Sarjana Pengajian Alkitabiah (Dalam Talian)

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Sarjana dalam Pengajian Ijazah Dalam Talian

Kursus dalam talian ini diajar dalam bahasa Inggeris sahaja.

Biarkan Penulis Kitab datang bersama untuk membuka, mendedahkan dan menerangkan Kitab Suci kepada anda! Hati anda akan membakar dalam diri anda dan kehidupan anda akan berubah apabila anda melampaui semata-mata mengkaji Bible anda kepada meditasi alkitabiah yang benar.

 • Adakah Tuhan mendedahkan diri kepada Abraham sebagai Yehuwa sehingga dia dapat meningkatkan pemahaman doktrin dan teologi Abraham tentang Dia? Bukankah Dia mendedahkan diri-Nya sebagai Yehuwa Jireh sehingga Abraham dapat mengalami penyediaan Tuhan dalam masa yang diperlukan?
 • Adakah anda berpuas hati untuk mempelajari semua yang anda boleh tentang Tuhan? Tidakkah anda mahu melampaui pengetahuan kepala untuk "pengetahuan yang benar" - pengetahuan yang datang daripada mengalami Dia dalam semua kemuliaan-Nya?

Jika ya, maka Sarjana Pengajian Alkitabiah dari Christian Leadership University adalah tepat yang anda cari.

125537_bible-1868070_960_720.jpg

Peksel / Pixabay

Sarjana Pengajian Alkitabiah yang bernilai lebih jauh daripada kertas yang dicetak di atas.

Kami percaya pengetahuan pengalaman jauh lebih berharga dari pembelajaran buku berkembar. Semua pengetahuan kepala di dunia akan membuat anda sedikit bagus jika anda tidak boleh membuatnya bekerja di dunia nyata. Itulah sebabnya setiap langkah cara anda akan menggunakan apa yang anda pelajari. Setiap kursus Alkitab kami adalah praktikal dan akan membimbing anda selangkah melalui proses dan teknik yang digunakan.

Jejak pantas ke tahap anda

Anda lebih dekat dengan Master of Biblical Studies daripada yang anda sedar. Bawa sehingga 50% darjah anda melalui gabungan transkrip dari kolej lain dan Portfolio Pengalaman Hidup. Sediakan kajian dan pengalaman anda yang lalu untuk kegunaan yang baik dan dapatkan Master of Biblical Studies lebih cepat daripada yang anda fikir mungkin!

Dapatkan Ijazah Sarjana dari Rumah

Dapatkan Master of Biblical Studies yang diiktiraf 100% melalui pembelajaran jarak jauh.

Permulaan Cepat Sarjana

Dapatkan sehingga 50% dari Master of Biblical Studies anda melalui kombinasi pengalaman hidup kredit dan transfer dari kolej atau seminari lain.

Mengapa Bayar Lebih?

Tuisyen di CLU adalah kira-kira 1/10 daripada purata kolej swasta , dan kira-kira 1/4 dari sebuah kolej negeri awam.

Pelajar dari negara-negara membangun akan menerima diskaun daripada Christian Leadership University :

 1. Sekiranya anda menempah kursus CLU 3 kredit yang normal, tuisyen kursus dikurangkan dari $ 300 hingga $ 150. Bahan kursus dan kos penghantaran adalah tambahan.
 2. Kami mempunyai lebih daripada 20 modul latihan elektronik dari kursus utama kami yang membawa kepada Diploma dalam Kepintaran Gunaan. Semua bahan boleh didapati dengan mudah pada komputer atau telefon pintar anda. Harga biasa bagi setiap modul adalah $ 99 - $ 197, dan anda boleh meminta kupon yang merosot modul itu kepada separuh harga. Klik di sini untuk maklumat lanjut.

CLU adalah # 1 dalam Pembelajaran Berbasis Wahyu

Pendekatan unik kami adalah kehidupan nyata, pembelajaran berasaskan alkitabiah, berasaskan alkitabiah, berasaskan alkitab, disahkan oleh suara Tuhan.

Kursus yang ada

 • REN103 Komuni Dengan Tuhan
 • BIB100 Memahami Alkitab
 • MIN310 Mengalami Tuhan dalam Kumpulan Kecil
 • BIB101 Pentateuch
 • BIB102 Sejarah I - United Kingdom
 • BIB103 Sejarah II - Kerajaan Terbahagi
 • BIB104 Buku Puisi
 • BIB105 Nabi Besar
 • BIB106 Kehidupan Kristus
 • BIB107 Akta dan Epistel
 • BIB108 Epistles & Wahyu
 • BIB109 Tinjauan Perjanjian Baru
 • BIB310 Prinsip Kerajaan
 • BIB322 Yesaya
 • BIB375 Injil Yohanes
 • BIB377 Roma
 • BIB380 Efesus & Kolose
 • BIB382 Surat-surat Pastoral
 • Kaedah Penyelidikan Alkitab BIB390

Keperluan

Ijazah Sarjana memerlukan sejumlah 40 kredit melebihi ijazah sarjana muda. Pelajar yang mendaftar dalam program Sarjana perlu menghantar transkrip rasmi untuk ijazah sarjana muda mereka.

Sekiranya sarjana (sarjana muda) anda berada dalam bidang Bible atau kementerian, atau dari sekolah Kristian dan termasuk kursus dalam Bible atau kementerian, dan anda mempunyai kredit transkrip tambahan yang bukan sebahagian daripada sarjana muda anda, anda akan mempunyai pilihan untuk membawa sehingga 10 kredit ke gelar tuan anda melalui transkrip dari sekolah lain atau pengalaman hidup yang didokumenkan. Jika ijazah sarjana anda berada dalam bidang yang tidak berkaitan dengan pengetahuan rohani, semua 40 kredit mesti diperoleh dari CLU.

Selepas anda mengambil REN503 Perjamuan dengan Tuhan, anda akan dibenarkan untuk mengikuti penerapan Roh Kudus dalam memilih kursus yang anda ambil untuk ijazah anda, kerana Dia tahu lebih baik daripada kita melakukan apa pengetahuan dan kemahiran yang anda perlukan untuk memenuhi rancangan-Nya untuk anda.

Butiran kenalan

E-mel: clu@cluonline.com

Telefon: 800-466-6961
atau
716-681-4896

Faks: 716-685-3908

facebook: https://www.facebook.com/christianleadershipuniversity/

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Christian Leadership University brings the Voice of God to every learning experience. It’s a unique approach that will transform the way you learn, and you’ll never go back to dry studying again once ... Baca lebih lanjut

Christian Leadership University brings the Voice of God to every learning experience. It’s a unique approach that will transform the way you learn, and you’ll never go back to dry studying again once you do it this way! Baca Ringkas