Sarjana Pengajian Kristian (Dalam Talian)

Umum

Penerangan Program

Di Union University , Be Transformed

Master of Christian Studies (MCS) di Union University direka khusus untuk pendeta, mubaligh, penanam gereja, warga asing yang menanam jemaat etnik di Amerika Syarikat, dan ahli kakitangan gereja. Laypersons yang ingin menjadi lebih baik secara alkitabiah juga akan mendapat manfaat daripada program ini.

Tersedia sepenuhnya dalam talian, program ini boleh disiapkan dalam masa dua tahun sahaja.

Kajian dan Kementerian

Murid-murid MCS menjadi biblikan dan teologi berasaskan sambil membangun kemahiran kementerian. Dalam program di tempat, pelajar digalakkan untuk menggunakan pengajaran kelas ke kementerian gereja setempat melalui tugasan yang diarahkan. Program yang sangat interaktif menumpukan semua kursus mengenai tugas misi gereja dalam konteks kajian alkitabiah dan teologi.

Penekanan Program

Kursus MCS adalah asas, dari segi keupayaan pelajar untuk berfikir secara alkitabiah dan teologi, dan sinergistik, memupuk kementerian yang berkesan. Para pelajar MCS menjadi biblik dan teologi berasaskan sambil membangun kemahiran kementerian yang mengintegrasikan iman dan pembelajaran.

Kemudahan

Tahap jam 36 kredit boleh diselesaikan dalam satu hingga dua tahun. Kebanyakan kursus MCS, sama ada di salah satu kampus Union atau dalam talian, ditawarkan dalam format lapan minggu dipercepatkan. Mereka ditawarkan sekurang-kurangnya sekali setiap tahun.

Hasil Pembelajaran Pelajar Yang Diharapkan

  • Pelajar akan memperoleh kecekapan dalam (dan memperdalam kemahiran analitik mereka seperti yang mereka fikirkan) teks, teologi, dan sejarah Kristian alkitabiah, serta bagaimana ini berlaku kepada kementerian-kementerian gereja.
  • Pelajar akan memperoleh kemahiran dalam kaedah pengajian Alkitab, pengajaran / pengajaran Alkitab, dan prinsip kepimpinan.
  • Pelajar akan mengintegrasikan apa yang mereka pelajari dalam kelas dengan kementerian yang mereka selesaikan dalam gereja atau tempat kementerian mereka.
  • Pelajar akan lebih bermotivasi untuk mengambil bahagian dan memimpin gereja-gereja mereka dalam memajukan kerajaan Allah.
  • Pelajar akan menunjukkan komitmen untuk menerapkan Kitab Suci kepada kehidupan peribadi dan kementerian mereka.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Learn through rigorous academics. Thrive in a Christ-centered community. Succeed in your life and career. At Union University, be transformed.

Learn through rigorous academics. Thrive in a Christ-centered community. Succeed in your life and career. At Union University, be transformed. Baca Ringkas