Sarjana Pendidikan di Sijil Kelas A Pendidikan Element

Umum

Penerangan Program

Mengapa mendapat Sarjana Pendidikan dalam ijazah Pensijilan Kelas Pendidikan Rendah?

Sarjana Pendidikan dalam Pendidikan Sijil Kelas A adalah cara yang sempurna untuk guru semasa untuk meningkatkan kemahiran dan kebolehpasaran mereka atau mengalihkan keistimewaan mereka kepada pelajar-pelajar sekolah rendah. Selain kerja bilik darjah, ijazah yang lebih tinggi dalam pendidikan membuka pintu di seluruh bidang, dari menulis kurikulum dan buku teks menjadi pengetua. Bagi mereka yang ingin meningkatkan tahap persijilan mereka.

Program ini juga akan melayakkan anda melanjutkan pelajaran untuk mendapatkan ijazah Sarjana Pendidikan.

Program ini memenuhi syarat pendidik untuk mendapat gaji yang lebih tinggi.


Format dan keperluan

Sarjana Pendidikan dalam talian di Universiti Faulkner dalam Pensijilan Kelas Pendidikan Asas membolehkan anda meneruskan kelayakan akademik yang berharga dengan fleksibiliti yang anda perlukan.

Pelajar baru diterima ke dalam talian M.Ed. Faulkner University. Program Sijil Kelas Pendidikan Asas setiap 5 minggu. Pelajar akan mengambil satu kelas pada satu masa. Pelajar dikehendaki mengambil 9 kursus berikut untuk sejumlah 27 kredit.

Kursus

* Kolej Pendidikan mengalu-alukan pelajar pemindahan dari institusi lain yang diiktiraf di peringkat serantau. Tidak lebih daripada enam (6) jam boleh dipindahkan dari universiti lain dan diterima ke ijazah Sarjana Pendidikan. Semua kursus pemindahan profesional tertakluk kepada kelulusan oleh ALSDE. Pelajar mesti menyelesaikan sekurang-kurangnya 30 jam kredit melalui Universiti Faulkner.


Keperluan kemasukan

Ijazah Sarjana Pendidikan dalam talian kami sesuai dengan kehidupan sibuk anda dan membantu anda memenuhi matlamat terbesar anda. Semua calon pelajar yang mendaftar dalam program Master of Education mesti memenuhi syarat kemasukan berikut.

 • Permohonan Selesai.
 • Ijazah sarjana muda dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau. Transkrip dari semua institusi yang dihadiri mestilah disediakan.
 • Tiga surat cadangan dengan ulasan spesifik mengenai kerja akademik pemohon, pengalaman profesional dan keupayaan untuk berjaya menyelesaikan kajian siswazah. Surat-surat biasanya dari ahli fakulti pemohon atau kakitangan penyeliaan.
 • Pemohon perlu mengemukakan penyata kira-kira 250 perkataan yang menyatakan matlamat peribadi untuk kehidupan mereka sebagai guru utama dan bagaimana pengajaran dan pengaruh mereka akan memberi kesan kepada kehidupan orang lain.
 • Salinan yang ditandatangani Borang Pengakuan.


Sarjana Pendidikan dalam Kurikulum dan Arahan maklumat tambahan:

 • Tiada ujian pendahuluan yang diperlukan sekiranya IPTS ijazah adalah 2.75.
 • Sekiranya IPK sarjana adalah 2.5 - 2.74, mesti mengambil GRE (minimum 281) atau MAT (minimum 370) untuk dipertimbangkan untuk kemasukan.
 • Program ini membawa kepada Ijazah Sarjana, tetapi bukannya pensijilan tambahan.
 • Ijazah akan membawa kepada gaji maju kerana pilihan tumpuan pada transkrip mengikut ALSDE.
 • Pelajar tidak akan dapat melanjutkan pelajaran untuk menerima gaji lanjut dalam sistem sekolah awam.


Sarjana Pendidikan di Pendidikan Asas maklumat tambahan:

 • IPK minimum keseluruhan 2.75 pada skala 4.0.
 • Skor boleh diterima pada peperiksaan kemasukan siswazah seperti MAT (370) atau GRE (281), yang tidak boleh melebihi lima tahun.
 • Program ini membawa kepada Pensijilan Kelas A pada peringkat ijazah.
 • Pelajar dapat meneruskan pendidikan lanjut, seperti program Edar atau doktor, dan menerima gaji lanjut dalam sistem sekolah awam.


Universiti berhak untuk menolak kemasukan kepada mana-mana pelajar yang rekod menunjukkan bahawa dia / dia mungkin bukan peserta yang berjaya dalam program pendidikan atau yang secara keseluruhannya dilihat oleh universiti untuk tidak konsisten dengan matlamat, piawaian dan / atau cita-cita. Universiti Faulkner berhak menentukan kursus pemindahan yang memenuhi keperluan dan piawaian universiti.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Discover Your Future with an online degree from Faulkner University! The mission of Faulkner University is to glorify God through education of the whole person, emphasizing integrity of character in a ... Baca lebih lanjut

Discover Your Future with an online degree from Faulkner University! The mission of Faulkner University is to glorify God through education of the whole person, emphasizing integrity of character in a caring, Christian environment where every individual matters every day. Baca Ringkas