Diiktiraf sebagai salah satu program teratas di dunia, Sarjana Pengajian Profesional Universiti Georgetown dalam Pengurusan Industri Sukan boleh didapati dalam format dalam talian. Program ini, yang ditawarkan melalui Sekolah Pengajian Berterusan, menyediakan pelajar dengan kemahiran pengurusan dan kepimpinan perniagaan yang diperlukan untuk melancarkan kerjaya yang berjaya dan berkesan dalam industri sukan.

Program siswazah yang diiktiraf sepenuhnya ini terdiri daripada fakulti pengamal industri terkemuka yang membawa kepakaran yang patut diberi perhatian kepada setiap kursus dan menyampaikan model pembelajaran praktikal dan diterapkan berdasarkan prinsip tanggungjawab, etika, dan perkhidmatan.

Sebagai graduan program dalam talian Pengurusan Industri Sukan, pelajar akan mempunyai pemahaman yang komprehensif mengenai industri sukan di bidang yang termasuk etika, kepimpinan, pemikiran kritikal dan analisis, ketajaman dan tanggungjawab perniagaan sukan, komunikasi, perancangan strategik, kerja berpasukan dan dinamik kumpulan , perspektif global, dan pengurusan projek dan pelaksanaan. Sebagai tambahan kepada bidang-bidang ini, pendekatan global untuk program ini menyediakan para pelajar untuk mengejar banyak jawatan dalam industri di seluruh organisasi yang termasuk:

  • Pasukan dan Liga Profesional
  • Athletics Collegiate
  • Pemasaran dan Agensi Perwakilan Sukan
  • Bukan keuntungan dan Pentadbiran Kerajaan
  • Entiti Media

Sarjana Pengajian Profesional dalam Pengurusan Industri Sukan terdiri daripada 10 kursus yang berjumlah 30 jam kredit. Kurikulum ini direka untuk mempamerkan aplikasi praktikal setiap kursus dan mencerminkan dinamik yang berkembang dan berubah dalam setiap sektor industri sukan global.

Pada akhir program, pelajar akan melengkapkan projek batu kapur di bawah bimbingan profesional industri sukan dan fakulti program. Projek ini akan membantu pelajar melatih kerjaya pengurusan sukan mereka selepas tamat pengajian. Dan kerana Georgetown membolehkan para pelajar memperoleh gelar tuannya secara dalam talian, mereka boleh mempersiapkan diri untuk kerjaya dalam sukan bila-bila masa dan di mana sahaja ia paling mudah.

Program diajar dalam:
  • English
Georgetown University Online

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Georgetown University Online »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 8, 2018
Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sambilan