Baca keterangan rasmi

Sarjana Pendidikan dalam Kepimpinan Pendidikan dan Program Persediaan Profesional Utama

Master of Education dalam Kepimpinan Pendidikan dan Program Persediaan Profesional Utama Texas Tech University direka untuk guru kerja yang berminat untuk mengejar kerjaya sebagai pengetua sekolah rendah atau menengah di Texas.

Masters Kepimpinan Pendidikan

Fakulti program Kepimpinan Pendidikan terlibat dalam beberapa "perkongsian sekolah universiti - K-12" yang berterusan untuk terus melayani pembangunan kepimpinan pendidik K-12 serantau, termasuk: EDLD Summer Leadership Institute; dan Program Fellows LISD - TTU yang baru.

Perhatian Kepimpinan Pemimpin Pendidikan Baru: Ujian Utama TExES 268 baru akan mengandungi item berbilang pilihan dan dibina-tindak balas dan akan beroperasi pada Disember 2018. Calon-calon juga dikehendaki untuk berjaya menyempurnakan Penilaian Prestasi untuk Pemimpin Sekolah (PASL) pada tahun 2019. Sebagai persiapan untuk penilaian TEKSES Principal yang baru, program Kepimpinan Pendidikan tidak akan menerima permohonan untuk Semester Spring 2018.

Pemohon yang diterima akan memulakan sama ada SUMMER 2018 atau FALL 2018.

Darjah yang ditawarkan

Sarjana Pendidikan dalam Kepimpinan Pendidikan dan Program Persediaan Profesional Utama

Penyampaian Campuran: Kerja Kursus Secara Online Termasuk Kerjasama Blackboard, Fakulti EDLD mungkin menghendaki anda melakukan perjalanan ke laman serantau (iaitu, Lubbock, Marble Falls, Fredericksburg) untuk mesyuarat kohort atau sebagai sebahagian daripada keperluan magang.

Sijil Kepimpinan Guru

Gambaran Keseluruhan Program

Program Kepimpinan Pendidikan (EDLD) menawarkan program ijazah sarjana dan persediaan pentadbir pentadbir untuk menyediakan individu untuk berkhidmat dalam pelbagai jawatan kepimpinan pentadbiran di sekolah-sekolah dan sekolah-sekolah K-12. Program Doktor Kepimpinan Pendidikan menyediakan individu untuk jawatan kepimpinan eksekutif di daerah sekolah K-12 dan untuk jawatan pengajaran dalam tetapan universiti.

 • 36 jam kredit
 • Kerja kursus selesai menggunakan pelbagai kaedah pengajaran. Kehadiran diperlukan sehari Sabtu setiap bulan di salah satu laman web Texas Tech University - TTU di Fredericksburg, TTU di Highland Lakes atau TTU Centre di Junction. Seluruh kursus boleh diselesaikan dalam talian.
 • Pelajar kohort mengikut jadual kursus yang telah ditetapkan. Putaran kursus berbeza dengan kohort. Kohort baru bermula setiap semester.
 • Kursus berasaskan semester sejajar dengan Kalendar Akademik Texas Tech University.

Proses permohonan

Walaupun tidak ada tarikh akhir aplikasi, calon pelajar digalakkan untuk menyerahkan semua bahan permohonan sekurang-kurangnya dua bulan sebelum memproyeksikan kemasukan awal.

1. Terapkan ke Sekolah Siswazah Texas Tech University sebagai pelajar tuan. Apabila ditanya untuk memilih utama, pastikan untuk memilih kemasukan ijazah yang sepadan dengan bidang minat anda, diikuti dengan perkataan dalam talian.

 • Lengkapkan Permohonan Pengambilan Siswazah.
 • Yuran permohonan awal $ 60 atau $ 50 untuk setiap permohonan berikutnya (termasuk perubahan tarikh kemasukan, menambah / menukar permintaan program, atau permintaan kemasukan semula).
 • Pemohon mesti mempunyai transkrip tidak rasmi dari semua kolej dan universiti yang sebelum ini telah dihantar ke Texas Graduate School of Graduate School di graduate.admissions@ttu.edu. Sekiranya anda diterima, anda dikehendaki mengemukakan transkrip rasmi.
 • Pelajar yang merancang untuk mengikuti ijazah sarjana sangat digalakkan untuk mengemukakan markah Gred Records Graduate (GRE) ke Sekolah Siswazah, tetapi skor GRE tidak diperlukan untuk permohonan.
 • Proses kemasukan dilihat secara holistik oleh Kolej Pendidikan dan Sekolah Siswazah, jadi tidak ada syarat minimum GRE atau GPA minimum.
 • Semua pemohon antarabangsa mesti memberikan bukti penguasaan Bahasa Inggeris sebelum permohonan mereka boleh dipertimbangkan untuk kemasukan. Senarai peperiksaan yang boleh diterima boleh didapati di laman web Siswazah Pelajar Antarabangsa Siswazah Siswazah. Ujian ini hanya diketepikan untuk lulusan universiti atau universiti di Amerika Syarikat dalam negara pengecualian kecekapan bahasa Inggeris. Pemohon yang telah menyelesaikan sekurang-kurangnya dua tahun berturut-turut di kolej atau universiti di Amerika Syarikat atau di negara pengecualian kecekapan bahasa Inggeris, juga dikecualikan daripada keperluan penguasaan Bahasa Inggeris.

2. Terapkan ke Kolej Pendidikan Texas Tech University.

 • Memohon melalui Kolej Pendidikan.

