Baca keterangan rasmi

Lesen Remote dalam Perkhidmatan Komputer dan Rangkaian menyediakan sistem maklumat asas, seni bina rangkaian dan pembangunan aplikasi rangkaian. Latihan dalam talian ini membolehkan para profesional untuk mengkhususkan diri dalam ijazah sarjana dalam keselamatan komputer, sistem maklumat, telekomunikasi ... Atau dalam penyelidikan dan pembangunan dengan rakan kongsi kami di Jerman.réseaux

Lesen jauh dalam telekomunikasi, komputer khusus dan pentadbiran sistem dan rangkaian memberi anda asas-asas asas dalam sistem komunikasi tertanam, sistem terkubur, peralatan telekomunikasi dan rangkaian komputer ... untuk memahami fungsi rangkaian. Anda kemudian perlu menguasai kaedah yang berbeza untuk menguruskan rangkaian; seni bina dan keselamatannya. Latihan dalam talian yang diterapkan ini memberikan teori, tetapi juga mengamalkan melalui penyelenggaraan seminar, TP dan cabaran, dan pensijilan praktikal yang ditawarkan sepanjang 3 tahun (Java, Cisco, MTA ...).

Dengan lesen jauh ini, anda dapat meneruskan ijazah Sarjana dalam pelbagai kepakaran, seperti keselamatan komputer, kejuruteraan sistem maklumat.

Program diajar dalam:
Perancis

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh Université Virtuelle (UIV) »

Tarikh Akhir Kemaskini June 14, 2018
This course is Online
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan