akan mengembangkan kemahiran praktikal untuk kerjaya masa depan anda. Teologi dalam hal ini difahami merangkumi kedua-dua kajian agama kritikal-terutamanya agama Kristian-dan amalannya. Oleh kerana kursus tersebut mungkin mengandungi komponen pembentukan teoretikal dan spiritual. Pemahaman teks dan tulisan suci kuno akan dipertingkatkan.

Kursus biasanya disiapkan satu demi satu, tetapi pelajar tidak dilarang untuk mendaftar dalam pelbagai kursus serentak. Untuk lebih banyak sokongan rakan dan maklumat tambahan, lihat halaman Facebook NU kami atau daftar untuk e-mel bermaklumat tentang program kami.

Apa yang kita katakan pelajar tentang NationsU?

Apakah itu MTS Degree?

Program Sarjana Pengajian Teologi adalah ijazah sarjana akademik umum yang menyediakan kajian serius mengenai Kitab Suci, teologi sejarah dan sistematik, teologi dan etika perbandingan. Kursus-kursus akan melengkapkan anda untuk memahami unsur-unsur yang lebih dalam iman Kristiani serta bagaimana ia berkaitan dengan isu-isu yang dihadapi oleh gereja Kristian hari ini.

NU adalah inovatif dalam pendekatannya; ia tidak mengurus kampus bata dan mortar dan mendidik anda dalam komuniti rumah anda. Semasa pengajian, anda akan bekerja secara bebas dibantu oleh fakulti antarabangsa kami menerusi kepakaran dari pelbagai kementerian dan bidang misi. Anda akan mempunyai kemungkinan untuk memperdalam pengetahuan anda dan mengembangkan kemahiran berfikir kritis. Ramai pelajar memilih MTS semata-mata sebagai satu cara untuk meningkatkan pengetahuan mereka mengenai agama Kristian serta membawa pengetahuan itu kepada keluarga, kerjaya, atau kehidupan individu mereka.

Program ini membina sama ada BRS atau program ijazah sarjana yang diperoleh di tempat lain. Sekiranya anda bekerja sepenuh masa atau tinggal di medan misi, sukar untuk menggugurkan semuanya dan pergi ke program kampus. Ijazah itu mewakili satu kajian dua tahun yang tidak dikenali.

NationsUniversity menawarkan cara yang fleksibel untuk mendapatkan gelar MTS sepenuhnya dalam talian. Program kami memberikan anda peluang yang sempurna untuk menggabungkan pengajian anda dengan keperluan hidup anda.

Mengapa mengambil ijazah dalam talian?

 • Akses pendidikan Amerika yang diiktiraf di seluruh dunia ketika tinggal di mana saja di dunia
 • Belajar mengikut kadar anda sendiri dalam keselesaan rumah anda, tanpa mengubah gaya hidup anda
 • Kembangkan kecekapan kerja digital anda menggunakan alat digital sebagai sebahagian daripada pengajian anda
 • Berhubung secara dalam talian dengan pelajar dari seluruh dunia dalam persekitaran antarabangsa yang asli

Bagaimana anda belajar dalam talian?

 • Kursus-kursus bebas menawarkan peluang untuk memberi tumpuan kepada kajian-kajian anda pada masa dan masa anda sendiri
 • Tiada semester atau tarikh akhir untuk bertemu
 • Menarik, bahan-bahan dalam talian terkini untuk mendapatkan pengetahuan tentang platform pembelajaran dalam talian kami
 • Penasihat yang dilatih dalam pendidikan dalam talian boleh didapati untuk memberikan sokongan penuh sepanjang pengajian anda

Apa yang akan kamu pelajari?

 • Memperkuat asas-asas dalam Perjanjian Lama dan Perjanjian Baru untuk memperkaya iman rohani peribadi dan mengembangkan kematangan rohani.
 • Memperbaiki pemahaman mereka tentang teologi alkitab melalui analisis sistematik Kitab Suci dalam pengaturan sosial, sejarah, dan kesusasteraannya.
 • Kursus-kursus ini memuncak dengan satu siri esei yang dikira untuk mengukur keupayaan pelajar untuk berfikir kritis mengenai topik moden memandangkan tulisan suci kuno.
 • Kursus elektif disesuaikan untuk mendapatkan pengetahuan lebih mendalam berdasarkan rancangan pembelajaran peribadi anda.

Pintu masuk peperiksaan

Tiada pemeriksaan masuk. Walau bagaimanapun, kemasukan ke program ijazah memerlukan kejayaan program kursus ketiga yang berjaya.

Syarat Bahasa Inggeris:

 • Penyerahan skor TOEFL 500 atau lebih atau pengganti yang dapat diterima (61 iBT, 6.0 IELPS, 44 PTE)
 • Gred level 3 on ACT Compass,
 • Pra-1 pada Peperiksaan Bahasa Inggeris Eiken,
 • Diploma sekolah menengah di mana arahan dalam Bahasa Inggeris, atau "C" atau lebih baik dalam Bahasa Inggeris Komposisi dari kolej yang diakreditasi) oleh pelajar yang bahasa ibunda tidak bahasa Inggeris.

Fakta Utama

 • Program Ijazah: Pengajian Teologi
 • Jenis pendidikan: Ijazah Sarjana
 • Gelaran Ijazah: Sarjana Pengajian Teologi (MTS)
 • Tempoh dan beban kerja: 36 kredit / 2 tahun
 • Lokasi kajian: Sepenuhnya Online
 • Tempoh permohonan seterusnya: Buka Pendaftaran
 • Kajian bermula: Selepas Penyiapan Pendaftaran

Pemindahan Kredit

Maksimum enam (6) kredit semester boleh diterima dalam pemindahan ke MTS, dengan syarat kreditnya adalah (1) keagamaan, (2) berasal dari institusi yang diakreditasi, dan (3) tidak diterapkan ke tahap yang lain. Tiada kredit akan dikenakan ke arah MTS yang telah digunakan untuk ijazah sarjana lain yang dikeluarkan oleh NationsUniversity .

Bagaimana saya mendaftar?

Anda mesti melengkapkan borang pendaftaran dalam talian di Bagaimana Kami Mendaftar? halaman.

Untuk arahan terperinci mengenai penggunaan dan contoh kriteria kemasukan, lawati halaman Pengenalan Kemasukan kami.

Anda boleh mula belajar apabila selesai proses pendaftaran dan bayaran yuran pendaftaran $ 25 USD.

Berapa Banyak Kos NU?

 1. Yuran Pendaftaran - Yuran pendaftaran awal sebanyak $ 25 akan dikenakan kepada semua pelajar baru.
 2. Yuran Pengajian - Tuisyen $ 450 setiap suku tahun akan dikenakan kepada pelajar yang dikenalpasti di bawah dalam Bahagian 3. Penaksiran suku tahunan meliputi tuisyen untuk satu kursus, atau seberapa banyak kursus yang ingin pelajar cuba mengikut rancangan pengajaran akademiknya semasa suku tahun akademiknya.
 3. Kumpulan Diskaun: Pelajar yang tinggal di luar negara maju layak mendapat diskaun 100% ke atas tuisyen, tidak termasuk yuran pendaftaran. Klik di sini untuk mengetahui jika anda layak .
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

We are "a school without walls" that provides an affordable, high-quality Christian education for everyone.

We are "a school without walls" that provides an affordable, high-quality Christian education for everyone. Baca Ringkas