3. Memohon bantuan kewangan dan / atau biasiswa dan Biasiswa Graduate College of Education.

 • Bantuan kewangan diedarkan berdasarkan pendaftaran sepenuh masa dan beberapa keperluan kelayakan lain. Waktu mendaftar anda pada hari ke 12 kelas pada semester musim gugur dan musim semi menentukan status pendaftaran anda untuk semester, dan bantuan kewangan dikeluarkan dengan sewajarnya. Menghadiri kurang daripada sepenuh masa boleh bermakna pengurangan bantuan.

4. Apabila anda diterima masuk ke Sekolah Siswazah dan Kolej Pendidikan, anda akan bekerja dengan penasihat fakulti untuk membangunkan satu pelan ijazah. Jika anda menerima pemberitahuan penolakan, anda boleh menghubungi Dekan Bersekutu Pendidikan Siswazah dan Penyelidikan untuk nasihat mengenai proses rayuan kemasukan.

 • Sekolah Siswazah dan Kolej Pendidikan akan memaklumkan anda tentang status kemasukan anda dengan mengemas kini tab Aplikasi di Raiderlink anda.
 • Jika anda menerima pemberitahuan penolakan, anda boleh menghubungi Dekan Bersekutu Pendidikan Siswazah dan Penyelidikan untuk nasihat mengenai proses rayuan kemasukan.

Berminat untuk mengambil hanya satu atau dua kursus? Gunakan Status Sementara Siswazah Texas Tech University untuk memohon dan mengambil sebanyak 12 jam kredit tanpa melengkapkan proses permohonan ke program ijazah.

Keperluan Program

Program Penyediaan Persijilan Utama Prinsip 36 jam direka untuk menyediakan pelajar yang berminat dalam mengejar kerjaya sebagai pengetua sekolah rendah atau menengah di Texas.

Program ini menggunakan kajian pengetahuan dan teori faktual, serta pengalaman lapangan latihan, untuk mengembangkan pengetahuan dan kemahiran pelajar. 36 Program Kredit Program Pensijilan Profesional utama termasuk kursus berikut:

 • Kepimpinan berasaskan Sekolah EDLD 5306
 • Pengawasan Pengajaran EDLD 5310
 • EDLD 5320 Komunikasi didorong data
 • EDLD 5325 Membuat Keputusan dalam Kepimpinan Pendidikan
 • Undang-undang Pendidikan EDLD 5340
 • Personel Sekolah dan Pengurusan Fiskal EDLD 5350
 • EDLD 5351 Komunikasi untuk Pemimpin Sekolah
 • EDLD 5361 Proses Perubahan Pendidikan
 • Cabaran Pelaksanaan EDLD 5370 dalam Kepimpinan Pendidikan
 • EDLD 5385 Pasukan dalam Kepimpinan Pendidikan
 • Pelajar Utama Utama Semester EDLD 5392A
 • Pelajar Utama Semester Kedua EDLD 5392B

Pelajar juga perlu melengkapkan latihan Pembangunan Kepimpinan Pengajaran (ILD) dan Pembangunan dan Penyeliaan Profesional (PDAS) di Pusat Perkhidmatan Pendidikan Daerah Texas (bersamaan dengan 3 jam kredit semester).

Selesaikan kursus-kursus di atas memenuhi keperluan akademik untuk pengetua sekolah di Texas.

Kursus-kursus di atas termasuk keperluan kursus untuk pensijilan prinsipal sekolah profesional di Texas. Pengiktirafan tersebut juga memerlukan skor yang memuaskan tentang peperiksaan TEKSES SBEC untuk pengetua sekolah, sijil guru Texas yang sah, dan dua tahun pengalaman mengajar. Pelajar juga harus memohon ke Pejabat Pensijilan Kolej Pendidikan.

Peluang Kerjaya Dengan Ijazah ini

Sarjana - Texas Tech University Sarjana Pendidikan dalam Kepimpinan Pendidikan dan Program Persediaan Pensijilan Profesional Utama direka untuk guru kerja yang berminat dalam mengejar kerjaya sebagai pengetua sekolah rendah atau menengah di Texas.

Sijil Kepimpinan Guru - Sijil Kepimpinan Guru direka untuk mengasah kemahiran guru dalam kepimpinan instruksional, membuat keputusan berasaskan data dan komunikasi, komunikasi, dan mentoring.

Semester di mana program boleh dimulakan

M.Ed. dalam Kepimpinan Pendidikan dan program Sijil Kepimpinan Guru menerima pemohon secara berterusan. Oleh itu, pemohon boleh diterima untuk memulakan sama ada M.Ed. dalam Kepimpinan Pendidikan atau Sijil Pimpinan Guru selama mana-mana semester (Kejatuhan, Musim Semi, Musim Panas I, atau Musim Panas II).

Pemohon dikehendaki memegang sijil guru dan dua tahun pengalaman mengajar pada masa permohonan. *

* Pemohon yang mempunyai satu tahun penuh sebagai guru profesional sepenuh masa (elementary atau secondary) pada masa permohonan juga akan dipertimbangkan untuk kemasukan jika mereka dapat memberikan keterangan bahawa mereka akan meneruskan ke tahun kedua mereka sepenuh masa mengajar dalam bentuk cadangan daripada prinsipal semasa mereka.

Anggaran Waktu Selesai

 • Sarjana - 36 jam
 • Sijil Kepimpinan Guru - 15 jam

Waktu Pemindahan yang dibenarkan

 • Master - 6 jam
 • Sijil Kepimpinan Guru - 3 jam

Tarikh akhir

Tiada tarikh akhir yang keras. Rolling Admissions

Program diajar dalam:
English
Texas Tech University Worldwide eLearning

Lihat 65 lagi program yang ditawarkan oleh Texas Tech University Worldwide eLearning »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date